Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 oktober 2013.

Economiedinsdag, 8 oktober 2013

Ondernemers moeten Grou gastvrijer maken voor recreanten

Deze winterperiode buigen ondernemers in en rondom Grou zich over de vraag hoe ze individueel en samen meer omzet kunnen halen. Ze zetten in op toeristen en dagjesmensen.

Hoofdartikeldinsdag, 8 oktober 2013

Wie zijn kwakzalvers in gezondheidsdzorg?

De illustere Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft de Kwakzalversprijs dit jaar aan vijf zorgverzekeraars gegeven. Reden is dat de verzekeraars een opleiding aan de universiteit van Leiden laten verzorgen voor alternatieve genezers en therapeuten, op hbo-niveau. Dat vindt de Vereniging maar niks. Alles wat niet past in het ‘wetenschappelijke boekje’ van de gevestigde geneeskunde is in haar ogen kwakzalverij.

Regiodinsdag, 8 oktober 2013

De fabrieksfluit van Halbertsma’s klinkt weer in Grou

De fluit van de houtfabriek van Halbertsma klinkt vandaag weer even in Grou. Dit keer als sein voor de opening van het vernieuwde museum Hert fan Fryslân.

Regiodinsdag, 8 oktober 2013

Actie voor de Friese bouw

Heerenveen | Leerling-bouwvakkers, leermeesters en docenten voeren zaterdag actie voor de bouw in Fryslân. Zeven leerlingen laten, al rondtoerend op twee vrachtwagens, hun vakbekwaamheid zien op gebied van metselen, timmer- en schilderwerk.

Regiodinsdag, 8 oktober 2013

Al tweehonderd man bezig met de Centrale As

Burgum | Het werk aan de Centrale As is nu al goed voor tweehonderd voltijdsbanen. Momenteel wordt er gewerkt aan de rondweg bij Garyp en is er een begin gemaakt voor het verleggen van een deel van de N356 bij Feanwâlden. ,,Noch in jier fierder en dan wurdt der al oan it hiele trasé wurke”, vertelt projectsecretaris Jeen Bruinsma.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 oktober 2013

Samen verder kerken in Leeuwarden onmogelijk

Verzelfstandiging van de PeliKoepelgemeente moet rust brengen in Leeuwarden. De kloof is te diep om samen met de Protestantse Gemeente verder te gaan, concludeert het hoogste adviescollege van de PKN.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 oktober 2013

Advies: PeliKoepelgemeente kan zelfstandig verder

Leeuwarden | De Leeuwarder PeliKoepelgemeente moet een zelfstandige gereformeerde kerk worden binnen de Protestantse Kerk in Nederland, los van de Protestantse Gemeente Leeuwarden. Dat adviseert het Generaal College voor de Visitatie van de PKN aan de classis (regionale kerkvergadering) Leeuwarden, zo maakte de PKN gisteren bekend. De verhouding met de algemene kerkenraad (AK) van de Protestantse Gemeente Leeuwarden (in wording) is te zeer verstoord om samen verder te gaan, stelt het hoogste adviescollege van de PKN.

Sportdinsdag, 8 oktober 2013

Jong Heerenveen klopt beloften ADO Den Haag

Heerenveen | De beloftes van sc Heerenveen hebben gisteravond op eigen veld met 3-1 gewonnen van Jong ADO Den Haag. Marco Pappa maakte namens de ploeg van trainer Marco Roelofsen al na drie minuten de 1-0, Samir Fazli bracht de marge op twee door een benutte penalty. Na rust kreeg Heerenvener Daley Sinkgraven een rode kaart en kwam ADO terug tot 2-1. Yanic Wildschut stelde de zege in de 75e minuut echter veilig. Jong sc Heerenveen klom door de zege naar de derde plaats.

Sportdinsdag, 8 oktober 2013

Elfstedentocht gaat voor Sotsji bij BAM

Als volgend jaar in de tweede of derde week van februari tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji een Elfstedentocht wordt verreden, dan is de BAM-ploeg erbij. Dat stelde coach Jillert Anema gisteravond tijdens de presentatie in Thialf.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties