Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 december 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 9 december 2016

Wet Asscher mislukt: nieuwe discussieronde

De groep zzp’ers in ons land en vele duizenden bedrijven blijven voorlopig in onzekerheid over de positie van zzp’ers op de arbeidsmarkt. En daarom zijn bedrijven niet zo happig om gebruik te maken van de diensten van zzp’ers. Er is nóg een omstandigheid die de arbeidsmarkt roerig maakt: de feitelijke mislukking van de flexwet. Die zou moeten zorgen voor meer vaste betrekkingen en minder flexwerkers. Minister Asscher die de Wet werk en zekerheid (WWZ) heeft gemaakt, lijkt nog te geloven dat zijn wet een succes is, maar werkgeversorganisaties, vakbonden en de Tweede Kamer hebben daar andere gedachten over.

Sportvrijdag, 9 december 2016

Gehandicaptensport krijgt nu twee prijzen

Leeuwarden - De vakjury voor de sportverkiezingen van 2016 heeft besloten om de prijs voor de beste gehandicapte sporter onder te verdelen in twee afzonderlijke categorieën. De prijs krijgt ook een nieuwe naam: parasportman of parasportvrouw van het jaar. De Friese paralympische delegatie behaalde in september liefst dertien (5x goud, 3x zilver en 5x brons) medailles tijdens de Spelen in Rio. Het Sportgala Fryslân heeft plaats op 15 februari in Thialf in Heerenveen.

Sportvrijdag, 9 december 2016

Stroetinga gaat naar Vlasman Cycling Team

Leeuwarden - Wim Stroetinga komt volgend seizoen uit voor het Vlasman Cycling Team. Dat maakte de nieuwe wielerploeg van Ton Welling gisteren bekend. De twee werkten eerder samen bij Koga. Afgelopen jaar won de 31-jarige sprinter een etappe in de Ster ZLM Toer en werd derde op het Nederlands kampioenschap. Vlasman is een nieuwe wielerploeg op nationaal niveau. De ploeg strikte eerder onder anderen Jasper Bovenhuis, Roy Eefting en Robin Wennekes.

Sportvrijdag, 9 december 2016

Cambuur wil jaar positief afsluiten

Leeuwarden - Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Na het puntenverlies tegen Jong PSV en vorige week vrijdag tegen Jong Ajax hoopt SC Cambuur vanavond in eigen stadion tegen Jong FC Utrecht een andere weg te bewandelen. De formatie van interim-trainer Sipke Hulshoff wil voor eigen publiek de winnende draad weer oppakken en het jaar positief afsluiten.

Sportvrijdag, 9 december 2016

De Jong vervolgt trainerscarričre bij De Graafschap

Doetinchem - Henk de Jong wordt de nieuwe trainer van De Graafschap. De 52-jarige Drachtster tekent een contract voor anderhalf jaar. Hij volgt in Doetinchem op 1 januari 2017 de afgelopen zondag ontslagen Jan Vreman op, zo maakte de huidige nummer zestien van de eerste divisie gistermiddag bekend.

Sportvrijdag, 9 december 2016

Thialf en Boomsma maken zich op voor nieuw hoofdstuk

Heerenveen - Natuurlijk, er zijn de afgelopen weken al meerdere wedstrijden in het vernieuwde Thialf verreden, maar vandaag begint de Heerenveense ijspaleis pas echt aan een nieuw hoofdstuk. Met de vierde wedstrijd in de wereldbekercyclus komt de internationale schaatstop naar Fryslân. ,,En dus zijn alle ogen op ons gericht", weet de Lemster ijsmeester Beert Boomsma. ,,Of ik zenuwachtig ben? Nee, niet echt eigenlijk. Alleen wat gezonde spanning. Heus niet alles zal meteen perfect gaan, maar ik heb wel het gevoel dat we het meeste goed op de rit hebben."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties