Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 juni 2017.

Analysevrijdag, 9 juni 2017

Verkiezing van May geen gelopen race


Hoofdartikelvrijdag, 9 juni 2017

Gevaarlijk politiek steekspel in Golfregio

De toch al complexe verhoudingen in het Midden-Oosten zijn deze week nog een graadje ingewikkelder geworden. Terwijl de meeste buitenstaanders de Arabische landen langs de Perzische Golf beschouwen als politiek en religieus gelijkgezinde landen, blijken onderhuids de spanningen de laatste tijd hoog te zijn opgelopen. De verkoelde relaties resulteerden er in dat Saudi-Arabië en andere Arabische landen de diplomatieke relaties met Qatar hebben verbroken. Ze beschuldigen Qatar ervan banden te onderhouden met terroristische groepen en de regio te destabiliseren.

Regiovrijdag, 9 juni 2017

Sneker ziekenhuis heeft aan halve reorganisatie genoeg

Sneek - Het Antonius Ziekenhuis in Sneek, Lemmer en Emmeloord heeft het aantal banen de afgelopen twee jaar teruggebracht van 900 naar 850. Dat is de helft minder dan bij de reorganisatie in april 2015 werd aangekondigd. Volgens bestuursvoorzitter Marcel Kuin blijft een kritische blik op de kosten noodzakelijk, maar zijn er dit jaar geen ontslagen meer te verwachten.

Regiovrijdag, 9 juni 2017

Veel kritiek in Staten op proces Skieding

Surhuisterveen - De provincie had veel meer en beter moeten overleggen met aanwonenden van de Skieding over de reconstructie van de weg bij Surhuisterveen. Deze kritiek werd gisteravond breed gedeeld in de commissievergadering van Provinciale Staten. Een meerderheid wil dat gedeputeerde Sietske Poepjes opnieuw om tafel gaat met bewoners over de aanleg van een parallelweg. Een nieuw tracé is definitief van de baan. Wanda Ottens (PvdA) wees erop dat de provincie de bewoners de afgelopen jaren ieder hun eigen variant liet intekenen voor een nieuw tracé, maar dat Poepjes uiteindelijk koos voor opwaardering van de huidige weg. ,,Er zijn ontzettend veel verwachtingen gewekt bij de mensen, die allemaal meenden de juiste oplossing aan te dragen. We hebben gemerkt dat dat tot veel teleurstelling heeft geleid in de streek. Dit had anders gekund en gemoeten."

Regiovrijdag, 9 juni 2017

Bertels vertrekt, Van Bekkum komt bij LF2018

Leeuwarden - Lieven Bertels verlaat Leeuwarden Fryslân 2018 en vertrekt naar de Verenigde Staten. Tjeerd van Bekkum verlaat zijn post als burgemeester van Smallingerland en volgt Bertels op als leider van Culturele Hoofdstad. Een scenario dat niemand vooraf had kunnen bedenken, voltrok zich in amper een week tijd.

Regiovrijdag, 9 juni 2017

Sterrenschuur voor het Bildt

Zwarte Haan - Het project Nacht aan het Wad wil met een sterrenschuur en een nachttuin mensen de gelegenheid geven om van de nachtelijke duisternis bij de Waddenzee te genieten. Stichting Keunstwurk presenteerde gisteren in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie het ontwerp van de schuur van de architecten Murk Wymenga en Sweder Spanjer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties