Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 oktober 2010.

Cultuurzaterdag, 9 oktober 2010

Muzikaal laveren tussen natuur en cultuur

Vanwege gebrek aan golfslag, moest de première van de eerste voorstelling met het nagelnieuwe brulboeiorgel worden uitgesteld. De aflandige wind speelt de productie Wy en Wetter tot op het laatste moment parten. Mogelijk wordt vanavond een dansgroep ingezet om de boeien in beweging te krijgen.

Hoofdartikelzaterdag, 9 oktober 2010

Kerksluitingen die niet lukken

Het wil maar niet lukken met de sanering van het aantal kerkgebouwen van de PKN in Leeuwarden. Vooral door dalende ledentallen in de diverse wijkgemeenten en de daarmee samenhangende vermindering van inkomsten, moet een aantal kerkgebouwen worden afgestoten. In 2008 werden daarvoor plannen gemaakt die door de kerkleden werden afgewezen. Een nieuw besluit, in 2010 genomen, werd afgeschoten door een beroepscollege binnen de Protestantse Kerk nadat kerkleden bezwaren hadden gemaakt tegen hoe dit tot stand was gekomen.

Regiozaterdag, 9 oktober 2010

Niemand goed voor het Bildt

Sint Annaparochie - Gerrit Krol blijft voorlopig waarnemend burgemeester op het Bildt. Commissaris van de Koningin Jorritsma heeft geen geschikte kandidaat kunnen vinden voor de post. De verwachting was dat de nieuwe burgemeester in januari kon beginnen.

Regiozaterdag, 9 oktober 2010

Politie klaar met kleine boete

Leeuwarden - De Friese politie wil af van het moeten innen van kleine verkeersboetes voor bijvoorbeeld drie of vier kilometer per uur te hard rijden. Lang niet iedere verkeersovertreding leidt tot onveiligheid. Daar toch bonnen voor schrijven is niet uit te leggen.

Regiozaterdag, 9 oktober 2010

Friese scholen nog steeds in achterhoede

Leeuwarden - De Friese basisscholen presteren ten opzichte van basisscholen in de rest van het land nog steeds minder goed. In slechts twee provincies is een hoger percentage zwakke en zeer zwakke scholen dan in Fryslân. Dat staat op gespannen voet met het streven van de provincie om in 2015 tot ’s lands beste drie te behoren.

Regiozaterdag, 9 oktober 2010

Bond: basis Leeuwarden gaat sluiten

Leeuwarden - De vliegbasis bij Leeuwarden gaat dicht. Die conclusie trekt militaire vakbond AFMP/FNV na lezing van het regeerakkoord. Op defensie wordt 625 miljoen euro bezuinigd. Het aantal jachtvliegtuigen moet verlaagd. ,,Het is een eenvoudige rekensom: er blijft één basis open en dat is Volkel.” Het ministerie van Defensie ontkent.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 oktober 2010

Tieners in kerk bereik je alleen met echte relaties

Drachten - Tien minuten aandacht voor tieners in alle kerken en gemeenten in Nederland. Dat is het doel van de campagne 10 voor tieners die door talloze (jongeren)organisaties wordt gesteund. De organisaties vragen kerken morgen, op 10-10-10, tien minuten uit te trekken voor tieners in hun midden. Martin Koornstra van Royal Mission uit Drachten over de campagne.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties