Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 oktober 2015.

Economiedonderdag, 8 oktober 2015

Felle kritiek op uitwerking van mestwet

Leeuwarden - De Tweede Kamer moet de Wet grondgebonden groei melkveehouderij dit najaar niet aannemen in de vorm waarin staatssecretaris Sharon Dijksma hem heeft voorgesteld. Daarvoor pleitten vijftien maatschappelijke organisaties, wetenschappers, provincies en boerenorganisaties gisteren in de Kamer, die een hoorzitting hield over de wet. De insprekers plaatsten vooral kanttekeningen bij de wijze waarop Dijksma de grondgebondenheid en het stelsel van fosfaatrechten wil regelen.

Hoofdartikeldonderdag, 8 oktober 2015

Ook positieve effecten van VW-schandaal

Het nieuws over de dieselfraude door Volkswagen met de uitstootmetingen ebt langzamerhand weg naar de marges van het nieuws. Maar dat wil niet zeggen dat het belang van de gebeurtenis minder wordt. Pas na verloop van tijd wordt zichtbaar wat de gevolgen zijn, ook op langere termijn. Een van de nu al bekende gevolgen is dat VW uit de duurzaamheidsindex van Dow Jones, de Amerikaanse beurs, is verdwenen. Deze strafmaatregel is uiterst pijnlijk voor VW, temeer omdat een maand geleden de autofabrikant nog een onderscheiding kreeg voor zijn duurzaamheidsbeleid. Het bedrijf liet toen in een enthousiaste reactie weten dat 'duurzaamheid de basis is van het beleid van Volkswagen'.

Regiodonderdag, 8 oktober 2015

'Misvormde' groenten naar voedselbank

Leeuwarden - Er komt zeer waarschijnlijk een centrum in Fryslân waar tuinders afgekeurde groenten en fruit kwijt kunnen voor de voedselbanken. De provincie Fryslân, land- en tuinbouworganisatie LTO en de voedselbanken hebben daar gisteren over gesproken in Drachten. Nog dit jaar begint op kleine schaal zo'n inzameling van tweedekeusgroenten.

Regiodonderdag, 8 oktober 2015

Huisarts moet beter begeleid bij crisisopvang

Leeuwarden - De huisartsen rond nieuwe, tijdelijke noodopvanglocaties moeten in de toekomst beter worden begeleid bij de komst van een grote groep vluchtelingen. Dat was gistermiddag een van de conclusies van de commissievergadering veiligheid van de Veiligheidsregio Fryslân. De Friese wethouders met gezondheidszorg in portefeuille zagen dat de afgelopen weken verschillende dingen niet goed gingen bij de crisisnoodopvang.

Regiodonderdag, 8 oktober 2015

Friese jeugd komt nog altijd vlot aan alcohol

Leeuwarden - Op veel plaatsen in Fryslân kunnen minderjarigen relatief gemakkelijk alcohol krijgen. Uit nieuw onderzoek van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid blijkt dat er nog veel te verbeteren is aan de controle op de wettelijke minimumleeftijd.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 oktober 2015

Eerste Metal-kerkdienst trekt landelijk de aandacht

Leeuwarden - Leeuwarden heeft zaterdag in ons land de primeur van de eerste Metal-kerkdienst. Initiatiefnemer Marc de Bruijn heeft bijna alleen maar positieve reacties gekregen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties