Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 april 2013.

Economiedinsdag, 9 april 2013

Familiebedrijven zijn veel gezonder

Utrecht | Familiebedrijven zijn gezonder, gaan minder snel failliet en zijn innovatiever dan andere bedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van ING, MKB Nederland, Ernst & Young en de branchevereniging Familiebedrijven, dat minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) gisteren tijdens de opening van de Week van de Ondernemer in Utrecht in ontvangst nam.

Economiedinsdag, 9 april 2013

De veehouderij gebruikt fors minder antibiotica

Den Haag | De veehouderij heeft het gebruik van antibiotica in vier jaar fors gereduceerd. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft gepresenteerd. Vergeleken met peiljaar 2009 is het gebruik vorig jaar met 49 procent afgenomen. Met deze afname is de doelstelling van een halvering in 2013 bijna gerealiseerd.

Hoofdartikeldinsdag, 9 april 2013

Soms is Zwitserland groter dan China

Al weken dreigt de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un met oorlog tegen Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Hij zal het waarschijnlijk niet zo ver laten komen, althans niet opzettelijk.

Regiodinsdag, 9 april 2013

Hoe moet dat straks zonder pinautomaat?

Drachtstercompagnie | De ouderensoos in Drachtstercompagnie maakt zich grote zorgen over de mogelijke verdwijning van de pinautomaat uit het dorp. De Rabobank heeft bekend gemaakt die in de loop van dit jaar weg te halen.

Regiodinsdag, 9 april 2013

Weg met die grijze pleinen, meer groen!

Leeuwarden | Twee Leeuwarder basisscholen doen mee aan een proef voor groene schoolpleinen. Daarvoor is zestigduizend euro nodig. Een meerderheid van de gemeenteraadscommissie stadsontwikkeling reageerde gisteravond positief op het voorstel van de coalitiepartijen Pal/GroenLinks en CDA.

Regiodinsdag, 9 april 2013

Poepjes blijft lobbyen voor aquaduct Skarster Rien

Leeuwarden | Gedeputeerde Sietkse Poepjes heeft de hoop voor het aquaduct Skarster Rien in de A6 bij Joure nog niet opgegeven. Ze zal de komende dagen flink lobbyen bij de VVD en de PvdA om de aanleg van het aquaduct toch door te laten gaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties