Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 maart 2010.

Economiedinsdag, 9 maart 2010

Gebruik van antibiotica moet sterk omlaag

Den Haag - Dierenartsen mogen medicijnen blijven verkopen. Dat schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Na berichten over problemen met overmatig antibioticagebruik in de veehouderij stelde Verburg een onderzoek in.

Hoofdartikeldinsdag, 9 maart 2010

Partij-strategie...

Vlak na de val het kabinet deed het CDA een strategische zet: Balkenende is onze lijsttrekker voor de Kamerverkiezingen. De betekenis van die bekendmaking was duidelijk: de positie Balkenende zou geen onderwerp worden van speculaties in de korte tijd die nog restte voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Regiodinsdag, 9 maart 2010

Rederij EVT knipt ketting van Rijkswaterstaat stuk

Harlingen - Rederij Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) legt zich niet neer bij het aanlegverbod voor de veerkade in Harlingen, dat haar zaterdag werd opgelegd door Rijkswaterstaat. De rijksdienst, eigenaar van de aanleginrichting, eiste de sleutel van de aanlegbrug en het toegangshek op. Toen EVT-directeur Arjen Haantjes die niet wilde geven, besloot de toezichthouder het hek met een ketting af te sluiten.

Regiodinsdag, 9 maart 2010

Lidewij roept niet iets langs zijlijn, ze doet actief mee

Burgum - Lidewij Bergsma kwam op voorkeursstemmen voor de VVD in de raad van Tytsjerksteradiel. Spielerei is er niet bij voor de achttienjarige vwo-scholiere. Ze gaat de politiek serieus aanpakken.

Regiodinsdag, 9 maart 2010

‘Frou Marie’ kan weer lachen

Kollum - Ze kan er inmiddels alweer een beetje om lachen, de 83-jarige Maria Zuidersma-van Kammen uit Kollum. Burgemeester Bilker van Kollumerland kwam gisterochtend bij haar op bezoek in Meckamastate, nadat hij in het Friesch Dagblad van 4 maart had gelezen dat de Kollumse boos was op de leden van het stembureau daar. Zuidersma - in Meckamastate ook wel bekend als ‘frou Marie’ - kon zich woensdag niet legitimeren en mocht daarom ook niet stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Haar stempas werd voor haar ogen verscheurd.

Regiodinsdag, 9 maart 2010

Wetterskip is bezorgd om bezuinigingen

Leeuwarden - Wetterskip Fryslân zal de komende jaren alle zeilen moeten bijzetten om de bezuinigingen en kostenstijgingen het hoofd te kunnen bieden. Het algemeen bestuur maakt zich zorgen over de financiën in de komende jaren. Lastenverzwaring voor de burger lijkt onvermijdelijk.

Regiodinsdag, 9 maart 2010

Hulp bij opvoeden voor jonge ouders, tussen de lessen door

Leeuwarden - Jonge ouders (16+) kunnen met hun vragen en verhalen terecht bij een nieuw adres in Leeuwarden. Dat is dichtbij de dagelijkse leefwereld: op school.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 maart 2010

Openbaar college dr. Jan Luth over Bach’s Passionen

Groningen - Dr. Jan Luth geeft donderdagavond in Groningen een lezing over Bach’s Passionen. Luth is universitair docent Liturgiewetenschap met specialisatie Hymnologie. Hij geldt als een groot kenner van Bach, die hij bovendien zelf ook op een hoog niveau kan spelen.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 maart 2010

Homo’s, de belijdenis en de praktijk

We weten het intussen allemaal: pastoor Luc Buyens in Reusel weigerde de hostie uit te reiken aan prins carnaval, ‘Gijs den Urste’, omdat deze een praktiserende homo is. De homobeweging reageerde woedend en deed aangifte wegens discriminatie.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 maart 2010

Een dorp is klein maar fijn

Hans van Ark en Nynke Dijkstra-Algra bezoeken op dit moment alle PKN-classes met een map vol kansrijke missionaire modellen. Nynke Dijkstra-Algra beschrijft een aantal van deze modellen voor het Friesch Dagblad. Model 15: de gemeente in het dorp.

Sportdinsdag, 9 maart 2010

KV Oerterp kampioen

Ureterp Korfbalvereniging Oerterp heeft gisteravond in evenementencentrum De Wier in Ureterp het kampioenschap in de eerste klasse B in de wacht gesleept. De thuisclub rekende in een rechtstreekse confrontatie overtuigend af met de nummer twee Thrianta. Het werd uiteindelijk 13-5 voor de formatie van trainercoach Koen Bos. Daarmee keert Oerterp al na een jaar terug in de Overgangsklasse, waaruit de club vorig seizoen degradeerde na de nederlaag in het beslissingsduel tegen DFD.

Sportdinsdag, 9 maart 2010

Titeldroom Cambuur spat wreed uiteen

Doetinchem - Alleen rasoptimisten geloven na gisteren nog in een kampioenschap voor Cambuur. De ploeg verloor in Doetinchem een hectisch duel met koploper De Graafschap en heeft nu zeven verliespunten meer. Met nog acht duels te gaan, is de titel op papier heus nog wel realiseerbaar. Maar dat is iets anders dan realistisch. Einde titelstrijd dus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties