Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 9 oktober 2014.

Economiedonderdag, 9 oktober 2014

Bakker Tjoelker heropent na brand

Drachten - Voor de familie Tjoelker en hun zeven werknemers is het vandaag een feestelijke dag met de heropening van hun bakkerij en bakkerswinkel aan de Dwarswyk in Drachten. Het bedrijf werd drie maanden geleden door een hevige brand grotendeels verwoest. Volgens oprichter en eigenaar Gosse Tjoelker zijn de emoties nog altijd niet bedaard.

Economiedonderdag, 9 oktober 2014

Oudste melkkoe gehuldigd

Tolbert - Jansje 103 van de familie Groeneveld in Tolbert is gisteren gehuldigd als oudste melkgevende koe van Nederland. De huldiging van het 22-jarige dier was het sluitstuk van een competitie van LTO Melkveehouderij. Voor de vierde editie van de verkiezing zijn 45 koeien aangemeld. Jansje 103 heeft in haar leven 175.000 liter melk gegeven. Het overgrote deel van de koeien in Nederland komt niet eens toe aan de 100.000 liter.

Regiodonderdag, 9 oktober 2014

Zorgen bij scholen om onderhoud

Heerenveen - Schoolbesturen uit de gemeente Heerenveen maken zich zorgen over de toekomstige financiering van hun schoolgebouwen. Ze vrezen de dupe te worden van het gemeenteplan om geld dat hiervoor is gereserveerd, over te hevelen naar de algemene middelen.

Regiodonderdag, 9 oktober 2014

Eindelijk oplossing voor ellende met riolering

,,Wat niet goed is, gaan we goed maken. Het belangrijkste is dat we de afspraken met de bewoners nakomen: ze hebben al genoeg tijd deze ellende over zich heen gehad", zegt wethouder Siebren Siebenga. De gemeente Heerenveen gaat het werk afmaken dat sinds half 2011 stil ligt, zo laat de gemeente vandaag per brief weten.

Regiodonderdag, 9 oktober 2014

Sinne schrapt alle managers

Leeuwarden - De zestien locatiehoofden van Sinne kinderopvang moeten op zoek naar een nieuwe baan. De organisatie uit Leeuwarden schrapt deze complete managementlaag. Dat is volgens Sinne nodig omdat er sinds enkele jaren steeds minder uren voor kinderopvang worden afgenomen.

Regiodonderdag, 9 oktober 2014

Staten ongerust over risico's bij Thialf

Leeuwarden/Heerenveen - Binnen Provinciale Staten heerst onrust over de risico's rond de bouw van het vernieuwde ijsstadion Thialf in Heerenveen. Gistermiddag zijn de Statenfracties in een besloten bijeenkomst bijgepraat over het vertrek van drie van de vier commissarissen van Thialf, juist vanwege dit punt. Wat daar gezegd is, heeft bij veel fracties de zorgen niet weggenomen. Daarom willen zij op zo kort mogelijke termijn zelf met de drie vertrokken commissarissen spreken - en ook nog eens met de Thialf-directie. Dat zou nog voor de Statenvergadering van 22 oktober moeten gebeuren. Voor die vergadering heeft onafhankelijk Statenlid Otto van der Galiën een interpellatiedebat aangevraagd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties