Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 9 maart 2017.

Economiedonderdag, 9 maart 2017

Fosfaatregels aangepast voor vetweiders

Leeuwarden - Voor enkele groepen veehouderijbedrijven met rundvee die zwaar gedupeerd zijn door de invoering van landelijke fosfaatreductiemaatregelen, wordt gewerkt aan aanpassing van de regels. Dat zegt Andries Kingma, vicevoorzitter van branchevereniging Vee & Logistiek en voorzitter van de veemarkt in Leeuwarden.

Hoofdartikeldonderdag, 9 maart 2017

Afbraak instituties niet alleen bij PVV

Als we Wilders mogen geloven, glijdt Nederland af naar een soort bananen-republiek. Veel politici zijn bij Wilders geen knip voor de neus waard: de bevolking is haar land afgenomen, de rechtspraak deugt niet, de minister-president moet eindelijk eens normaal doen en het parlement is een nep-parlement.

Regiodonderdag, 9 maart 2017

Vogels en vleermuizen houden sloop huizen Doniaweg Hallum tegen

Hallum - Huismussen, vleermuizen en zwaluwen zorgen ervoor dat de sloop van veertien woningen aan de Doniaweg in Hallum voorlopig stil ligt. Maar de tijd begint te dringen, want er moet wel vr 15 maart een oplossing zijn. Dan begint het broedseizoen en mogen de vogels niet meer gestoord worden.

Regiodonderdag, 9 maart 2017

Folsgare wil niet tegen Hemmen III aankijken

Sneek - Met een ontwikkeling van bedrijventerrein Hemmen III bij Sneek, zal de bebouwing naar het dorp Folsgare toegroeien. Het dorp is in principe geen tegenstander van de uitbreiding, meldt Bonne van der Valk, voorzitter van Doarpsbelang Folsgeare. ,,Maar we hebben wel zorgen over de bufferzone. Die is breed genoeg, maar er moet een goede invulling voor komen. We willen niet tegen beton aankijken. Dat moet mooi gecamoufleerd worden."

Regiodonderdag, 9 maart 2017

Leeuwarden is rond 2030 aardgasvrij

Leeuwarden - Tussen 2030 en 2035 zijn alle woningen in Leeuwarden aardgasvrij. Dat verwacht wethouder Isabelle Diks, die gisteren in Utrecht de Green Deal voor gasloze wijken ondertekende.

Regiodonderdag, 9 maart 2017

Yolanda heeft alles over voor 'Expeditie Robinson'

Groningen - Als de makers van het tv-programma Expeditie Robinson verstandig zijn, nemen ze Yolanda Schoo (26) in juni mee naar een onbewoond eiland. ,,Als ik nu niet mee mag, probeer ik het elk jaar weer tot ik in het bejaardenhuis zit."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties