Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 9 februari 2004.

Bijschriftmaandag, 9 februari 2004

Een kleurrijke boog

De ons helaas te vroeg ontvallen Okke Jager zei vroeger dikwijls tegen zijn kinderen: ‘Als we de regenboog zien, dan trakteer ik.’

Cultuurmaandag, 9 februari 2004

Jongereintoaniel yn Burgum

It Fryske amateurtoaniel fergrizet en guon toanielselskippen ynvestearje dan ek yn de jongerein. Ien fan dy ferienings is Toanielsel-|skip Burgum. ,,Wy binne ferline jier in oare wei ynslein en geane mear mei de jongerein oan de slach”, sei foarsitter Jappy Broers freedtejűn foar de premięre fan De Bushalte , it stik dat troch in ploech sechstjin-plussers brocht wurdt.

Cultuurmaandag, 9 februari 2004

Warnser Bach Ensemble heeft meer verfijning nodig

Het Warnser Bach Ensemble is in 2000 opgericht met het doel per jaar drie concerten in oude kerken in de provincie Fryslân te organiseren rondom de componist Johann Sebastian Bach.

Hoofdartikelmaandag, 9 februari 2004

Het overdenken…

Hoe het debat over de uitgeprocedeerde asielzoekers in de Tweede Kamer ook afloopt vandaag, er zijn de afgelopen dagen dingen gebeurd die het overdenken waard zijn. Het gaat dan niet alleen over welk ‘geval’ nu wel en welk niet schrijnend is; evenmin gaat het alleen over de merkwaardige mist die hing over de getallen die slaan op mensen die terug moeten. Het gaat wel over de manier waarop in dit land een zo ernstig onderwerp als de handelwijze jegens duizenden mensen uit den vreemde en jegens de rechtsorde wordt ‘behandeld’. Een paar voorbeelden.

Regiomaandag, 9 februari 2004

Tijmen (13) scoort ŕ la Van Hooijdonk

Franeker – De spanning is te snijden in sporthal De Trije in Franeker, waar kinderen met een verstandelijke handicap tegen elkaar voetballen, vier tegen vier. De concentratie is groot. De spelers werpen elkaar veelbetekenende blikken toe. Een jongen met krullen in een rood-geel gestreept shirt krijgt de bal. Met handige pasjes weet hij de tegenstander van de bal af te houden. En hij scoort. Hij scoort! Zijn teamgenoten gaan uit hun dak. De jongen zelf blijft koel onder zijn succes. De scheids fluit af. Volgende partij. Een speler uit het verliezende team is het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter. ,,Gek!’’, sist de jongen de scheids toe. Die haalt de schouders op. Uitgescholden worden hoort er nu eenmaal bij, bij het scheidsrechter-zijn.

Regiomaandag, 9 februari 2004

Verkeer regelen in weer en wind

Harlingen – ,,De eigen veiligheid staat voorop’’, zegt de verkeersregelaar. ,,Ik neem geen overbodige risico’s.’’ En dus springt hij niet zomaar de weg op als in de verte een rood bestelbusje nadert. Achter het stuur zit een vrouw. De bestuurster is duidelijk niet van plan af te remmen. Ze negeert het stopbord dat op de weg staat en knalt de voor haar afgesloten ventweg op. ,,Kijk, dat bedoel ik nou’’, zegt de verkeersregelaar, ,,levensgevaarlijk.’’ Het busje verdwijnt in de richting van de Afsluitdijk.

Regiomaandag, 9 februari 2004

Leeuwarder grachten nog niet helder genoeg

Leeuwarden - De proef met een doorvaarbare waterkering in de stadsgracht van de Weaze in Leeuwarden is succesvol, maar nog niet geslaagd. Bij veel regen, zoals de afgelopen weken het geval was, ontstaat in de grachten een sterke stroming. De waterkering functioneert dan ondermaats en daarom is aanvullend onderzoek nodig naar de stroming in de stadsgrachten. Ook komen er dit jaar nog vier waterkeringen bij.

Regiomaandag, 9 februari 2004

Ex-ambtenaar vreest adviesfraude bij mzb

Leeuwarden – Wouter Leeuwenburgh, tot 1 januari 2000 ambtenaar van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waarschuwt voor belangenverstrengeling en adviesfraude bij de beslissing over de komst van een magneetzweefbaan (mzb) op het traject Schiphol-Groningen.

Regiomaandag, 9 februari 2004

Toekomst aan evangelische spiritualiteit

Utrecht - ,,De afkeer van alles wat evangelisch is, zit er hier goed in. Maar de cijfers liegen niet: de kerken in de Protes-tantse Kerk in Nederland lopen leeg, de evangelische kerken zitten vol. De jongeren voelen zich thuis in een klimaat dat niet het afgezaagde heeft van de traditionele kerk.’’ Met deze provocerende opmerking zette prof. dr C. Graafland zaterdag de zaak op scherp tijdens de lezersdag van Kontekstueel .

Geloof & Kerkmaandag, 9 februari 2004

Ambtsdragersconferentie dit jaar in nieuw jasje

Leeuwarden – ‘De kerk als herberg of als ziekenhuis’. Dat is het thema van de jaarlijkse Friese ambtsdragersconferentie, die aanstaande zaterdag, 14 februari, wordt gehouden. Een maand vroeger dan andere jaren, en dat is met opzet, vertelt A. Ploegstra van het organiserende comité. ,,In maart begint het te kriebelen bij veel mensen. Dan willen ze de tuin in of het land op. Vandaar dat we de bijeenkomst veel eerder houden.”

Sportmaandag, 9 februari 2004

Swingend Heerenveen danst naar de pijpen van NAC

Heerenveen – Er sprak ongeloof uit de ogen van de spelers van SC Heerenveen en NAC Breda. Ze konden het allemaal na afloop nog niet zo goed bevatten.

Sportmaandag, 9 februari 2004

Geraldinho scoort 100ste voor stichting ‘Doe een wens’

Heerenveen – Gerald Sibon miste zaterdagavond de ontknoping van het voor SC Heerenveen zo desastreus verlopen duel. Toch kreeg hij na afloop de bloemen als ‘man of the match’.

Sportmaandag, 9 februari 2004

Drachtster Boys wint spectaculair duel van Zwaluwen

Leeuwarden - Waar een aansluittreffer al niet goed voor is. Nadat Drachtster Boys vroeg in de tweede helft de marge op twee treffers bracht leek de wedstrijd zaterdag tegen Leeuwarder Zwaluwen gelopen. Maar middenvelder Jan van der Wal stak zijn ploeg een hard onder de riem en de thuisploeg hervond zich. Toch bleef er slechts een mand vol zure appels over.

Sportmaandag, 9 februari 2004

Kleedaccommodatie Ropta Boys ‘onhygiënische bende’

Oosternijkerk - Sommige ouders willen niet meer dat hun kinderen douchen na afloop van een training of wedstrijd. Volgens oud-voorzitter Yme Braaksma heeft Ropta Boys er bij de gemeente Dongeradeel nadrukkelijk op gewezen, dat het gebruik gevaar voor de gezondheid kan opleveren.

Sportmaandag, 9 februari 2004

‘Rocky’ Siberië in selectie Antillen

Rijswijk - De Antiliaanse bondscoach Pim Verbeek en zijn assistent Henk Duut hebben twaalf ‘Nederlanders’ opgenomen in hun selectie. Die gaat zich voorbereiden op het eerste WK-kwalificatieduel op 18 februari uit tegen Antigua.

Sportmaandag, 9 februari 2004

Volleybalsters van Sneek klauteren bij de wal op

Sneek – De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdagavond in de overlevingsstrijd in de eredivisie goede zaken gedaan. In de eigen Sneker Sporthal werd hekkensluiter Vrevok vrij probleemloos in drie sets opzij gezet. Daardoor klautert de ploeg van trainer-coach Bert Jansma langzaam bij de wal op, op weg naar handhaving op het hoogste niveau.

Sportmaandag, 9 februari 2004

V en V deelt in degradatiestrijd tik uit aan Marfűgels

Burgum - Dat degradatiekorfbal leuk kan zijn om naar te kijken, werd zaterdagavond nog maar weer eens bevestigd in sporthal Westermar in Burgum.

Sportmaandag, 9 februari 2004

Noordelijk talentcentrum zoekt nog trainers en zwemmers

Drachten – Het is november 2002. Een tijd waarin drie ambitieuze mannen een al even ambitieus plan voor ogen hebben.

Sportmaandag, 9 februari 2004

Turnster Loes Linders presteert als beste van de rest

Heerenveen – Wat een echte confrontatie moest worden tussen de topturnsters van Nederland, werd gistermiddag in de turnhal van Heerenveen de zoveelste aflevering in de soap naar het Europees kampioenschap eind april in Amsterdam.

Weermaandag, 9 februari 2004

Regen

Vanavond en vannacht is het bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen of natte sneeuw. Het wordt 2 graden, bij een stevige wind uit het westen tot noordwesten. Morgen perioden met regen, misschien nog wat natte sneeuw en zo’n 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties