Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 oktober 2013.

Cultuurwoensdag, 9 oktober 2013

Grutte libbensfragen ferpakt yn lytse barrens

Teaterstik ‘In moaie jûn’ dat moarntejûn yn Ljouwert yn premiêre giet, is it earste jûnfoljende stik dat artistyk direkteur Ira Judkovskaja skreau foar har teaterselskip Tryater.

Economiewoensdag, 9 oktober 2013

Weidevogelboer Murk Nijdam geeft weidevogels echt een kans

Weidevogelboeren hebben een goed jaar achter de rug, meldde de Vogelbescherming eergisteren. Het aantal broedende grutto’s nam flink toe. Ook bij Murk Nijdam in Wommels. Door Bauke Boersma

Economiewoensdag, 9 oktober 2013

Ondernemingskamer start onderzoek sluiting Prins

Dokkum | De Ondernemingskamer in Amsterdam start een enquête naar de gang van zaken rond de sluiting van vangrailfabriek Prins Dokkum. ,,Dit is heel goed nieuws, een geweldige opsteker voor de werknemers”, reageert Frans Strolenberg van CNV Vakmensen.

Hoofdartikelwoensdag, 9 oktober 2013

De farmaceutische industrie en het beleid

De oppositiepartijen PVV, SP en CDA, maar ook coalitiepartner PvdA willen van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opheldering over het schenken van bijna 100.000 euro aan een praatclub, Apollo genoemd, waarin vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven, ziekenhuisbazen, apothekers en topambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid met elkaar overleggen over het beleid op het gebied van de volksgezondheid in Nederland.

Regiowoensdag, 9 oktober 2013

Ook Fryslân heeft een slavernijverleden

Leeuwarden | 1 juli, de dag dat in 1863 de slavernij in het Nederlandse koninkrijk werd afgeschaft, is op de Antillen en met name in Suriname een feestdag. ,,In Nederland werd de slavernij al snel vergeten. Zo zeer zelfs dat het voor velen iets werd dat behoorde bij de geschiedenis van Amerika, zeker niet bij die van ons. Vandaar dat het goed is dat de 150e verjaardag van de afschaffing van de Nederlandse slavernij wordt aangegrepen om daar de aandacht op te vestigen.”

Regiowoensdag, 9 oktober 2013

Perspectief voor Hinnepykje

Sneek | De gemeente Súdwest-Fryslân hoeft van het rijk voorlopig niet handhavend op te treden bij peuterspeelzaal ’t Hinnepykje in Sneek. Dit betekent dat ’t Hinnepykje de gediplomeerde vrijwilligers niet hoeft te betalen en dus zonder subsidie kan blijven draaien, precies zoals de peuterspeelzaal zelf wenst.

Regiowoensdag, 9 oktober 2013

GS: geen moeite met verbranden vreemd afval

Harlingen | Gedeputeerde Staten van Fryslân (GS) lijken er geen probleem mee te hebben dat de reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen gebruikt gaat worden voor het verbranden van buitenlands afval. Op vragen van het CDA antwoordt het college niet afwijzend: ,,Het verbranden van buitenlands afval behoort tot de juridische mogelijkheden. Er is geen moratorium op het importeren van afval uit het buitenland.”

Sportwoensdag, 9 oktober 2013

Maandblad ‘NUsport’ houdt op te bestaan

Amsterdam | Sanoma stopt met het maandblad NUsport. Het houdt volgens de uitgever op te bestaan ‘wegens tegenvallende resultaten’. Het blad was eerder dit jaar al overgegaan van een wekelijkse naar een maandelijkse frequentie.

Sportwoensdag, 9 oktober 2013

Weening zegt af voor de Ronde van Peking

Harkema | Wielrenner Pieter Weening uit Harkema doet niet mee aan de Ronde van Peking.

Sportwoensdag, 9 oktober 2013

Eelkema hoofdtrainster van vrouwenploeg VIOD

Driezum | Atty Eelkema (31) is per direct aangesteld als trainster van de vrouwenploeg van VIOD. De oud-speelster van sc Heerenveen en tweevoudig international volgt Gideon van Ligten op, die niet over de vereiste papieren beschikte om de hoofdklasser uit Driezum nog langer te mogen blijven trainen.

Sportwoensdag, 9 oktober 2013

Zeerobben kom er met punt tegen VVI bekaaid af

Harlingen | De inhaalwedstrijd tussen Zeerobben en VVI eindigde gisteravond onbeslist en daarmee kwam de thuisclub er wat bekaaid af. Het duel was twee dagen verschoven in verband met het overlijden van oud-eerste elftalspeler Peter Hartogs. Heel lang leek de formatie uit Idskenhuizen er zelfs met de drie punten vandoor te gaan, maar in blessuretijd tekende Patrick Amels voor de meer dan verdiende gelijkmaker van Zeerobben, 1-1.

Sportwoensdag, 9 oktober 2013

Broekster Boys strijkt de plooien deels glad

Feanwâlden | Broekster Boys speelde zaterdag een naar het zich liet aanzien verloren derby tegen Veenwouden toen een merkwaardige speling van het lot de nog ongeslagen koploper van de tweede klasse I een niet verwacht zetje in de rug gaf. In zijn ijver om dicht op het spel te zitten, verloor de arbiter van dienst Douwe Hooijenga de bal een split second uit het oog en prompt vloog het leder kiezelhard tegen zijn achterhoofd. Scheidsrechter gestrekt, duel gestaakt en gisteravond op sportpark De Kemphaan een nieuwe ronde over 36 minuten. Daarin streek Broekster Boys de plooien deels glad: 1-1.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties