Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 augustus 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 9 augustus 2014

Van geloof naar ongeloof: een raadsel?

Het komt zo vaak voor: mensen zijn van hun geloof gestapt omdat ze niet begrijpen dat God toelaat dat er zo veel ergs gebeurt: oorlog, ziekte, vroegtijdig overlijden en noem alle leed van de wereld. Deze opvatting hangt samen met een kennelijke verwachting. Bijvoorbeeld: als er een God is, dan bestuurt die alles en dan is die God verantwoordelijk voor alles water in de wereld gebeurt; van de grote gebeurtenissen in de geschiedenis tot en met de dingen in de levens van mensen.

Regiozaterdag, 9 augustus 2014

Het Groninger paard bracht Zeeuw en Limburger in Fryslân

Tussen de pompeblêden en de Nederlandse driekleur zijn soms andere vlaggen te bespeuren in Fryslân. Het Friesch Dagblad zoekt het verhaal achter deze exotische vlaggen.

Regiozaterdag, 9 augustus 2014

Partij Ameland wil volledige rehabilitatie

Hollum | Algemeen Belang Ameland wil excuses van burgemeester Albert de Hoop (D66) en volledige rehabilitatie van hun lid Cor de Boer uit Hollum. De burgemeester deed op de verkiezingsdag, 19 maart, aangifte van stemmen ronselen tegen De Boer. Gisteren maakte het Openbaar Ministerie bekend dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is voor overtreding van de Kieswet en dat de zaak is geseponeerd. ,,Wat ons betreft treft hem geen enkele blaam”, aldus een woordvoerder.

Regiozaterdag, 9 augustus 2014

Kalveren nog niet geruimd in Augustinusga

Augustinusga | De 3500 kalveren van Chris Naalden hoeven voorlopig niet te worden geruimd. De kalverboer met locaties in Augustinusga en Bant mag een contra-expertise laten uitvoeren op de dieren, die volgens inspectiedienst NVWA voer met een verboden antibioticum hebben gegeten.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 augustus 2014

Open Doors: avond bidden voor Irak

Ermelo | Open Doors houdt zondagavond een speciale gebedsbijeenkomst voor christenen in Irak. Diezelfde dag wordt ook in Irak in verschillende kerken gebeden. Tijdens de bijeenkomst in Ede vertelt aartsdeken Emanuel Youkhana, die nauw betrokken is bij hulp aan christenen in Irak, over de situatie in het land.

Sportzaterdag, 9 augustus 2014

LDODK-speler Zwart krijgt invitatie voor nationaal team

Gorredijk | LDODK-speler Erwin Zwart zal binnenkort zijn debuut maken in de Oranje-selectie van korfbalbondscoach Wim Scholtmeijer. Die riep de 23-jarige Zwart op voor het volgen van het voorbereidingstraject op het EK van 2014. Dat vindt van 25 oktober tot en met 2 november plaats in het Portugese Maia. Zwart maakte eerder al onderdeel uit van Oranje’s voorselectie, maar viel uiteindelijk af. Met het afhaken van Fortuna-speler Thomas Reijgersberg kwam er een plek vrij.

Sportzaterdag, 9 augustus 2014

Heerenveen wellicht zonder Van Anholt

Heerenveen | Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges lijkt vanavond in het thuisduel met promovendus FC Dordrecht geen beroep te kunnen doen op Pele van Anholt. De verdediger liep vorig weekeinde in het oefenduel met Levante een blessure aan een buikspier op en trainde gisteren pas voor het eerst weer met de groep mee. „Het is nu afwachten hoe hij op die trainingsarbeid reageert”, meldde Lodeweges.

Sportzaterdag, 9 augustus 2014

Cambuur start met gehavende selectie

Leeuwarden | Hij is al vijf basisspelers kwijtgeraakt afgelopen zomer, mist er een handvol met blessures en wie weet raakt-ie er nog wel eentje kwijt als er een club met een grootformaat geldbuidel aan de poorten van het Cambuurstadion rammelt. Helemaal onbezorgd begint trainer Henk de Jong van de Leeuwarders vanavond tegen FC Twente dus niet aan het nieuwe seizoen. Een lichtpuntje is er wel: rechtsback Wout Droste is definitief fit genoeg om te spelen in de seizoensouverture.

Sportzaterdag, 9 augustus 2014

Concurrentie wil op FK fierljeppen stokje steken voor historische titel Helmholt

Winsum | Alle ogen zijn vandaag tijdens de Friese kampioenschappen fierljeppen gericht op één man: Bart Helmholt. Als de Burgumer in Winsum na 2012 en 2013 ook dit jaar het FK wint, mag hij voor de tweede keer in zijn loopbaan de Sulveren Pols behouden. Het eerste kleinood won Helmholt al na het voltooien van de trilogie op het FK tussen 2008 en 2010. Hij zou de eerste ljepper worden die dit tweemaal weet te doen. Er is echter één maar: de concurrentie. Want vanuit zijn schaduw loert die op een kans Helmholt van geschiedschrijving af te houden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties