Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 9 februari 2015.

Hoofdartikelmaandag, 9 februari 2015

Rutte's onderste steen en de onduidelijkheid

De ramp met de MH17, afgelopen juli, wordt steeds meer een politiek onderwerp. Direct na de ramp verzamelde zich het volksgevoel rondom de slachtoffers en hun nabestaanden. Nederland voelde zich één in de beleving van de ramp. De politiek sprak met één stem, in het bijzonder vertolkt door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans. In diens toespraak in de Verenigde Naties voelden de burgers van Nederland zich gekend in de woede over de vermoedelijke oorzaak. Minister-president Rutte sprak de stellige woorden dat de onderste steen boven zal komen.

Regiomaandag, 9 februari 2015

Boeren willen muizen verdelgen met mest

Heerenveen - Boeren willen dit voorjaar weer eenmalig bovengronds mest uitrijden. Dit willen ze doen om de veldmuis die een steeds grotere plaag vormt voor melkveehouders te bestrijden. Onderzoeker Gerbert Roerink wil het effect van dit middel zeker bestuderen en CDA-politicus Sander de Rouwe wil er aandacht voor vragen in de Tweede Kamer, al temperde hij meteen de verwachtingen. ,,Staatssecretaris Sharon Dijksma geeft tot nu toe geen ruimte, maar nood breekt wet."

Sportmaandag, 9 februari 2015

'Ajax, we hebben weer een spits.' Was getekend: Henkie Veerman

Wat de Deense spits Thomas Daglaard (inmiddels verhuurd aan Odense BK) in tien wedstrijden niet lukte, daarin slaagde Henk Veerman al bij zijn derde balcontact in het pompeblêdenshirt van sc Heerenveen. Nog geen twee minuten na zijn entree in de 83e minuut had de 21-jarige Volendammer doelman Warner Hahn van PEC Zwolle al het nakijken gegeven (4-0). Veerman is in Fryslân snel uitgegroeid tot een publiekslieveling. ,,Het voelt als een warm bad."

Sportmaandag, 9 februari 2015

Barto niet meer veilig bij familie na nieuwe goal tegen oude liefde

Als klein jochie uit Spijkenisse kent Martijn Barto maar één voetbaldroom: scoren in De Kuip. De werkelijkheid is bijna mooier dan het ideaal. Hoewel hij het Feyenoord-shirt nooit draagt, maakt hij gisteren wel zijn tweede goal in evenveel optredens op Rotterdam-Zuid. Punten levert Barto's 2-1 Cambuur niet op, maar de spits bezorgt zichzelf met de treffer wel een fijn vooruitzicht.

Sportmaandag, 9 februari 2015

Slechte derbygenerale voor Cambuur

Voor Cambuur staat zondag de wedstrijd van het jaar op het programma, maar de voorbereiding op de Friese derby is verre van perfect. Na verliespartijen tegen PSV (1-2), FC Twente (2-1) en Vitesse (0-2) gingen de Leeuwarders gisteren voor de vierde keer op rij onderuit. Cambuur moet daarnaast vrezen voor een schorsing van clubtopscorer Bartholomew Ogbeche, die tegen Feyenoord een rode kaart ontving.

Sportmaandag, 9 februari 2015

Heerenveen zet PEC Zwolle ook een hak

Heerenveen - Na de voetbalshows tegen Vitesse en Feyenoord, zette sc Heerenveen zaterdagavond PEC Zwolle een hak. Bijna letterlijk, want het regende doelpunten (4-0) en hakjes. Het was ouderwets genieten in het Abe-Lenstrastadion, waar Heerenveen zijn achterban andermaal trakteerde op een heerlijke voetbalavond. Daarin onttroonde de formatie van trainer Dwight Lodeweges Zwolle als nummer drie van de ranglijst. ,,Het mooiste is dat we goed gevoetbald hebben en het publiek vermaakt hebben", vond Lodeweges, die zelf ook ontspannen kon genieten.

Sportmaandag, 9 februari 2015

Tribunaal: Zeven keer geel voor Ogbeche in één seizoen? Onbegrijpelijk

SC Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche kreeg gisteren een directe rode kaart in het uitduel tegen Feyenoord (2-1-nederlaag) en is daarmee geschorst voor de Friese derby volgende week. De aanvaller is met zijn tien doelpunten vaak goud waard voor de Leeuwarders, maar ondertussen verzamelde de Nigeriaan al zeven gele kaarten en één rode prent. Teveel voor een spits.

Sportmaandag, 9 februari 2015

Eerste goalie of backup, op Idzenga kan Flyers bouwen

Dat koploper UNIS Flyers zaterdagavond van Herentals won (4-1), was op zichzelf niet eens een verrassing. De prima presterende Heerenveense ijshockeyers deden dat echter met Sjoerd Idzenga in het doel. De man die in zijn negende seizoen bij Flyers meestal tweede viool speelt bij de prima presterende Friese ijshockeytrots, keepte prima. En da's fijn voor een zogeheten backup. Minder minuten, maar voldoening en plezier zat. En Flyers? Dat weet dat het op de 26-jarige Idzenga kan bouwen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties