Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 oktober 2014.

Economiewoensdag, 8 oktober 2014

Website onthult waar je in de buurt streekproducten kunt kopen

Sint Annaparochie - ,,Er zijn in Fryslân zoveel verborgen schatten aan streekproducten. Veel mensen hebben geen idee wat er in hun omgeving aan lekkere dingen worden gemaakt. En een lokale producent weet misschien het lekkerste ijs van waterbuffelmelk te maken, wil graag meer klanten, maar heeft geen kaas gegeten van marketing. Waarom niet die twee groepen via internet bij elkaar brengen?" licht Fokko van der Woude hun plan toe. Eind dit jaar willen ze hun site Streeksgewijs in de lucht hebben.

Hoofdartikelwoensdag, 8 oktober 2014

PvdA mag VVD niet van zich vervreemden

Rommelt het werkelijk bij de PvdA of is er slechts sprake van de gebruikelijke ketelmuziek bij de immer onrustige partij? De komst van Kadija Arib, een criticus van partijleider Samsom, in het fractiebestuur en het vertrek van Samsoms adviseurs komen bovenop de immer slechte peilingen van de partij. Bij de VVD zouden deze perikelen geleid hebben tot zorgen over de coalitie.

Regiowoensdag, 8 oktober 2014

Fryske spellingchecker is eind van dit jaar online

Leeuwarden - De Fryske Akademy komt in december met een nieuw taalportaal. Deze voorziet in een woordzoeker, spellingchecker en vertaalfunctie. Het webportaal moet het schrijven in het Fries gemakkelijker maken. Het maakt gebruik van 'voorkeursvarianten' van woorden, maar bij het vertalen kunnen mensen ook kiezen voor hollandismen of het 'njonkenwurd'. Ook is er een uitleg over de taalregels.

Regiowoensdag, 8 oktober 2014

Natuurclubs niet eens met windmolenrapport

Zurich - De verschillende natuur- en landschapsorganisaties in Fryslân leggen het rapport van de Commissie van Advies (CvA) onder leiding van oud-minister Pieter Winsemius over de plaatsing van windmolens in Fryslân anders uit dan er in de conclusies is te lezen. Dat blijkt na een rondgang bij onder meer It Fryske Gea, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging.

Regiowoensdag, 8 oktober 2014

Gereformeerd onderwijs dubt over kerkeis

Leeuwarden De gereformeerde basisscholen in Noord-Nederland stellen hun personeelsbeleid ter discussie. Schoolbesturen, docenten en ouders spreken de komende tijd over de vraag of nieuwe docenten nog per se lid moeten zijn van een van de gereformeerde kerken. Mogelijk wordt die eis in de toekomst vervangen door een meer algemene richtlijn dat nieuwe docenten positief-actief hun geloof moeten belijden.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 oktober 2014

Geestelijke verzorging zit in de knel

Groningen - De positie van de geestelijk verzorger staat onder grote druk. ,,De formatieplaatsen geestelijke verzorging in instellingen smelten als sneeuw voor de zon door fusies, bezuinigingen, veranderingen in de zorgwetgeving en door de kerkelijke kaalslag", constateert Simon Evers, voorzitter van de Vereniging van Geestelijke Verzorgers in Zorginstellingen (VGVZ).

Sportwoensdag, 8 oktober 2014

Huizenga wordt wel eens moe van de vermoeidheid

Door Daan Rieken

Sportwoensdag, 8 oktober 2014

Column Lieuwe Westra: Vervroegd vrij dankzij Iglinski

Vakantie! Met dank aan mijn ploeggenoot Maxim Iglinski. Eigenlijk was ik na de WK-ploegentijdrit al min of meer vrij, maar twee weken geleden werd ik toch nog door de ploeg opgeroepen om komend weekeinde te starten in twee Italiaanse koersen, de Ronde van Emilia en de GP Bruno Beghelli. Toen ik woensdag hoorde van Iglinski's positieve dopingtest wist ik direct wiens plaats ik bij die wedstrijden in zou nemen: 1+1 is 2.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties