Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 december 2017.

Economiezaterdag, 9 december 2017

CNV: kwekers Hartman vrezen voor hun baan

Sexbierum - CNV Vakmensen wil komende week een bijeenkomst beleggen bij A.C. Hartman in Sexbierum. Aanleiding is de groeiende stroom telefoontjes van werknemers die vrezen hun baan te verliezen.

Hoofdartikelzaterdag, 9 december 2017

Affaire Justitie schaadt vertrouwen in recht

De Tweede Kamer wil verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zo snel mogelijk aan de tand voelen over de WODC-affaire. Er komt nog voor Kerst een debat over de onthullingen dat er politieke druk is uitgeoefend op het werk van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum, dat wordt betaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Regiozaterdag, 9 december 2017

Toch geen krimp: school duurder

Kollum Het kindcentrum in Kollumerland wordt een miljoen euro duurder. Het is opnieuw een financiële tegenvaller voor verantwoordelijk wethouder Paul Maasbommel, maar de raadscommissie had dit keer weinig moeite met de kostenstijging. ,,Als je vertelt dat het komt doordat het aantal leerlingen in tegenstelling tot de verwachting stijgt, dan zie je bij iedereen toch wel een glimlach”, aldus de wethouder.

Regiozaterdag, 9 december 2017

Grens tussen Lollum en Waaksens valt weg

Lollum - Lollum en Waaksens vormen al heel lang een tweelingdorp, maar ze liggen in twee gemeenten. Vanaf 1 januari 2018 horen beide dorpen bij Súdwest-Fryslân. Wel zo handig voor Dorpsbelang.

Regiozaterdag, 9 december 2017

Beveiliging van gemalen lijkt kwetsbaar

Leeuwarden - Waterschappen hebben de beveiliging van sluizen en gemalen niet op orde. De systemen waarmee de sluizen open en dicht gaan en pompen aan of uit, gaan tientallen jaren mee, maar krijgen vaak al na vijf jaar geen beveiligingsupdate meer. Dit schrijft het blad Binnenlands Bestuur, op basis van een anonieme bron binnen de waterschappen.

Regiozaterdag, 9 december 2017

Nieuw geval van vogelgriep hakt er stevig in

Biddinghuizen/Abbega - ,,Wat zeg je? Mijn hart klopt me ineens in de keel. Dit is echt enorm schrikken.” Ymkje Hazenberg, mede-eigenaar van een pluimveebedrijf met 63.000 kippen in Abbega, hoorde gistermiddag van een journalist van deze krant dat de vogelgriep weer heeft toegeslagen, dat er een ruiming plaatsvindt in Biddinghuizen en een ophokplicht van kracht is voor het hele land. ,,Je weet wat die mensen doormaken. Je hecht je aan die beesten en dan worden ze voor je ogen geruimd. Dit is niet best.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties