Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 9 september 2004.

Agendadonderdag, 9 september 2004

Klassiek

Kamermuziek Zondag opent het NNO Ensemble het nieuwe kamermuziekseizoen 2004-2005 met een programma rondom J.S. Bach. Het concert wordt gehouden op het Landgoed Nienoord te Leek.

Bijschriftdonderdag, 9 september 2004

Dromen

Elk mens blijkt veelvuldig te dromen.

Economiedonderdag, 9 september 2004

Helft boeren mag rooien

Franeker – De Plantenziektenkundige Dienst (PD) heeft 45 van de 90 bedrijven vrijgegeven die drie weken geleden op slot waren gezet in Noordwest-Fryslân. Die maatregel werd toen genomen om te voorkomen dat aardappelvelden na de hevige regenval met bruinrot besmet raakten.

Economiedonderdag, 9 september 2004

Groeiambitie bij overname bedrijf loont

Groningen - Groei als doelstelling bij het overnemen van een bedrijf blijkt het beste te werken. Succesvolle bedrijfsovernames zijn vaker dan gemiddeld ingegeven door groeiambitie dan minder succesvolle.

Expodonderdag, 9 september 2004

Allingawier, Museumdorp: expo Dini Boogaart (schilderijen), t/m 30 sept.

Hoofdartikeldonderdag, 9 september 2004

Onverzoenlijk

Hij zou ze achtervolgen ,,tot op de plee’’. De Russische president Poetin liet er in 1999 geen twijfel over bestaan dat hij voor eens en altijd zou afrekenen met de Tsjetsjeense opstandelingen. Met de belofte dat hij Rusland veiligheid zou bieden en rust en vrede zou brengen in Tsjetsjenië, werd hij gekozen tot president.

Regiodonderdag, 9 september 2004

Ouders moeten ‘snoepregels’ opleggen

Leeuwarden – Ouders en leerkrachten moeten strengere regels stellen ten aanzien van snoepen en beweging. Dit om te voorkomen dat kinderen te dik worden. Uit onderzoek is gebleken dat de Friese jeugd steeds zwaarder wordt.

Regiodonderdag, 9 september 2004

‘Nachttoerisme indammen’

Heerenveen – Er moet een eensluidend sluitingsregime voor de horeca in Zuidoost-Fryslân komen. Dat vinden de burgemeesters van de vijf gemeenten in Zuidoost-Fryslân. De kroegen mogen na een bepaald tijdstip geen bezoekers meer toelaten. Eerder al pleitte burgemeester Bilker van Kollumerland voor een eensluidend stapregime in Noordoost-Fryslân.

Regiodonderdag, 9 september 2004

Noorden stemt over Zuiderzeelijn

Leeuwarden - In Fryslân, Groningen, Drenthe en Flevoland komt een niet-bindend referendum over de Zuiderzeelijn. De Stuurgroep Zuiderzeelijn heeft hiermee het initiatief van de provincie Fryslân overgenomen. De raadpleging zal eind 2005 of begin 2006 tegelijkertijd plaatsvinden.

Regiodonderdag, 9 september 2004

‘Voor mij is de bus een uitkomst’

Beetsterzwaag - Het viel haar best zwaar. Het was als een begrafenis, zegt de 81-jarige Nettie Termohlen uit Beetsterzwaag. Eergisteren bracht ze haar negentienjarige Volvo naar ,,het kerkhof’’. Gisteren ging in de gemeente Opsterland het vervoersproject voor ouderen en gehandicapten PlusBus van start. ,,Ik ga nu een nieuwe fase in. De PlusBus is een uitkomst voor me’’, zegt ze.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 september 2004

Kerkje van buizen voor Menno Simons

Witmarsum - De doopsgezinden willen bij het monument van Menno Simons in Witmarsum een ontvangstruimte creëren voor de vele bezoekers van over de hele wereld. Gedacht wordt aan een reconstructie van het kerkje dat ooit op deze plek gestaan heeft, en aan een informatiecentrum over Menno Simons. De plannen worden zaterdag toegelicht, op de herdenkingsbijeenkomst van de onthulling van het Menno Simonsmonument.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 september 2004

‘Nieuwe Vrijmaking’ begint gemeente

Olterterp – De afsplitsingsbeweging ‘Nieuwe Vrijmaking’ van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) heeft in Fryslân een eerste gemeente opgericht in Olterterp. De ‘nieuwe vrijgemaakten’ maken gebruik van het kerkje Sint Hippolytus van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Zondag waren de eerste diensten, met beide keren zo’n zestig bezoekers, aldus voorzitter L. Kampinga van de ‘Gereformeerde Kerk Friesland te Olterterp’, zoals de gemeente zichzelf formeel noemt.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 september 2004

De Christen moet ‘gratis’ blad worden

LeeuwardenDe Christen , het tijdschrift van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland, moet een ‘gratis’ blad worden en voortaan bij elke baptist op de deurmat vallen. Met dat voorstel komt de Unieraad.

Sportdonderdag, 9 september 2004

Kruimels voor Roel de Vries

Westergeest - De laatste criteriums van het wielerseizoen zijn voor sommige renners nog heel belangrijk. Zoals woensdagavond in de Acht van Westergeest. Met Roel de Vries, Lambertus Koopmans en Bart Beima kreeg de voorlaatste wedstrijd in Fryslân drie mannen op het erepodium die pas aan het eind van de zomer het plezier in fietsen weer terug vonden.

Sportdonderdag, 9 september 2004

Enthousiasme spreekt Bruggink enorm aan

Bijna vier jaar geleden werd Arnold Bruggink in het Abe-Lenstrastadion, in het shirt van PSV, bijkans nog weggehoond. Nu, anderhalf jaar later, is de 27-jarige Tukker met open armen ontvangen bij SC Heerenveen. Het verhaal van de snelste transfer uit de clubhistorie.

Sportdonderdag, 9 september 2004

Grasbaanracer Bos beëindigt loopbaan

Jubbega – Uppie Bos is met onmiddellijke ingang gestopt met grasbaanracen.

Weerdonderdag, 9 september 2004

Morgen zomers

Het wordt vanmiddag warm en het blijft zonnig met temperaturen rond 23 graden. Morgen wordt het zomers met maximumtemperaturen rond 25 graden. Het is daarbij vrij zonnig bij een matige wind uit het zuiden. Het blijft droog tot middernacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties