Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 9 maart 2006.

Bijschriftdonderdag, 9 maart 2006

Bedreiging

Altijd weer stellen mensen de vraag naar Jezus.

Cultuurdonderdag, 9 maart 2006

Zo moet Jacques Brel zijn geweest

,,Jullie zien mij niet zoals ik mijzelf zie’’. En traag, bedachtzaam en ietwat verloren loopt de oude Jacques Brel naar de camera die hem projecteert tegen de achterwand van het naakte toneel. Zijn parachute-uitrusting bengelt geduldig om zijn magere lendenen, die zo oud en breekbaar zijn dat het lijkt alsof zelfs de eenvoudige lucht hem niet meer wil dragen. Terwijl hij toch van zulk een grote, maar vooral eenzame hoogte kwam. Maar de carričre van deze Belgische chansonnier, dichter en componist is ten einde en hij heeft zich moe maar vooral ziek teruggetrokken op zijn achtendertigste in een verlaten oord. Levensjaren die hem met liefde, drank en hard werken hebben kapotgemaakt omdat hij altijd moest presteren.

Economiedonderdag, 9 maart 2006

Aluminium visboot van Friese bodem

Leeuwarden - Een zeewaardige visboot, door de klant naar eigen wens in te richten. Dat was het idee van M. Frankena uit Leeuwarden. Met dat idee ging hij vorig jaar aan de slag. Inmiddels heeft hij drie modellen van het eigen merk Marcraft ontworpen en laten bouwen.

Hoofdartikeldonderdag, 9 maart 2006

Troostwoorden, geen excuses…

De perikelen rondom het vertrek van Van Aartsen, de afzegging van Wiegel, de kandidatuur van Rutte als lijsttrekker, en rondom het stille hoekje waar D66 zijn wonden likt in kritisch zelfonderzoek, maken het verleidelijk te vergeten wat er allemaal óók gebeurde, afgelopen dinsdag.

Regiodonderdag, 9 maart 2006

‘De belangrijkste les: open en oprecht zijn’

Oudehaske – Ze stonden laag op de lijst. Een verkiesbare plaats durfden ze het niet te noemen. Maar door de enorme winst van de PvdA in veel gemeenten, moeten ze nu toch de gemeenteraad in. Zijn ze er klaar voor?

Regiodonderdag, 9 maart 2006

Conflict Menaldumadeel en Schatzenburg laait op

Menaldum – Het conflict tussen de gemeente Menaldumadeel en exploitant R. van Booma van recreatiebungalowpark Schatzenburg laait weer op. Ambtenaren van de gemeente Menaldumadeel zouden gisteren – daags na de verkiezingen - tegen klanten van Van Booma hebben gezegd dat Schatzenburg geen kavels mag verkopen. Van Booma kondigt aan weer rechtszaken tegen de gemeente aan te spannen.

Regiodonderdag, 9 maart 2006

Winst en verlies voor ChristenUnie

Drachten – Landelijk een winst van veertig zetels voor de ChristenUnie (CU). Daar mag je om juichen. Maar waren die schamele twee extra zetels in Friesland dan nog wel een feestje waard?

Regiodonderdag, 9 maart 2006

Lyklema geeft collegevormers een ‘leidraad’ mee

Buitenpost – Waar moet de nieuwe coalitie van Achtkarspelen zich de komende vier jaar op richten? Voor welke moeilijkheden staat de gemeente, waar liggen kansen?

Regiodonderdag, 9 maart 2006

PvdA terug op oud niveau

Leeuwarden – De overwinning van de Partij van de Arbeid in Fryslân roept herinneringen op aan de jaren zeventig en tachtig, toen de sociaal-democraten hier ook zulke zetelaantallen binnensleepten. Toch is de situatie van nu niet te vergelijken met twintig jaar geleden. Al was het maar omdat het CDA nu, na zwaar verlies, geen tegenwicht meer biedt.

Regiodonderdag, 9 maart 2006

Ophokplicht ingetrokken voor duiven

Den Haag – Duivenmelkers mogen hun sier- en postduiven vanaf volgende week woensdag naar buiten laten. Minister Veerman van Landbouw heeft de ophokplicht voor deze vogels ingetrokken, omdat het risico klein is dat ze besmet raken met de vogelgriep. De ophokplicht voor pluimvee als kippen en eenden blijft nog wel van kracht.

Regiodonderdag, 9 maart 2006

Sake Osinga (78) protesteert voor het eerst

Leeuwarden – Nog nooit in zijn lange leven heeft Sake Osinga geprotesteerd. Volgende week hoopt de aaisiker in hart en nieren 79 te worden. Gisteren bezocht hij net als nog zo’n honderd vijftig andere eierzoekende vogelwachters de rechtbank in Leeuwarden om de rechtszaak tegen het aaisykjen mee te maken.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 maart 2006

Spiritualiteit in woord en beeld

Sliedrecht - In ons ‘nuchtere Nederland’ zijn volgens fotograaf Henk Ganzeboom uit Sliedrecht allerlei spirituele plekken. ,,Meer dan we denken zelfs.’’ De afgelopen twee jaar bezocht hij er een stuk of twintig, waaronder de Bonifatiuskapel en de mummies in Wiuwert. Hij maakte er foto’s van en schreef er een boek over: Spirituele plekken in Nederland .

Geloof & Kerkdonderdag, 9 maart 2006

Oude bijbels gaan naar liefhebbers

De Knipe – De Protestantse Gemeente Tjalleberd-De Knipe biedt enkele tientallen bijbels aan voor liefhebbers.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 maart 2006

Kerkgangers krijgen ‘talent’ in biddagdienst

Britsum – Kerkgangers van de Gereformeerde Kerk van Britsum-Cornjum-Jelsum kregen woensdagavond in de dienst van Biddag voor Gewas en Arbeid een ‘talent’ mee.

Sportdonderdag, 9 maart 2006

Flyers komt met schrik vrij

Heerenveen – Aan het einde van de tweede periode leek het er niet meer op dat Vadeko Flyers zou winnen van Geleen. Toch vonden de Heerenveense ijshockeyers in de laatste periode nog kracht om er een verlenging uit te slepen en uiteindelijk de knotsgekke wedstrijd te winnen. De stand in de best-of-five-serie is nu 2-1 voor Flyers.

Weerdonderdag, 9 maart 2006

Bewolking


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties