Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 augustus 2005.

Bijschriftdinsdag, 9 augustus 2005

Zekerheid

Israël heeft in het Midden Oosten altijd een merkwaardige positie ingenomen.

Hoofdartikeldinsdag, 9 augustus 2005

Voetballers, wetten…

Het Algemeen Dagblad bracht het verhaal in de wereld dat de voetbalclub Feyenoord twee spelers zonder hun medeweten zou hebben verkocht aan een Portugese investeringsmaatschappij. De grond voor dat verhaal was een contract tussen Feyenoord en de Portugese maatschappij. Volgens Feyenoord gaat het om een vals contract; de handtekeningen namens Feyenoord zijn duidelijke vervalsingen. De club heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte.

Regiodinsdag, 9 augustus 2005

‘Koopzondag nodig in strijd om toerist’

Dokkum – De koopzondag wordt in de toekomst wellicht gemeen goed in Fryslân. Winkeliers denken dat de openstelling op de rustdag een manier kan zijn om toeristen aan hun stad of dorp te binden.Tien jaar geleden kregen gemeenten de mogelijkheid om incidenteel koopzondagen in te stellen. Binnenkort wordt de verruiming geëvalueerd.

Regiodinsdag, 9 augustus 2005

Een zwaar leven en dan toch nog honderd

Dokkum - Ze zegt het eerlijk: wat haar betreft, had ze geen honderd hoeven worden. Want ook al is ze ,,sa sűn as in fisk’’, het lichaam is versleten. Tot op hoge leeftijd heeft ze hard gewerkt, maar nu heeft ze veel pijn en ligt ze het grootste deel van de dag op bed. Maar honderd jaar blijft een mijlpaal en dus viert Afke Holwerda-Broersma feest. Vandaag met de bewoners van verzorgingstehuis Dongeraheem in Dokkum en zaterdag met haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en oude buren.

Regiodinsdag, 9 augustus 2005

Stickerplakkers ‘FRL’ riskeren een boete

Leeuwarden – Fanatieke Friezen die de aanduiding ‘FRL’ (Fryslân) op de kentekenplaten van hun auto plakken, riskeren een boete van 65 euro. Bovendien zal hun voertuig worden afgekeurd bij de APK. Daarvoor waarschuwt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam.

Regiodinsdag, 9 augustus 2005

‘De klomp moat de sok net opfrette’

In de zomerserie Het ambacht brengt het Friesch Dagblad oude, vaak van ouder op kind overgedragen ambachten in beeld.

Regiodinsdag, 9 augustus 2005

Heerenveen krijgt zege cadeau

Woudsend – Het SKS-kampioenschap lijkt Pieter Brouwer van Heerenveen in de schoot te worden geworpen. Zijn grootste rivalen voor de titel maken op cruciale momenten grote fouten en geven onverwacht hun koppositie prijs. Gisteren rondde de op kop zeilende Ale Zwerver van Lemmer een boei verkeerd, waardoor Heerenveen gemakkelijk de zege kon grijpen. In de eerste wedstrijd bij Grou kon Heerenveen eenvoudig de overwinning pakken, nadat Douwe Visser van Sneek een boei had gemist. Op het Heegermeer bij Woudsend kon Brouwer zijn ogen bijna niet geloven toen hij het Lemster skűtsje voor hem een soortgelijke manoeuvre zag maken.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 augustus 2005

‘Waak voor dubbele taak’

Leeuwarden – Kerkelijke gemeenschappen zouden meer oog moeten hebben voor de sociaal-economische dynamiek van de arbeidsmarkt. Die aandacht is nodig om te voorkomen dat vrijwilligers in kerken dubbel belast worden. Dat zegt Anton Westerlaken in het zomernummer van Ouderlingenblad .

Geloof & Kerkdinsdag, 9 augustus 2005

Jaarboek: vGKN telt ruim 2800 leden

Leeuwarden – De voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN) hebben hun eerste jaarboekje uitgeven. Uit het naslagwerk blijkt dat het kerkgenootschap op dit moment 2810 leden telt (1436 belijdende leden en 1149 doopleden). Er zijn zo’n tweehonderd gastleden.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 augustus 2005

‘Irak op weg naar eigen bijbelgenootschap’

Bagdad - Er zijn een aantal grote stappen genomen in de realisering van een bijbelgenootschap in Irak.

Weerdinsdag, 9 augustus 2005

Koel


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties