Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 april 2016.

Economiezaterdag, 9 april 2016

Geen daling van faillissementen Friese bedrijven

Het aantal failliet verklaarde Nederlandse bedrijven en instellingen is in maart fors gedaald. Fryslân deelde echter niet in die positieve ontwikkeling. Er gingen afgelopen maand vijftien Friese bedrijven en instellingen over de kop, drie meer dan in februari.

Hoofdartikelzaterdag, 9 april 2016

Vijfhonderd jaar Reformatie: en nu?

Vijfhonderd jaar Reformatie, in 2017, wordt groot gevierd. Nu al verschijnen boeken, worden tv-programma’s gemaakt en worden tentoonstellingen ingericht. De activiteiten hebben niet alleen betrekking op het verleden. Er staan bijeenkomsten gepland voor, bijvoorbeeld, theologische gesprekken tussen protestanten en rooms-katholieken. Die betrekkingen, in het bijzonder die tussen lutheranen en rooms-katholieken zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. Over en weer zijn 'bekentenissen’ gedaan en in veel opzichten is er erkenning.

Regiozaterdag, 9 april 2016

Zaak-Marinus: college Opsterland houdt steun

Beetsterzwaag - Wietze Kooistra (CDA) kan door als wethouder in Opsterland, ondanks de forse kritiek over zijn handelen in de zaak-Marinus van onderzoeksbureau Berenschot. Bij het ter perse gaan van deze krant was het debat nog in volle gang, maar het leek wel duidelijk dat coalitiepartijen Opsterlands Belang, CDA en ChristenUnie de wethouder bleven steunen. De vijf oppositiepartijen hadden al een motie van wantrouwen aangekondigd en enkele partijen pleitten zelfs voor het aftreden van het voltallige college.

Regiozaterdag, 9 april 2016

Súdwest-Fryslân biedt kavels in erfpacht aan

Sneek - De gemeente Súdwest-Fryslân gaat gemeentelijke grond uitgeven in erfpacht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeente hoopt zo de woningverkoop in de gemeente te stimuleren. De regeling gaat per direct in.

Regiozaterdag, 9 april 2016

Onbegrijpelijke blunder in Noordwolde

Noordwolde - Het Centraal Stembureau in Den Haag moet beslissen of de uitslag van het referendum moet worden gecorrigeerd, na een fout bij een stemdistrict van de gemeente Weststellingwerf.

Regiozaterdag, 9 april 2016

Twitterberichtje leidt tot redding van kerk van Wetsens

Wetsens - ,,Ons kerkje is voor de eeuwigheid in veilige handen", reageerde dominee Herman de Vries van de Protestantse Gemeente Dokkum-Aalzum-Wetsens toen hij hoorde dat een particulier bereid was een donatie te geven voor het onderhoudsfonds. Deze bruidsschat is nodig wil de Stichting Alde Fryske Tsjerken een kerk overnemen. De familie Van Riemsdijk toonde zich bereid een grote bijdrage voor het fonds te doen en daarmee kon de overname worden geregeld.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 april 2016

De letter verandert niet, de geest wel

De exhortatie Amoris laetitia (De vreugde van de liefde) van paus Franciscus is niet revolutionair, maar biedt wel volop pastorale ruimte. 'Er zijn geen regels voor alles en iedereen; elk geval blijft uniek.’

Sportzaterdag, 9 april 2016

Heeft Cambuur reden tot zorg of toch ook optimisme?

Met de onbesliste degradatiekraker tegen De Graafschap achter de rug (2-2) en dus nog altijd met een punt achterstand op de nummer 17, begint Cambuur aan de laatste vijf duels van het seizoen. Kan de rodelantaarndrager de Doetinchemmers nog inhalen om zo directe degradatie af te wenden? Is dat reëel? Aan de vooravond van het thuisduel met koploper Ajax reageert trainer Marcel Keizer op onze redenen tot zorg en op die tot optimisme.

Sportzaterdag, 9 april 2016

Parijs-Roubaix en de spiegel van Tjallingii

Door Daan Rieken

Sportzaterdag, 9 april 2016

De Haan gunt Van den Berg mooi afscheid

Heerenveen - De kans is groot dat Joey van den Berg morgenmiddag terugkeert in de basisopstelling van sc Heerenveen in de 'lunchwedstrijd’ tegen AZ. De dertigjarige middenvelder heeft een schorsing van drie duels uitgezeten na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Het was al de derde keer dit seizoen dat de routinier de rode prent voorgehouden kreeg. Een garantie voor zijn meedoen kon trainer Foppe de Haan evenwel nog niet geven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties