Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 december 2015.

Economiewoensdag, 9 december 2015

Akkoord omstreden wet vergunningen

Den Haag - De Eerste Kamer heeft gistermiddag met een ruime meerderheid ingestemd met de in Fryslân omstreden wijziging van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Die wet bepaalt dat gemeenten meer taken op het gebied van vergunningverlening in regionaal verband moeten uitvoeren. Friese gemeenten waren het daar niet mee eens en protesteerden onlangs bij staatssecretaris Sharon Dijksma. In de Eerste Kamer stemde gisteren alleen de PVV tegen.

Economiewoensdag, 9 december 2015

Jarige 'dropshop´ in Buitenpost

Buitenpost - ,,Is it al fiifentweintich jier? Wat fleant de tiid no?" Mevrouw Zandberg uit Gerkesklooster komt al sinds het begin bij Liquorice Kado; Dropshop in Buitenpost, ook al toen de winkel nog in de Oude Havenstraat zat, tussen de bibliotheek en de voormalige Friesland Bank. ,,Ik sit al tritich jier yn de kommisje fan de doarpskrante en besoargje dy yn it bűtengebiet. Guon moat ik mei de post ferstjoere. De postsegels keapje ik altyd hjirre."

Regiowoensdag, 9 december 2015

Beter glasvezeloverleg nodig

Leeuwarden - Gemeenten en provincie hebben over en weer verkeerde verwachtingen van wat zij kunnen doen om de Friese burgers te faciliteren bij de aanleg van snel internet in het buitengebied. Dat zegt gedeputeerde Sietske Poepjes. Zij wil in gesprek met de verantwoordelijke wethouders van de vier grootste Friese gemeenten.

Regiowoensdag, 9 december 2015

Pier Vellinga optimistisch over Parijs

Leeuwarden - Zoals het er nu bij de klimaattop aan toe gaat verwacht klimaatwetenschapper Pier Vellinga (,,hikke en tein yn Nijlân") dat de catastrofale klimaatopwarming van 4 graden waar de wereld op af leek te steven wordt afgewend.

Regiowoensdag, 9 december 2015

Arriva verzorgt busvervoer in geheel Fryslân

Leeuwarden - Met de gunning van het busvervoer in Zuidoost-Fryslân en op de Waddeneilanden heeft Arriva het hele busvervoer in de provincie de komende jaren in handen. Het bedrijf won de aanbesteding ten koste van Connexxion, EBS en Qbuzz, dat tot nu toe het vervoer in het zuidoosten van de provincie deed. De provincie Fryslân betaalt per jaar twaalf miljoen euro aan Arriva voor het contract dat loopt vanaf december 2016 en vier jaar duurt met een mogelijkheid tot verlenging met twee jaar.

Sportwoensdag, 9 december 2015

Team Stressless wil op weg naar goud álles meten

Door Nathan Sprey -

Sportwoensdag, 9 december 2015

Aris rolt rode loper uit voor Leiden

Door Ernst Slagter

Sportwoensdag, 9 december 2015

Verliezend VC Sneek stuit in Rusland op de kloof tussen arm en rijk

Door Daan Rieken

Sportwoensdag, 9 december 2015

Jokelyn Tienstra overleden

Kaatsster en handbalster Jokelyn Tienstra kreeg dit jaar nog de oeuvreprijs op het Sport Gala 2015 uitgereikt. Gisteren overleed zij op 45-jarige leeftijd. Een leven in dienst van de sport, maar bovenal de sport in dienst van het leven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties