Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 april 2004.

Bijschriftvrijdag, 9 april 2004

Het sterven van Jezus

Twee tekenen omgeven het sterven van Jezus. Het wordt midden op de dag drie uur donker, zoals het onverlicht was voor de schepping. Alsof alles heeft afgedaan en geen hoop wordt overgelaten.

Hoofdartikelvrijdag, 9 april 2004

Goede Vrijdag...

De Goede Vrijdag is begonnen net als alle andere dagen. Maar er hangt iets in de lucht op deze dag; de dagen van de Stille Week leiden tot andere tijden, de geschiedenis van de wereld zal veranderen.

Regiovrijdag, 9 april 2004

Renovatie sterk vertraagd

Leeuwarden - De renovatie van de voormalige bierkelders aan De Kelders in Leeuwarden loopt meer dan een half jaar vertraging op. De werkzaamheden zouden ruim voor de bouwvak, die op 26 juli begint, zijn afgerond, beloofde de gemeente aanvankelijk. Maar dit wordt niet eerder dan medio november.

Regiovrijdag, 9 april 2004

Provincies meer eigen baas

Leeuwarden - Niet het rijk, maar de provincies moeten als eerste verantwoordelijk zijn voor de inrichting van het platteland. Dat advies heeft de Raad voor het Landelijk Gebied (RLG) minister Veerman van Landbouw gisteren gegeven met het oog op de aanstaande nota’s Ruimte en Agenda voor een Vitaal Platteland.

Regiovrijdag, 9 april 2004

Vrijwilligerssteunpunt dupe van eigen succes

Leeuwarden – Het Vrijwilligerssteunpunt Leeuwarden lijkt de dupe te worden van zijn eigen succes. Het aantal mensen dat zich bij de vacaturebank heeft ingeschreven is het afgelopen jaar toegenomen en vrijwilligersorganisaties doen vaker een beroep op het steunpunt. Toch maakt de organisatie zich zorgen. Er is meer geld nodig om het vrijwilligerswerk in de gemeente Leeuwarden te versterken, meent directeur E. Wils. Sinds de organisatie in 2001 op professionele basis werkt is er sprake van groei. ,,Er schrijven zich meer mensen in en ook de verzoeken om advies en informatie nemen toe.’’

Regiovrijdag, 9 april 2004

‘Met paar gemalen is probleem niet opgelost’

Leeuwarden - Met een paar gemalen erbij zijn de waterproblemen in de toekomst niet opgelost. Het is een en-en-verhaal. We zullen ook water moeten bergen. Dat is nodig om in droge perioden over voldoende water te beschikken. Het is niet correct van de politiek om nu maar de prioriteit te leggen bij de bouw van gemalen. Het gaat om een combinatie van maatregelen.

Regiovrijdag, 9 april 2004

Kinderen lopen mee

Harlingen - Leerlingen van basisscholen mogen op zaterdag 12 juni de Slachtemarathon lopen. Het gaat om naar verwachting 300 leerlingen van scholen uit de ‘Slachtegemeenten’ Littenseradiel, Franekeradeel, Wûnseradiel en Boarnsterhim. De kinderen lopen voor een goed doel en leggen de 42 kilometer in estafettevorm af.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 april 2004

Kerkblad ‘Geandewei’ geheel vernieuwd

LeeuwardenGeandewei , het kerkblad van de Samen-op-Wegkerken in Fryslân is geheel vernieuwd. Vrijdag verschijnt het eerste nummer in een oplage van 15.000 exemplaren. Geandewei heeft drie edities in Fryslân: Leeuwarden, Drachten en Dokkum/Buitenpost. 54 kerken participeren in het gezamenlijke kerkblad, dat destijds de opvolger werd van de Friese Kerkbode .

Geloof & Kerkvrijdag, 9 april 2004

Afscheid van koster met humor

Dokkum - Koster Douwe Talstra houdt wel van een grapje. Eens zette hij een glas sherry op de kansel, nadat hij gehoord had dat de predikant een liefhebber van deze drank was. De bewuste voorganger betaalde hem met gelijke munt. Niet lang daarna gaf hij het kostersechtpaar via zijn catechisanten een fles sherry cadeau vanwege hun zorgzaamheid. Toen het echtpaar het glas wilde heffen, bleek er oude thee in te zitten.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 april 2004

Vice-voorzitter ds Molenaar van Comité stapt op

Leeuwarden – De vice-voorzitter van het Comité tot behoud van de Nederlandse Hervormde Kerk, ds P. Molenaar uit Dordrecht, heeft per direct zijn functie neergelegd.

Sportvrijdag, 9 april 2004

3elf Sailing Team op de eerste plaats in de Sofia Cup

Palma De Mallorca - Het 3elf Sailing Team met Annelies Thies, Annemieke Bes en Friezin Petronella de Jong hebben donderdag tijdens de Sofia Cup de koppositie in het algemeen klassement overgenomen.

Sportvrijdag, 9 april 2004

Heerenveen hofleverancier onder 17 jaar

Heerenveen – KNVB-coach Ruud Kaiser heeft drie spelers van SC Heerenveen opgeroepen voor het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar dat woensdag 21 april om 16.30 uur in Praag voor een vriendschappelijk duel aantreedt tegen Tsjechië.

Sportvrijdag, 9 april 2004

Flying Boetoe helpt de kankerbestrijding

Joure - Motorclub Flying Boetoe in Joure steekt het Koningin Wilhelminafonds KWF de helpende hand toe. Tijdens twee belangrijke evenementen van de club – op 18 april en op Hemelvaartdag 20 mei - gaan collectanten van het KWF geld inzamelen voor de kankerbestrijding.

Weervrijdag, 9 april 2004

Enkele buitjes

Vanavond en vannacht komt er geleidelijk bewolking binnendrijven en kan er een spat regen vallen. Morgen vooral in de ochtend enkele buitjes, maar later ook af en toe zon. Het wordt ongeveer 9 graden, bij een matige tot vrij krachtige noordelijke wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties