Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 juni 2012.

Cultuurzaterdag, 9 juni 2012

Gratis theater in Leeuwarder woonwijk

Leeuwarden | Derdejaars studenten van de NHL-opleiding Docent Theater geven volgende week gratis theatervoorstellingen in de Leeuwarder wijk Bilgaard. De voorstellingen maken deel uit van het Community Theater Festival, waarbij de studenten samenwerken met bewoners van de woonwijk die nauwelijks of geen theaterervaring hebben.

Cultuurzaterdag, 9 juni 2012

Eerste voorstellingen in Sneek al uitverkocht

Sneek | Een week na het begin van de verkoop van toegangskaarten voor het nieuwe Theater Sneek zijn de eerste voorstellingen al uitverkocht. Het gaat om voorstellingen van grote namen als Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Guido Weijers en Huub Stapel. Dat meldt Theater Sneek.

Hoofdartikelzaterdag, 9 juni 2012

Atheïsme en God in het volle leven

De Leidse hoogleraar Herman Philipse is een van ’s lands bekendste atheïsten. In een onlangs verschenen boek wil hij de wereld opnieuw overtuigen van de wetenschappelijke onzin van het bestaan van God. In het nieuwe boek gaan de redeneringen vooral uit van (natuur)wetenschappelijkheid. Die is de toetssteen voor onderzoek naar waarheid/werkelijkheid. God is niet te bewijzen binnen de wetenschappelijkheid; noch biedt de aanname dat God bestaat grond voor een theorie die iets verklarends of voorspellends zegt over de werkelijkheid.

Regiozaterdag, 9 juni 2012

CDA Fryslân wil zorgplan in vólgend program

Leeuwarden | De Friese afdeling van het CDA legt zich erbij neer dat het landelijke verkiezingsprogram van de partij de Friese ideeën over zorghervorming niet heeft overgenomen. In april kwam de afdeling naar buiten met een opzet voor radicale vernieuwing van het Nederlandse zorgstelsel. Kern van die plannen is een verschuiving van de regie over de zorg naar de provincie. Verzekeraars zouden daaraan ondergeschikt moeten worden. In het verkiezingsprogram zijn het juist de verzekeraars die de regie over de zorg moeten voeren.

Regiozaterdag, 9 juni 2012

Kinderasielwet kan er nog voorde zomer liggen

Drachten | De kans is groot dat een meerderheid van de Tweede Kamer nog voor de zomer akkoord gaat met de Kinderasielwet. Kinderen van asielzoekers die langer dan acht jaar in Nederland zijn, hebben dan recht op een verblijfsvergunning. Volgens Tweede Kamerlid Joel Voordewind (ChristenUnie) zijn de onderhandelingen voor de Kinderasielwet - een initiatiefwet van PvdA en ChristenUnie - ,,erg serieus”. ,,Er is goed uitzicht op een meerderheid in de Kamer. De kans is groot dat er voor de zomer een regeling ligt. Dat zou een doorbraak zijn.”

Regiozaterdag, 9 juni 2012

Havenmeester en pontbaas redden zeilers

Sneek | Havenmeester René Broekhuis van Jachthaven Het Starteiland en schipper Ruben Vellinga van het pontje van Offingawier hebben gistermiddag vier Duitsers uit de Snitser Mar gered. Zij kwamen rond kwart over drie in actie omdat de waterpolitie voor hen onbereikbaar was. 1-1-2 is vervolgens gebeld, maar de hulpdiensten zijn nooit geweest.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 juni 2012

Groene Kerken Actie van start

Utrecht | Kerk in Actie en hulporganisatie TEAR vragen kerken om zich te melden als ‘groene kerk’. Vanaf de zomer start de Groene Kerken Actie waarbij plaatselijke kerken uitgedaagd worden om concrete maatregelen te nemen om duurzamer te worden. ‘Er wordt niet verwacht dat u overhaast te werk gaat. Het is belangrijk de gemeente mee te krijgen met een activiteit die te overzien valt.’ Er is een website gemaakt waar ook andere groene kerken te vinden zijn, zodat ervaringen en kennis uitgewisseld kunnen worden. Kerk in Actie schat dat nu ongeveer 10 tot 15 procent van de 1800 bij de Protestantse Kerk aangesloten gemeenten al duurzamer probeert te worden.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 juni 2012

Theologen samen in Krakau

Krakau | 36 protestantse theologen zijn sinds woensdag bijeen in de Poolse stad Krakau. Het gaat om lutherse voorgangers en theologen uit Duitsland, Polen, Rusland en Tsjechië. Tot en met morgen spreken ze over teksten van de apostel Paulus inzake vrouwen in de gemeente en kerk. In Polen, waar de Rooms-Katholieke Kerk de dominante kerk is, kunnen vrouwen theologie studeren, maar worden ze niet bevestigd in het ambt van voorganger, maar als Diakoninnen. Zij mogen in die functie niet voorgaan in een Avondmaalsviering. Het doel van het meerdaagse treffen is om de theologen een podium te bieden voor ontmoeting en hen te bemoedigen in hun taak.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 juni 2012

Glossy ‘Meer’ moet gesprek met zoekers op gang brengen

Amersfoort | Het glossy magazine Meer, dat begin september wordt gepresenteerd, moet christenen en mensen in hun omgeving helpen om met elkaar in gesprek te komen. Wat initiatiefnemer ds. Hans Eschbach betreft worden er ten minste 200.000 exemplaren gedrukt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties