Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 9 april 2015.

Cultuurdonderdag, 9 april 2015

Armoede en strijdlust in tijden van turfwinning

Een jaar lang werkte It Damshűs in Nij Beets met filmmakers en 130 vrijwilligers aan  Armoe-werk-macht-strijd . De film over de slechte omstandigheden waaronder veenarbeiders leefden, gaat zaterdag in premičre. Dan is ook de opening van het Filmhűs in het museum.

Economiedonderdag, 9 april 2015

Lng-pomp voor trucks open

Leeuwarden - Brandstofbedrijf GDF Suez heeft gisteren een tankstation voor lng (vloeibaar aardgas) geopend bij Firezone aan de Morseweg in Leeuwarden. Het is het tweede station in Nederland met deze brandstof, die volgens het bedrijf veel schoner is dan diesel. Een LNG-vrachtwagen stoot 95 procent minder fijnstof uit en ook veel minder zwavel en stikstof dan een dieselvrachtwagen. Ook zijn de vrachtauto's stiller.

Regiodonderdag, 9 april 2015

Geen extra geld provincie voor behoud aanlegplaatsen

Leeuwarden - De provincie wil geen extra geld steken in het behoud van de aanlegvoorzieningen van de Marrekrite, nu het recreatieschap wegens geldgebrek bijna een vierde van de steigers en damwanden wil opdoeken. Woordvoerder Jan Arendz laat desgevraagd weten dat de provincie dit wel heeft overwogen. Het benodigde geld komt er volgens hem niet omdat een deel van de aanlegvoorzieningen toch nauwelijks wordt gebruikt.

Regiodonderdag, 9 april 2015

Harlinger raad wil investeren in toerisme

Harlingen - Sportclubs en andere verenigingen die nu subsidie krijgen van de gemeente Harlingen, moeten er rekening mee houden dat deze bijdrage in de toekomst lager uitvalt. Want als er bezuinigd moet worden in Harlingen, doet de gemeenteraad dat het liefste op dit punt.

Regiodonderdag, 9 april 2015

Amper controle op het gebruik van drones

Leeuwarden - In Fryslân vinden nog niet veel controles plaats op het illegaal gebruik van drones. Dat laat de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) desgevraagd weten. De onbemande vliegtuigjes worden volgens de instantie steeds populairder, zowel onder hobbyisten als bij bedrijfsmatige gebruikers.

Regiodonderdag, 9 april 2015

Hoogbegaafden krijgen hun eigen school

Leeuwarden - Scholenkoepel PCBO Leeuwarden e.o. biedt vanaf augustus voltijdonderwijs aan hoogbegaafde leerlingen aan. Volgens directeur-bestuurder Hans Greidanus is er behoefte aan passend onderwijs voor deze groep. De nieuwe basisschool wordt een afdeling van cbs Klaverblad in de Leeuwarder wijk Techum.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 april 2015

Wetenschapper Steve Mason hoogleraar RUG

Groningen - Prof. dr. Steve Mason (57) wordt per 1 augustus aangesteld als hoogleraar Ancient Mediterranean Religions and Cultures aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap (GGW) van de Rijksuniversiteit Groningen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties