Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 februari 2018.

Hoofdartikelvrijdag, 9 februari 2018

EU neemt grote gok met uitbreidingsplan

Het is een teken van herwonnen zelfvertrouwen dat de Europese Commissie de uitbreiding van de EU met nieuwe lidstaten op de agenda durft te zetten. Deze week kwam Brussel met de mededeling dat de zes westelijke Balkanlanden Servië, Montenegro, Kosovo, Macedonië, Bosnië en Albanië met een jaar of zeven kunnen toetreden mits ze meer gaan doen aan corruptie- en misdaad-bestrijding. Een andere voorwaarde is dat (grens)conflicten vóór de toetreding moeten zijn opgelost.

Regiovrijdag, 9 februari 2018

Rechter geeft fiat voor fusie De Friesland

Leeuwarden De integratie van De Friesland Zorgverzekeraar bij Zilveren Kruis hoeft niet te worden teruggedraaid. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft de ondernemingsraad (or) in het ongelijk gesteld in de rechtszaak hierover. De uitspraak werd gisteravond bekendgemaakt.

Regiovrijdag, 9 februari 2018

Kritiek op ‘onnozel’ optreden gedeputeerde in gasdossier

Leeuwarden De provincie Fryslân moet niet langer toestaan dat de NAM leden benoemt voor de Commissie bodemdaling aardgaswinning Fryslân. De NAM moet ook in deze provincie op afstand worden gezet bij de beoordeling en afhandeling van schademeldingen. Dat vindt Jan van der Baan, voorzitter van actiegroep Willem Beton. ,,Dat de NAM yn dy kommisje sit, kin absolút net.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties