Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 april 2003.

Agendawoensdag, 9 april 2003

Passie

Uitagenda van 10-16 april 2003

Bijschriftwoensdag, 9 april 2003

Rovershol

U kent waarschijnlijk wel de volgende uitdrukking: het bederf van het beste is het slechtste.

Cultuurwoensdag, 9 april 2003

Verzamel-cd voor De Kast

Leeuwarden - De Friese band De Kast heeft een nieuwe verzamel-cd uitgebracht. Het gaat om een dubbellaar met daarop nummers van de Nederlandstalig groep in de oude samenstelling.

Cultuurwoensdag, 9 april 2003

Meindert Talma op Lowlands

Biddinghuizen - De Friese artiest Meindert Talma is geboekt voor het culturele festival Lowlands. Hij gaat niet optreden, maar voorlezen uit zijn nieuwste ‘roman’ Kriebelvisje .

Cultuurwoensdag, 9 april 2003

Menaldumer Rocknacht veranderd

Menaldum - De achtste editie van de Menaldumer Rocknacht (zaterdag 19 april) is in vergelijking met eerdere Rocknachten ingrijpend veranderd. Alle optredens vinden plaats in de Roelingahal bij Menaldum.

Cultuurwoensdag, 9 april 2003

Luie hond treed weer op

Leeuwarden - De Leeuwarder reggaeband Luie Hond gaat weer optreden. De groep zal na een pauze van een half jaar zaterdag een concert geven op het Dinxpop-festival in Dinxperlo.

Cultuurwoensdag, 9 april 2003

Frysk debút Giphart: Utdaagjend boarterijke mei kommunikaasje

Ja, ek yn Der is gjin dęr, dęre giet it oer seks lykas we fan Ronald Giphart wend binne en ja, ek yn dit ferhaal giet it der efkes mâl om wei, mar boppeal giet it yn dizze novelle oer de leafde. Leafde dy’t in kâns kriget om’t in net berne bern alles op syn kop set.

Economiewoensdag, 9 april 2003

CNV: stijging premie ABP onvermijdelijk

Utrecht – De vakbond CNV acht de gisteren door pensioenfonds ABP aangekondigde premiestijging van minimaal 25 procent ,,onvermijdelijk”. Het ABP ziet zich hiertoe gedwongen vanwege de beursmalaise.

Economiewoensdag, 9 april 2003

Lage inflatie lichtpunt in sombere tijden

De opmars in Irak heeft vaart gekregen. De betere stemming die daarvan het gevolg is, is overgeslagen naar de aandelenmarkt. De koersverliezen zijn tot staan gebracht dankzij enig herstel van de kooplust.

Expowoensdag, 9 april 2003

Exposities voor de week van 10-16 april 2003

Hoofdartikelwoensdag, 9 april 2003

De Friese formatie…

De formatie van een Fries bestuurscollege duurt nu al vier weken, en er is nog niets bekend over de richting of uitkomst van de besloten onderhandelingen. Welke partijen gaan regeren, hoeveel gedeputeerden ze leveren en op welk akkoord ze het met elkaar wagen: Fryslân moet het allemaal maar afwachten.

Regiowoensdag, 9 april 2003

Kenniscampus hangt aan zijden draadje

Leeuwarden – De plannen voor een Kenniscampus in Leeuwarden staan onder grote druk. De kans dat de rijksoverheid het financieringsgat van 12 miljoen euro met Kompassubsidies (‘Langmangelden’) wil dichten, is hooguit 50 procent. Die inschatting maakte CDA-gedeputeerde Bijman vanochtend. Zijn partijgenoot en collega Ploeg gaat binnenkort met de staatssecretarissen Wijn (CDA, economische zaken) en Nijs (VVD, onderwijs) overleggen over de subsidieaanvraag voor de kenniscampus.

Regiowoensdag, 9 april 2003

‘Wadonderzoek deugt niet’

Groningen – Onderzoeken van ministeries naar de Waddenzee deugen niet. De onderzoeken komen te laat en behappen slechts de korte termijn. Ook wordt veel te weinig aandacht besteed aan de oorzaken van ziektes en virussen. De verschillende instanties die onderzoek verrichten naar de Waddenzee, moeten bovendien beter communiceren.

Regiowoensdag, 9 april 2003

Eenzame ouderen krijgen een kaartje

Beetsterzwaag – Groep 5 van basisschool De Paedwizer wist al snel welke eenzame oudere ze gisteren wilden verblijden met een kaartje. De kinderen van deze christelijke school hebben zelf geschilderde prenten aan de senioren verstuurd met de nieuwe zomerzegels erop. Dit gebeurde in het kader van de presentatie van de zomerzegels van 2003.

Regiowoensdag, 9 april 2003

Betaald parkeren Lauwersmeer

Lauwersoog – De gemeente De Marne gaat onderzoeken of er in het Lauwersmeergebied een systeem van betaald parkeren kan worden ingevoerd. In eerste instantie gaat het om het gebied waar het nieuwe bezoekerscentrum van het nationaal park Lauwersmeer in Lauwersoog komt te staan. Dat is rondom het voormalige pand van Expozee.

Regiowoensdag, 9 april 2003

Varen van Burdaard naar Ferwert

Burdaard/Ferwert – De gemeente Ferwerderadiel wil de vaarroute van Burdaard naar Ferwert geschikt maken voor kleine en lage boten. Hiervoor worden de Oude Vaart en de Ferwerdervaart opgeknapt. Bruggen moeten worden verhoogd, ligplaatsen aangebracht en informatieborden geplaatst. Het project kost in totaal 165.000 euro. Ferwerderadiel hoopt de helft binnen te krijgen via het Plattelandsontwikkelings programma (POP).

Regiowoensdag, 9 april 2003

Sluiting dreigt voor speeltuinen Opsterland

Beetsterzwaag – Slecht onderhouden speeltuinen in de gemeente Opsterland worden met sluiting bedreigd. De gemeente heeft de plaatselijke belangen van Bakkeveen, Gorredijk, Hemrik en Tijnje een brief gestuurd met daarin het verzoek aan te geven wie verantwoordelijk is voor het kleine onderhoud aan de speeltuinen. Krijgt Opsterland geen reactie, dan gaan de acht speeltuinen in de dorpen dicht, en wel vóór volgende week dinsdag. Dit om ongelukken te voorkomen, waarvoor de gemeente aansprakelijk kan worden gesteld.

Regiowoensdag, 9 april 2003

Tuindorpers voelen zich in de steek gelaten

Sneek - De bewoners van de wijk Tuindorp in Sneek die moeten verhuizen vanwege de sloop van hun woningen, krijgen geen hogere verhuisvergoeding. Woningstichting Patrimonium biedt de huurders alleen een vergoeding ‘in natura’ aan. De huurdersvereniging van Patrimonium is ontevreden, de huurders voelen zich in de steek gelaten.

Regiowoensdag, 9 april 2003

‘Ik was overtuigd dat het goed zou komen’

Wolvega – Geert van Lonkhuyzen (47), waarnemend rector van het Bornegocollege, was optimistisch. De nieuwe aanpak die hij met zijn team op poten zette, moest de locatie Wolvega redden van de ondergang. Het optimisme bleek onterecht. Maandag werd bekend dat ‘Wolvega’ moet sluiten. Te weinig leerlingen meldden zich aan voor het nieuwe schooljaar. Spijtig, vindt Van Lonkhuyzen. ,,Ik gebruik de termen ‘leerlingen’ en ‘kinderen’ door elkaar. Voor de klas heb ik het over leerlingen , maar ze zijn kinderen van ouders. Die ouders hebben ons hun kinderen toevertrouwd en wij hebben dat vertrouwen beschaamd. Dan heb je wat uit te leggen.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 9 april 2003

Eerste samenkomst ‘verontrusten’ Buitenpost

Buitenpost – De ‘Vereniging reformatorisch-evangelische wijkgemeente in wording’ houdt paaszondag 20 april haar eerste eigen bemoedigingsbijeenkomst (19.00 uur) in de Fonteinkerk in Buitenpost, het gebouw van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). Dat zegt Geert Spanninga, voorzitter van het platform van reformatorisch-evangelische christenen in Buitenpost.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 april 2003

‘Jodenhaat openlijk veroordelen’

Amsterdam - Imams en islamitische organisaties moeten alle vormen van openlijk of impliciet antisemitisme veroordelen en de diepe band tussen de islam en het jodendom benadrukken. Dat zei de islamitische filosoof Tariq Ramadan dinsdag in De Rode Hoed tijdens een conferentie in Amsterdam over ‘Het nieuwe antisemitisme: oorzaken en gevolgen’. Het symposium was georganiseerd door de Anne Frank Stichting in samenwerking met De Rode Hoed.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 april 2003

Knutselmiddag rond palmpasen Heerenveen

Heerenveen - In de Van Kleffensschool in Heerenveen vindt zaterdag een ‘palmpaasknutselmiddag’ plaats. Tijdens deze middag kunnen kinderen van vier tot tien jaar een palmpaasstok maken met figuurtjes, takjes, snoep en vruchten.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 april 2003

Kinderbijbelproject NBG voor Oekraďne een succes

Leeuwarden - De actie van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor kinderbijbels voor Oekraďne verloopt boven verwachting. Het streefbedrag van 23.000 euro per september 2004, goed voor 7700 kinderbijbels, is nu al gehaald.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 april 2003

Evangelisch centrum ‘Licht & Kracht’ in Lemmer open

Lemmer – In Lemmer is woensdagavond de officiële ingebruikname van het Evangelisch Centrum ‘Licht & Kracht’. Het is een nevenvestiging van de Beréa Gemeente uit Emmeloord.

Sportwoensdag, 9 april 2003

Prijsvechters van Waterpoort Boys gaan voor het toetje

Stavoren – Op de vraag hoe het met hem ging antwoordde QVC-trainer Loet Boot voor de wedstrijd: ,,Prima, al had ik liever drie punten meer gehad.’’

Sportwoensdag, 9 april 2003

Rottevalle revancheert zich op hekkensluiter Waskemeer

Leeuwarden – Rottevalle heeft zijn koppositie in de vierde klasse B verstevigd door dinsdagvond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Waskemeer met 2-0 te winnen.

Sportwoensdag, 9 april 2003

Erkend elf-meterspecialist Kor Elzinga is ook maar een mens

Leeuwarden – In de dertien seizoenen die Kor Elzinga nu deel uit maakt van de eerste selectie, was het de aanvoerder van Veenwouden nog nooit gegund om op Kollumer grond drie punten weg te kapen.

Sportwoensdag, 9 april 2003

A-junioren Heerenveen aan de leiding

Heerenveen – Door het inhaalduel tegen Feyenoord met 2-1 te winnen hebben de A-junioren van Heerenveen dinsdag de leiding genomen in de landelijke eredivisie.

Weerwoensdag, 9 april 2003

Fris

Vandaag is het met maxima van 6 of 7 graden fris voorjaarsweer. Daarbij schijnt af en toe de zon, maar zijn er ook wolkenvelden met kans op een (winters) buitje. Komende nacht is er kans op regen of sneeuw. Morgen: winterse buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties