Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 9 augustus 2004.

Bijschriftmaandag, 9 augustus 2004

Een nuchter kwartet


Bijschriftmaandag, 9 augustus 2004

Gods wind in de zeilen

Koudum - Op een enkeling na kende niemand van tevoren de andere kerkgangers op camping en recreatiecentrum De Kuilart in Koudum. Maar na de camping-kerkdienst van gisteren is dat anders. De dienstdoende predikant laat de mensen met elkaar kennis maken en ook met psalm 139: ‘Here, Gij doorgrondt en kent mij’.

Hoofdartikelmaandag, 9 augustus 2004

Terreur: nieuwe wetten…

De oorlog tegen de terreur wordt steeds meer zichtbaar. Ook in wet- en regelgeving. Het meest recente voorbeeld is het plan van het kabinet om alle telefoon- en e-mailverkeer te analyseren. Voor de telefoongesprekken geldt dat de nummers worden bewaard en voor e-mailverkeer geldt dat de afzender en ontvanger worden geregistreerd. Een eerder voorbeeld is de wens om een bewaarplicht in te stellen voor de gegevens die het internetgedrag onthullen. Met dergelijke maatregelen worden allerlei gegevens die tot nu toe in de privé-sfeer liggen, weliswaar niet openbaar, maar wel bekend bij derden. Die derde is de overheid in de persoon van één van haar diensten, of het nu de politie is of een geheime dienst.

Regiomaandag, 9 augustus 2004

Operation Overlord verdeelt ‘Schier’

Schiermonnikoog – Oude legervoertuigen rollen door de historische streken van Schiermonnikoog. Een eind verderop laat de veldartillerie flinke ladingen munitie ontploffen. Nog weer verder jaagt een jonge landmachtmilitair in vol ornaat een klein opstootje uit elkaar. Kleine Hindrik Evenhuis uit Nietap schrikt ervan. ,,Maar ik vind het wel mooi hoor!”, zegt hij vlug.

Regiomaandag, 9 augustus 2004

Chaos in Fries verkeer blijft uit

Leeuwarden – De verkeerschaos die politie en ANWB dit weekeinde verwachtten op de Friese wegen, is geheel uitgebleven. Op het water was het wel erg druk. Daar vonden verschillende incidenten plaats.

Regiomaandag, 9 augustus 2004

Eldert Meeter krijgt erepenning Bolsward

Bolsward – ,,Ik ben een geboren en getogen Bolswarder. Dit is zo mooi, hé. Ik heb alle wedstrijden ook gezien. Nou ja die van woensdag niet natuurlijk, want toen zat ik bij de PC in Franeker. Maar ik had het radiootje bij me om toch het skûtsjesilen te kunnen volgen.’’ De zeventigjarige Piet Bosma uit Bolsward staat zaterdagmiddag rond vijf uur met een pilsje in de hand voor het stadhuis. Hij heeft zojuist Eldert Meeter en zijn bemanningsleden op het bordes gefeliciteerd met het behalen van het SKS-kampioenschap.

Regiomaandag, 9 augustus 2004

Champagne voor Peter de Koe

Hindeloopen – Peter de Koe van de Hoop op Zegen uit Franeker heeft zaterdag de proloog van de IFKS op het IJsselmeer bij Hindeloopen gewonnen. Opvallend was de prestatie van de promovendi in de hoofdklasse. Drie van hen eindigen bij de eerste vijf in het veld van zestien skûtsjes.

Geloof & Kerkmaandag, 9 augustus 2004

Terband trekt 80 bezoekers bij ‘Tsjerke Iepen’

Terband – De openstelling van de Rotondekerk in Terband heeft zaterdag, ondanks de tropische hitte, zo’n 80 bezoekers getrokken. De kerk was geopend in het kader van ‘Tsjerke Iepen’. De Rotondekerk-commissie spreekt van een ,,hiele gesellige dei’’, aldus Liesbert Riemersma.

Sportmaandag, 9 augustus 2004

Sneekweek op tweede dag pas echt van start

Kolmeersland – De 69ste Sneekweek begon zaterdag met uitstel en na vijf uur geduld zelfs met afstel. Gisteren konden de zeilers met windkracht vier, en later zelfs vijf, pas echt los. Na de reguliere wedstrijden van de tweede dag werden ook de uitgestelde wedstrijden van zaterdag ingehaald, waardoor de Sneekweek weer volledig op schema ligt.

Sportmaandag, 9 augustus 2004

Geen paniek bij Heerenveen

Heerenveen – SC Heerenveen sloot zaterdag in eigen Abe-Lenstrastadion de oefencampagne af met een nederlaag tegen Athletic de Bilbao. Het eerste verlies onder de nieuwe trainer Gertjan Verbeek, maar beslist geen reden voor paniek bij de Friezen. ,,Maar we zijn er nog niet klaar voor’’, bekende Verbeek met het oog op de start van de competitie.

Sportmaandag, 9 augustus 2004

Doe mij maar Engeland


Sportmaandag, 9 augustus 2004

Spijkerman sprint bij EK naar zilveren plak

Otepää - Bertine Spijkerman uit Sint Nicolaasga is zondag in het Estland verrassend tweede geworden tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen voor renners onder de 23 jaar. Spijkerman moest in Otepää in de wegwedstrijd voor dames na 115,2 kilometer de Zweede Monica Holler in de eindspurt voor laten gaan.

Sportmaandag, 9 augustus 2004

Haanstra werkt met zege toe naar piek op FK

Zwaagwesteinde – Nog zes dagen en dan staat het voor de fierljeppers zo prestigieuze Friese kampioenschap in Winsum op het programma. Het aftellen is begonnen en namen van favorieten passeren de revue. Ook in Zwaagwesteinde, waar Klaas Haanstra voor de zoveelste keer in de laatste weken liet zien dat de favorietenrol ook hem past. Met zijn derde achttien-metersprong van het seizoen (18.06) vertrok hij met de dagtitel en een goed gevoel tussen de oren.

Sportmaandag, 9 augustus 2004

Ook na bekerzege blijft Cambuur-trainer Dick de Boer dubben over spitsposities

Zwolle - Trainer Dick de Boer van Cambuur Leeuwarden moet deze week nog een aantal harde noten kraken. Er groeit weliswaar iets moois tussen zijn spelers, maar op één of twee plaatsen wil het nog niet zo goed.

Weermaandag, 9 augustus 2004

Hittegolf

Vandaag kunnen we officieel spreken van een hittegolf. Het kwik in de Bilt zal oplopen tot 31 graden. Ook in Friesland wordt het weer tropisch warm met maximum temperaturen van rond de 30 graden. Er is volop zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties