Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 9 juni 2011.

Cultuurdonderdag, 9 juni 2011

Friese Jeugd Brassband geeft gratis concerten

Joure - De Friese Jeugd Brassband maakt in het weekend van 18 en 19 juni een tournee door Fryslân. De brassband geeft op vijf locaties een gratis concert.

Cultuurdonderdag, 9 juni 2011

Premičre ‘WetterKâld’ is uitverkocht

Leeuwarden - De premičre van WetterKâld, de concertreeks van de Friese zangeres/muzikante Reina Rodina, is uitverkocht. De voorverkoop voor de eerste avond, 21 juni bij De Grote Wielen in Leeuwarden, is gesloten.

Cultuurdonderdag, 9 juni 2011

Graffitikunstenaars op Leeuwarder festival

Leeuwarden - Ruim zeventig graffitikunstenaars uit binnen- en buitenland treden volgende week op tijdens het street-art festival Skrift in Leeuwarden. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op 18 en 19 juni in het Vluchtheuvelgebied aan de Van Loonstraat.

Cultuurdonderdag, 9 juni 2011

Omrop Fryslân zendt programma Piter Wilkens uit

Heerenveen - Het liedjesprogramma De fleanende Hollaner van Piter Wilkens wordt door Omrop Fryslân op de televisie uitgezonden. De opnames van het programma zijn op 30 juni in het Posthuis Theater in Heerenveen. Wanneer de concertregistratie op de tv is te zien, is nog niet bekend

Economiedonderdag, 9 juni 2011

Investeringsbank steunt kleine bedrijven met lening

Luxemburg - De Europese Investeringsbank (EIB) stelt vierhonderd miljoen euro beschikbaar voor investeringen door kleine en middelgrote bedrijven (mkb) in Nederland. De betrokkenheid van de EIB, een instelling van de EU, betekent voor Nederlandse bedrijven dat ze kunnen profiteren van een lagere rente. Bovendien kunnen de kredieten oplopen tot 100 procent van de investeringskosten, tot een maximum van 12,5 miljoen euro per project.

Hoofdartikeldonderdag, 9 juni 2011

Van de oppositie heeft Rutte niets te vrezen

Vandaag is het precies een jaar geleden dat de Tweede Kamerverkiezingen werden gehouden. De uitslag was door de inhoud van de peilingen misschien niet verrassend, maar wel historisch. De politieke versplintering, de grote winst van de PVV en het grote verlies van het CDA zijn zo ingrijpend geweest dat we nog steeds niet weten wat de consequenties hiervan zijn. Al een jaar breken politici, journalisten en deskundigen het hoofd over hoe de uitslag van 9 juni 2010 te duiden valt.

Regiodonderdag, 9 juni 2011

Veel directeuren basisscholen Gearhing weg

Bolsward - Basisscholen in Zuidwest-Fryslân moeten vanaf volgend jaar met minder directeuren toe. Stichting voor openbare basisscholen Gearhing heeft teveel personeel in dienst en wil het aantal schooldirecteuren daarom terugbrengen van negentien naar zeven.

Regiodonderdag, 9 juni 2011

Elektrische fiets moet forens uit de auto lokken

Leeuwarden ,,Veel mensen maken op een gegeven moment een keuze voor de auto en denken er dan niet meer over na”, zegt Eveline Scheres van de campagne rij2op5 die vanochtend in Leeuwarden is begonnen.

Regiodonderdag, 9 juni 2011

Drie dagen feest rond nieuw gemeentehuis Buitenpost

Buitenpost - Nog één keer zal de raad van Achtkarspelen moeten vergaderen in partycentrum De Dikke Draai in Surhuisterveen. Het gemeentehuis in Buitenpost heeft ruim een jaar in de steigers gestaan.

Regiodonderdag, 9 juni 2011

Tytsy Willemsma wordt makelaar in kansen

Tytsy Willemsma gaat op 15 juli in Brussel aan de slag als EU-lobbyist voor de drie noordelijke provincies. Een nieuwe uitdaging voor de scheidende wethouder van Dongeradeel.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 juni 2011

Titus Brandsma verdient plek in Yad Vashem

Bolsward - De Karmelorde in Rome heeft geprobeerd de Bolswarder pater Titus Brandsma (1881-1942) te eren met een plek in Yad Vashem in Jeruzalem.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 juni 2011

Pater Titus is wereldberoemd door de mens die hij was

Het is volkomen terecht dat Friezen trots zijn op pater Ttus Brandsma. Hij is namelijk wereldberoemd en nog steeds een voorbeeld door wie hij was, vindt prof. dr. Fernando Millán Romeral.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 juni 2011

Sprakeloos

Onlangs bezochten twee groepen leerlingen van een openbare basisschool de Sint Michaëlkerk in Harlingen. Ik leid de kinderen, die tussen de tien en dertien jaar zijn, dan rond en vertel het een en ander. Zo’n rondleiding is een bron van vreugde want de kinderen zijn erg onbevangen. Stiekem dacht ik na afloop of het zo ook eens zou kunnen bij de jeugd- en volwassenencatechese in de parochies. Want in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd geloven jeugd en ouderen volgens mij niet te weinig. Ze geloven eerder te veel. Dat God een man is bijvoorbeeld die alles kan, een soort superman.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 juni 2011

Baptisten zoeken toenadering

Drachten/Barneveld - De Unie van Baptistengemeenten en de Alliantie van Baptisten/CAMA-gemeenten (ABC-gemeenten) voeren verkennende gesprekken met elkaar. Ze willen zo ontdekken of een fusie tussen beide organisaties mogelijk is.

Sportdonderdag, 9 juni 2011

Partuur Koelmans wint in Wommels

Wommels Het partuur van Margriet Koelmans, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra heeft gisteravond in Wommels de zondag afgelaste vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse op hun naam geschreven. In een meer dan onderhoudende finale kregen Maaike Osinga, Afke Hijlkema en Aukje van Kuiken met 5-5 en 6-0 klop. Hijlkema, de beste kaatsster aller tijden die na het vorig seizoen afscheid nam, trad op al invaller voor de verhinderde Sjoukje Visser.

Sportdonderdag, 9 juni 2011

Witmarsum, Wommels en Easterein door op FK jeu de pelote

Easterlittens Witmarsum, Wommels en Easterein hebben zich gisteravond in Easterlittens geplaatst voor de tweede ronde van het Open Fries kampioenschap jeu de pelote. Wommels klopte (na een uur spelen) het altijd sterke Berltsum met 7-4, nadat het halverwege nog met 2-4 achter had gestaan. Witmarsum was met 8-4 te sterk voor Heerenveen, terwijl Easterein van een bye profiteerde. Tegenstander Leeuwarden kon namelijk geen team op de been brengen.

Sportdonderdag, 9 juni 2011

Nederlands elftal weer tweede. Wanneer is de rondvaart?

Tweet van de dag. Vandaag: de reacties na Uruquay - Nederland

Sportdonderdag, 9 juni 2011

Stroetinga bekroont vorm met winst in Acht van Annen

Annen Wim Stroetinga blijft in vorm. Na zijn drie etappezeges in Olympia’s Tour, zegevierde de Oldeberkoper gisteravond in de Acht van Annen. Stroetinga was de rapste in de eindspurt van negen coureurs. Die groep was al na vijftien van de vijftig ronden ontstaan. In eerste instantie knepen er veertien renners tussenuit, maar daar bleven uiteindelijk negen coureurs van over. Stroetinga boekte zijn vijfde seizoenszege.

Sportdonderdag, 9 juni 2011

Goud en brons bij NK tijdrijden voor Friese talenten

Zwartemeer Eenmaal goud en eenmaal brons. Dat was de Friese medailleoogst bij de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden op de fiets in Zwartemeer. In Drenthe gingen de beloften, nieuwelingen en junioren de strijd aan met de klok. De Friese medailles kwamen op naam van Wendy Oosterwoud en Anouska Koster.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties