Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 oktober 2012.

Cultuurdinsdag, 9 oktober 2012

Katterpillaar in kleinkunstwedstrijd

Leeuwarden | Katterpillaar doet op 20 oktober in België mee aan Grensincidenten, een wedstrijd tussen Belgische en Nederlandse kleinkunstenaars. De Friese band is met nog vijf andere gekozen door de Vlaamse muziekorganisatie Nekka. De winnaar krijgt de kleinkunstcup en twee optredens.

Cultuurdinsdag, 9 oktober 2012

Verplichte werken fanfarefestival bekend

Drachten | Stichting Frysk Fanfare Festival heeft de verplichte werken bekendgemaakt voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, op 5 en 6 april 2013 in De Lawei in Drachten.

Cultuurdinsdag, 9 oktober 2012

Oplage cadeauboek ‘Bak’ uitverkocht

Leeuwarden | Het cadeauboek van de Moanne fan it Fryske Boek, Bak van Sietse de Vries, is uitverkocht. Organisator Tresoar is door alle 3500 exemplaren heen. Mogelijk zijn er bij plaatselijke boekhandels nog wel enkele exemplaren beschikbaar, maar dat zijn dan ook echt de laatste.

Cultuurdinsdag, 9 oktober 2012

Nieuw dancefestival in Leeuwarden

Leeuwarden | Michel de Hey, D-Block & S-te-Fan, Yellow Claw, Basto en Billy The Kit zijn de hoofdacts op het nieuwe dancefestival House In Harmony, dat op 24 november plaatsvindt in De Harmonie in Leeuwarden. Het festival wordt gehouden door Friesland Pop en acht Friese dance-organisaties.

Economiedinsdag, 9 oktober 2012

Marktkramen in winkels Dekamarkt

Harlingen | Dekamarkt brengt de markt terug in de winkel. Bij alle 88 supermarktvestingen, waarvan een in Harlingen, moeten werknemers van achter kramen voedsel aanbieden. Bij een pizzakraam kunnen klanten zelf een pizza samenstellen, er komt een kippengrill, een saladekraam en ook bij de afdelingen brood, vleeswaren en kaas komt de nieuwe vorm van bediening. Daarvoor wordt extra personeel aangenomen. Over tien dagen is de eerste winkel omgebouwd.

Economiedinsdag, 9 oktober 2012

Tien Friese Henk-winkels verder onder Romani

Zeist | Een belangrijk deel van de winkels van de failliete textielketen Henk ten Hoor wordt voortgezet door investeringsmaatschappij Romani Beleggingen uit Zevenaar. Dat heeft de curator Jan van Burg gisteren bekendgemaakt. Tien van de zeventien winkels in Fryslân zijn vanochtend weer opengegaan. Personeel kan erop rekenen met hetzelfde salaris verder te kunnen.

Economiedinsdag, 9 oktober 2012

Deuren open in Noordoost Fryslân

Dokkum | Achttien bedrijven doen dit jaar mee aan de Techniekdag Dokkum-Damwoude om scholieren warm te maken voor de techniek. 275 jongeren van het Dockinga College in Dokkum en de Saad in Damwâld brengen vrijdag een bezoek. De Gouden Driehoek regelt de dag en doet dat later ook in andere plaatsen in Noordoost Fryslân.

Hoofdartikeldinsdag, 9 oktober 2012

Waar ligt de toekomst voor GroenLinks?

Er is wellicht geen beroepsgroep waar het zo wreed kan toegaan als in de politiek. Van de ene dag op de andere kan iemand uit de gratie raken en wie dat overkomt, is morgen vergeten. Niet alleen door de media, maar vaak ook door politieke vrienden. De strijd om de gunst van de kiezer is soms meedogenloos. Normen van fatsoen lijken in de politiek alleen te bestaan als het uitkomt om zich er aan te houden.

Regiodinsdag, 9 oktober 2012

Veiligheid bij SC Cambuur sterk verbeterd

Leeuwarden | De veiligheid bij voetbalclub SC Cambuur is de afgelopen jaren verbeterd. Het laatste grote incident bij de club dateert van drie jaar geleden. Waakzaamheid blijft echter geboden. SC Cambuur heeft verschillende fanatieke supportersgroepen, waarvan een deel zich nog wil bewijzen.

Regiodinsdag, 9 oktober 2012

Friese jeugdzorginstellingen bieden excuses aan

Leeuwarden | Jeugdzorg Friesland en Jeugdhulp Friesland bieden in navolging van het rapport Samson hun excuses aan voor eventuele misstanden in de jeugdgezondheidszorg in Fryslân.

Regiodinsdag, 9 oktober 2012

Virus mogelijk ook al bij merels in Fryslân

Nij Beets | Het exotische vogelvirus dat afgelopen maanden honderdduizenden vogels in Duitsland het leven heeft gekost, is mogelijk ook al in Zuidoost-Fryslân. Dit zegt Vogeldeskundige Willem Bil van vogelringstation Menork. Twee weken geleden kreeg hij een melding van iemand uit Nij Beets die een verzwakte merel had gevonden die de symptomen vertoonde die bij het virus horen. Het dier liet zich makkelijk vangen en was een uur later dood. Een kramsvogel, die dezelfde symptomen had, overleed binnen twee dagen.

Sportdinsdag, 9 oktober 2012

Mart Smeets: De perfectionist met iets te veel gevoel voor drama

Laat zijn naam vallen op een verjaardagsfeestje en je weet je verzekerd van een pittige discussie. Mart Smeets. Dat is zwart of wit. Je houdt van hem of je verafschuwt de man, een middenweg is er niet. De anchorman van de Nederlandse sportjournalistiek is zich ervan bewust, maar de tijd dat hij pogingen ondernam de hele wereld te plezieren ligt ver achter hem. ‘Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties