Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 mei 2008.

Cultuurvrijdag, 9 mei 2008

Schiermonnikoog krijgt ook in 2009 circusfestival

Schiermonnikoog - Zo’n zesduizend mensen hebben in het Hemelvaartweekend de Circustheaterdagen op Schiermonnikoog bezocht. Dat heeft organisator Stichting Circusdrome vandaag gemeld. De organisatie ,,kijkt terug op een zeer geslaagd evenement” en heeft besloten volgend jaar opnieuw Circustheaterdagen te organiseren. De tweede editie van het festival op Schiermonnikoog moet plaatsvinden van 21 tot 24 mei 2009.

Economievrijdag, 9 mei 2008

Sociaal plan Friesland Vlees in de maak

Leeuwarden - Slachterij Friesland Vlees spreekt vandaag met de vakbonden om een sociaal plan voor het personeel op te stellen. Het is de eerste stap om de zeventig medewerkers te ontslaan. De slachterij gaat mogelijk op korte termijn dicht. De plannen zijn echter nog steeds niet definitief.

Hoofdartikelvrijdag, 9 mei 2008

Een verdeeld land...

De Belgische politiek zit in een diepe crisis. De nieuwe regering-Leterme moet spitsroeden lopen om niet na twee maanden ten val te komen. De Vlaamse en Waalse partijen staan lijnrecht tegenover elkaar over een langslepend onderwerp: de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV). Dit is de enige kieskring waar Franstaligen in Vlaanderen toch op Franstalige partijen kunnen kiezen. Daarom is BHV een doorn in het oog van de Vlamingen. Zij storen zich aan het steeds ‘Franser’ worden van dit deel van Vlaanderen en daarom ligt er een plan om de kieskring te splitsen in een Vlaams deel, een Waals deel en Brussels deel. Gisteren wisten de Waalse partijen een stemming hierover te voorkomen door vertragende amendementen in te zetten.

Regiovrijdag, 9 mei 2008

Bussen rijden bij staking wel in spits

Leeuwarden - Als er geen loonakkoord komt, gaat de voorgenomen staking in het openbaar busvervoer tijdens de schoolexamens gewoon door. Wel maken de bonden een gebaar naar de scholieren door de bussen ’s ochtends tot negen uur en ’s middags vanaf vier uur wel te laten rijden. Veel examens beginnen echter om half twee.

Regiovrijdag, 9 mei 2008

Betrap uw criminele voorouder

Vrijwel iedere familie heeft wel een zwart schaap, ergens in de stamboom. Maar niet iedere familie heeft een foto van de criminele loot aan de stam. Het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar maakt het nu mogelijk om op zoek te gaan naar een afbeelding van delinquenten in het voorgeslacht door publicatie van het geheim register van ontslagen gevangenen op internet.

Regiovrijdag, 9 mei 2008

Campings vol met elfstedenfietsers

Hichtum - De campings rond Bolsward zitten de komende dagen stampvol met Elfstedenfietsers. Camping Fûgelfrij heeft de afgelopen dagen zelfs meer dan honderd kampeerders moeten teleurstellen. Ze worden doorverwezen naar andere campings in de buurt. Maar ook die campings hebben vaak geen plaats meer.

Regiovrijdag, 9 mei 2008

Schadd: Boarnsterhim verdient beter imago

Grou - ,,Zodra de naam Boarnsterhim valt, krijgen mensen een negatief beeld. Dat is onterecht, en heel jammer.” Burgemeester Schadd-de Boer erkent dat er door de financiële problemen dingen anders lopen dan gehoopt, maar ze is het zat dat leden van B en W daar zonder respect op aangevallen worden. ,,In de laatste raadsvergadering heb ik naar aanleiding van een inspreker als voorzitter gezegd: de maat is vol.”

Regiovrijdag, 9 mei 2008

Nieuwe proeven met onkruidbestrijding

Joure/Witmarsum - De gemeenten Skarsterlân en Wûnseradiel beginnen volgens afvalverwerker Omrin met een proef voor onkruidbestrijding met heet water. De proef gaat een jaar duren, daarna worden de resultaten geëvalueerd. De proef wordt gedaan in samenwerking met Omrin. Er zal gebruik worden gemaakt van een zogenoemde Wave-machine.

Regiovrijdag, 9 mei 2008

Miniaturen naar Stadskanaal

Stadskanaal/Appelscha - Het miniatuurpark van Appelscha verhuist naar Stadskanaal. De Oost-Groningse gemeente heeft het gekocht in de hoop de toeristische positie van Stadskanaal en directe omgeving te versterken.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 mei 2008

Pinksterconferentie Opwekking: een flink dorp zonder wanklank

Biddinghuizen - De 38ste editie van de Pinksterconferentie van de Stichting Opwekking in Biddinghuizen gaat vandaag van start. 16.000 kampeerders en 30.000 daggasten scharen zich vier dagen lang bijeen voor samenzang, bijbelstudies, seminars en gezelligheid. Opwekking is allang niet meer het jaarlijkse feestje voor evangelischen; vele traditioneel kerkelijken komen er ook op af.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 mei 2008

Samen kip eten bij presentatie Nieuwe Testament in Togo

Vanaf de eerste pinksterdag is het evangelie over de hele wereld verspreid. Toch zijn er nog steeds talen waarin de Bijbel niet is vertaald. Joseph Koabike uit het West-Afrikaanse land Togo studeert taalwetenschap met als specialisatie bijbelvertalen aan de VU in Amsterdam. Onlangs werd in zijn taal, het Moba, het Nieuwe Testament opgedragen. Koabike werkte mee aan deze vertaling.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 mei 2008

Africa Mercy kampt met personeelstekort

Rotterdam - Het modernste en grootste hospitaalschip van de wereld, de Africa Mercy, dreigt minder patiënten te kunnen helpen door een nijpend personeelstekort. Daarover heeft hulpverleningsorganisatie Mercy Ships gisteren de noodklok geluid.

Sportvrijdag, 9 mei 2008

Heerenveen met één been in UEFA Cup

Heerenveen - Sc Heerenveen is gisteravond de tweede ronde van de play offs tegen NAC Breda met goed resultaat begonnen. In een halfleeg Abe Lenstrastadion maakte de Braziliaanse invaller Paulo Henrique met twee treffers in het laatste kwartier het verschil. Daardoor staat Heerenveen op weg naar de return met één been in het UEFA Cuptoernooi.

Sportvrijdag, 9 mei 2008

Sibon blijft nuchter na een roerige week

Heerenveen - Verliezen van Ajax op maandag, een voorselectie voor het Olympisch voetbalelftal op dinsdag en gisteren een overwinning op NAC Breda. Het was een week waarin Gerald Sibon van alles meemaakte. Tegen de ploeg uit Breda was de Drent bij beide doelpunten van Paulo Henrique betrokken. De spits werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Sportvrijdag, 9 mei 2008

Franeker vanaf stip door in nacompetitie

Leeuwarden - Herkanser LSC 1890 krijgt in de tweede ronde van de nacompetitie van de tweede klasse K en L te maken met Roden. In de derde klasse A en B redde Franeker in Emmeloord het vege lijf door de noodzakelijk strafschoppenreeks te winnen, waardoor de vice-kampioen van 3A het nu mag opnemen tegen Sint Annaparochie. Voor Oldeboorn eindigde het nacompetitie-sprookje in Eelde bij Actief.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties