Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 oktober 2009.

Cultuurdonderdag, 8 oktober 2009

Expositie met theater- en dansfoto’s in Groningen

Leeuwarden - De Noorderlicht Fotogalerie in Groningen toont dit najaar werk van de Groningse fotograaf Karel Zwaneveld. Zwaneveld fotografeert sinds jaren bij toonaangevende dans- en theatergezelschappen in Nederland. De expositie, die vanaf volgende week te zien is, omvat foto’s die de afgelopen tien jaar gemaakt zijn bij onder meer het Noord Nederlands Toneel, NND/Galili Dance en Tryater.

Cultuurdonderdag, 8 oktober 2009

Binnert Overdiep dingt mee voor Boekhandel 2009

Heerenveen - Boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen is genomineerd voor de titel Boekhandel van het Jaar 2009. De Heerenveense winkel is samen met vijf andere geselecteerd uit 38 boekhandels uit België en Nederland. Dat heeft Boekblad bekendgemaakt. Dit vakblad voor boekhandel en uitgeverij organiseert de verkiezing.

Economiedonderdag, 8 oktober 2009

Viando diervoer in problemen

Feanwâlden - De fabrikant van honden- en kattenvoer Viando in Feanwâlden is in surséance van betaling. De curator zet in op een doorstart van het bedrijf dat 50 medewerkers in dienst heeft.

Economiedonderdag, 8 oktober 2009

NDC/VBK moet van ING nieuw kapitaal vinden

Amsterdam - Uitgever NDC/VBK heeft op korte termijn euro 100 miljoen euro aan vers kapitaal nodig om de balans te versterken. Een zoektocht naar een nieuwe aandeelhouder heeft na ruim een half jaar echter niets opgeleverd. Volgens topman Jan de Roos kijkt het bedrijf daarom met huisbankier ING naar alternatieven. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Economiedonderdag, 8 oktober 2009

Ontslagen bij Koninklijke Tichelaar Makkum

Makkum - Aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar Makkum moet vijftien van de 65 banen schrappen vanwege tegenvallende bedrijfsresultaten. Het bedrijf heeft tot en met augustus een verlies gedraaid van zeshonderdduizend euro. Het verlies is het gevolg van de economische recessie en problemen in de productie.

Hoofdartikeldonderdag, 8 oktober 2009

Controles, files...

Er zijn aanwijzingen dat het fileprobleem in Nederland door de autoriteiten zelf wordt verergerd. Zo blijken politiecontroles tijdens de spits de doorstroming fors te belemmeren. De ANWB heeft vraagtekens gezet bij het flits- en controlebeleid van de politie. Automobilisten schrikken van de controles en trappen instinctief op de rem, ook als ze helemaal niet te snel rijden. Dat laatste kan overigens vaak niet eens, omdat het in de spits op de Nederlandse snelwegen over het algemeen veel te druk is om te hard te rijden. Gevolg van het massale afremmen is dat er op plaatsen waar tijdens de spits politiecontrole is files ontstaan, die er niet zouden zijn geweest als de controle niet had plaatsgevonden.

Regiodonderdag, 8 oktober 2009

‘Kleine school niet langer in stand houden’

Leeuwarden - Het rijk, provincies en gemeenten moeten stoppen om ten koste van alles en onder het mom van leefbaarheid kleine scholen open te houden. Dat is onbegonnen werk. Dat geluid lieten wethouder Feenstra en burgemeester De Jonge van Heerenveen gisteren horen.

Regiodonderdag, 8 oktober 2009

Toeristen komen massaal naar Fryslân, maar ís dat wel zo?

Sneek - Het aantal toeristen dat Fryslân in de eerste zes maanden van dit jaar bezocht, is met 16,2 procent toegenomen. Landelijk is juist sprake van een daling met 1,2 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal overnachtingen in Fryslân nam toe met 13,2 procent (landelijk 1,3 procent).

Regiodonderdag, 8 oktober 2009

‘Provincie moet regie stevig in handen nemen’

Leeuwarden - De provincie moet in de nabije toekomst duidelijker de regie in handen nemen op verschillende beleidsterreinen. Gemeenten moeten zich meer en meer beperken tot de uitvoering. Daarover zijn maatschappelijke organisaties het in grote lijnen eens.

Regiodonderdag, 8 oktober 2009

Communiceren in gebarentaal: fijn en vertrouwd

Damwâld - Als klein meisje kon Bea Visser (72) uit Damwâld nauwelijks met haar ouders communiceren. Gebarentaal werd ontmoedigd. Door Sippie Miedema.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 oktober 2009

Friese Opwekkingsbundel, alleen als de opdracht komt

Leeuwarden - Het opwekkingslied Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen uit volle borst in het Fries zingen uit een Friese Opwekkingsbundel? Het zit er voorlopig niet in als het aan de Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) ligt.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 oktober 2009

Mannenvereniging Boksum wil opwekking

Boksum - Dat missionaire initiatieven door alle groepen van een kerk genomen kunnen worden, bewijst de mannenvereniging ‘Onderzoekt de Schriften’ uit Boksum. Op hun initiatief komt ds. Hans Eschbach zondag naar Deinum. Door Lodewijk Born.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 oktober 2009

‘We dogge it allegear foar God en it Frysk’

Leeuwarden - De Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) herdenkt zondag in Joure dat ze 25 jaar bestaat. Een mijlpaal, maar niet eentje om alleen bij terug te blikken. Nee, verleden en toekomst telt, vindt secretaris Paul Hekstra. ,,Nije opdrachten binne wolkom, as der mar strukturele stipe foar komt.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 8 oktober 2009

Kerkgebouwen heilsleger: de huiskamer van de buurt

Leeuwarden/Almere - Het Leger des Heils kondigde deze week forse ingrepen aan voor de plaatselijke korpsen van het Leger des Heils. Het rapport Strategieherziening Kerkgenootschap ademt de sfeer van visie en vernieuwing. Elk korpsgebouw moet ‘de huiskamer van de buurt’ worden, liefst zeven dagen per week.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 oktober 2009

Vrijgemaakten: Friese Catechismus en Dordtse Leerregels

Leeuwarden - Naast de Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) bestaat er sinds 2005 ook een commissie binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) die zich inzet voor het Fries binnen de kerken: de Wurkgroep Fryske Earetsjinsten.

Sportdonderdag, 8 oktober 2009

Galavoorstelling Flyers tegen Groningen

Heerenveen - De ijshockeyers van Hajé Heerenveen Flyers maakten er gisteravond een heuse galavoorstelling van in de ‘derby van het Noorden’. De formatie van Dave Hyrsky veegde de Groninger Grizzlies soms letterlijk van het ijs en trakteerde het nog niet zo verwende publiek in Thialf op dubbele cijfers.

Sportdonderdag, 8 oktober 2009

De nieuwe man van de vrouwen van sc Heerenveen

Heerenveen - Het vrouwenvoetbal in de eredivisie heeft voor sc Heerenveen de eerste twee jaar nog weinig succes opgeleverd. Dat moet vanaf vandaag gaan veranderen, want vanavond begint Heerenveen het nieuwe seizoen met een thuisduel tegen FC Utrecht. Aan de Friese zijlijn staat dit jaar een nieuw gezicht. De 37-jarige Rick Mulder mag proberen om Heerenveen op weg te helpen naar de top.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties