Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 9 maart 2015.

Agendamaandag, 9 maart 2015

Niet nóg een rapport, maar schadevergoeding

Door Rinze Post

Hoofdartikelmaandag, 9 maart 2015

Ambachten in plaats van administratie

Het aantal administratieve banen staat zwaar onder druk. De verwachting is dat tussen 2013 en 2018 honderdduizend banen in deze sector verdwijnen. Dat komt bovenop de vermindering van werkgelegenheid zoals die zich voordeed vóór 2013.

Regiomaandag, 9 maart 2015

Friese korpsen hekelen Buma om willekeur

Leeuwarden - Friese muziekverenigingen zijn boos op de in hun ogen willekeurige wijze waarop auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra aanslagen oplegt. Dat zei voorzitter Durk Dam zaterdag bij de jaarvergadering van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân in de Kurioskerk in Leeuwarden. Hij wil dat de landelijke muziekkoepel KNMO ingrijpt.

Regiomaandag, 9 maart 2015

SKS-proloog voortaan op wisselend water

Woudsend - De proloog van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) wordt vanaf volgend jaar elk jaar op een ander wedstrijdwater gezeild. Nu gebeurt dat twee weken voorafgaand aan het kampioenschap altijd op het IJsselmeer bij Lemmer of bij Stavoren.

Regiomaandag, 9 maart 2015

SKS-proloog voortaan op wisselend water

Woudsend - De proloog van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) wordt vanaf volgend jaar elk jaar op een ander wedstrijdwater gezeild. Nu gebeurt dat twee weken voorafgaand aan het kampioenschap altijd op het IJsselmeer bij Lemmer of bij Stavoren.

Sportmaandag, 9 maart 2015

Sporttribunaal: Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn stuk leuker dan de Waalse

Het voorjaar is begonnen en voor de wielerliefhebbers is dit misschien wel de mooiste tijd van het jaar. De voorjaarsklassiekers zorgen voor kriebels in de buik bij de wielerfans, maar waar kijken ze nu het meeste naar uit?

Sportmaandag, 9 maart 2015

Sportcolumn: Onzin

Door Gerard Bos

Sportmaandag, 9 maart 2015

LDODK knijpt handen nu maar dicht met punt

Gorredijk - Stiekem hoopte alles en iedereen van LDODK zaterdag op een ruime overwinning tegen OVVO. Dan immers zouden de korfballers uit Gorredijk zich ten koste van de Maarssenaren verzekerd hebben van nog een jaar Korfbal League. Zover kwam het echter niet, maar het zwaarbevochten 27-27 gelijkspel was uiteindelijk meer dan een doekje voor het bloeden.

Sportmaandag, 9 maart 2015

Na zaaien komt oogsten voor Rob Schokker en Bergum

Burgum Na vier wedstrijden zonder overwinning heeft Bergum eindelijk weer eens een zege geboekt in de eerste klasse F. Op het zonovergoten sportpark Het Koningsland werd gisteren Nieuw Buinen met 2-1 aan de kant gezet. Rob Schokker was bij de Burgumers letterlijk en figuurlijk de grote man; de lange spits van Bergum scoorde twee keer.

Sportmaandag, 9 maart 2015

Afspraak: Surhuisterveen titel, nummer twee de topschutter

Damwâld - Ondanks een slechte start na de winterstop heeft Surhuisterveen de titel in de zondagse vijfde klasse C voor het grijpen. Nummer twee De Wâlden hoopte de lijstaanvoerder gisteren tot op één punt te naderen, maar schoot niets op met het 0-0-gelijkspel. Schrale troost: in het duel om de topscorerstitel gaan de Damwâldsters wel aan de leiding.

Sportmaandag, 9 maart 2015

Heerenveen rekent af met aantal mythes

Den Haag - De uitwedstrijd van sc Heerenveen bij ADO Den Haag beloofde op voorhand weinig goeds. Het pakte heel anders uit voor de formatie van trainer Dwight Lodeweges, die in de hofstad afrekende met een aantal mythes (0-1). Sinds 2008 was Heerenveen er niet meer in geslaagd om te winnen in de 'mooie stad achter de duinen'. Daarnaast leverden de vier duels op kunstgras dit seizoen geen winst op. Bovendien ontpopte Den Haag zich in het eigen Kyocera stadion tot een schier onklopbare tegenstander. Zaterdag was alles anders, dankzij de doeltreffende ingeving van Luciano Slagveer.

Sportmaandag, 9 maart 2015

Deceptie Cambuur roept vooral vragen op

Zwolle - Tien jaar geleden, op 11 maart 2005, won Cambuur voor het laatst in en tegen Zwolle: 0-3. Het was in een tijd dat mannen als Angelo Zimmerman, Thijs Houwing en Mitchell Piqué nog doelpunten scoorden in het geel-blauwe tricot van de Leeuwarders. Lang geleden dus. Sindsdien gebeurde er veel: Cambuur presteert én leeft als nooit tevoren. Sommige dingen veranderen echter nooit, zoals het verliezen van uitduels bij Zwolle. Met de 6-1 afstraffing van zaterdag als absolute dieptepunt.

Sportmaandag, 9 maart 2015

Zes goals incasseren in Zwolle en toch is Nienhuis de beste man

Zes goals om je oren krijgen. Dan ben je als doelman dé grote schlemiel van de avond. Hoewel? Niet in het geval van Leonard Nienhuis, tijdens het 6-1 verlies van Cambuur bij PEC Zwolle. Want hoe gek het ook klinkt: de goalie die een half dozijn doelpunten moest incasseren in de schiettent die IJsseldeltastadion heette, was zaterdagavond de beste man bij de Leeuwarders. ,,Zonder hem was het 10-1 geworden."

Sportmaandag, 9 maart 2015

Slagveer: Ik ga nu topscorerslijst van na de winterstop maar bijhouden

Aanvoerder Marten de Roon noemde de overwinning van sc Heerenveen in Den Haag 'gestolen'. Tegenstander Gianni Zuiverloon, die over twee periodes drie seizoenen uitkwam voor de Friese club, vond de winst van Heerenveen weer wel verdiend. Zoals hij zijn 'wraakactie' jegens Pelé van Anholt ook niet vergoelijkte. De waarheid ligt in de voetballerij vaak altijd ergens in het midden, maar de balans sloeg zaterdag na negentig minuten wel door in Fries voordeel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties