Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 augustus 2017.

Hoofdartikelwoensdag, 9 augustus 2017

Consument speelt ook een rol bij eierencrisis

De crisis met de door fipronil besmette eieren heeft vooral boeren getroffen die in goed vertrouwen een bedrijf in de hand hadden genomen dat een soort wondermiddel in de aanbieding had en dat beloofde bloedluizen goed te kunnen bestrijden. En het bedrijf leverde inderdaad goed werk, misschien was de remedie wel té goed om waar te kunnen zijn.

Regiowoensdag, 9 augustus 2017

Woz-loket: amper Friese gemeenten

Leeuwarden - De meeste Friese gemeenten zijn nog niet aangesloten bij de Landelijke Voorziening WOZ (LV-WOZ). Dat had voor 1 oktober 2016 al gemoeten. Als de vertraging oploopt kan de aanslag onroerendezaakbelasting volgend jaar later op de map vallen dan gebruikelijk.

Regiowoensdag, 9 augustus 2017

Jouster skūtsje geeft antwoorden op site

Terherne - Een dag na het historische besluit van de SKS om een van de deelnemers (Joure) uit de competitie te zetten vanwege het niet opvolgen van de originaliteitseisen gonst het nog in de skūtsjefamilie. Zoals bij een voetbalwedstrijd twee keer elf spelers in het veld staan, zo zijn er al sinds jaar en dag veertien skūtsjes bij de SKS. Niet meer en niet minder.

Regiowoensdag, 9 augustus 2017

Geluidsnormen Sneek blijken moeilijk te halen

Sneek - Het blijkt moeilijk om een balans te vinden voor het geluid van de Sneekweek. Dit jaar gelden voor het eerst geluidsnormen voor de podia om overlast voor omwonenden te beperken. Bands en publiek vinden het geluid te zacht.

Regiowoensdag, 9 augustus 2017

Pact ziektevrije bioaardappelen

Joure - Aardappelveredelaars als HZPC uit Joure, Agrico uit Emmeloord, een groep biologische boeren uit het Waddengebied verenigd in Biowad, ketenorganisatie Bionext en verschillende supermarktorganisaties en ecologische winkelformules werken samen om meer ziekteresistente biologische aardappelen in de winkels te krijgen. Gisteren hebben 25 partijen hiervoor een convenant getekend. Het is de bedoeling dat er zo snel mogelijk meer ‘robuuste rassen’ in de winkels komen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties