Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 september 2011.

Economiedonderdag, 8 september 2011

Van Manen ontwerpt bouwschool

Heerenveen - Architectenbureau Van Manen en Zwart uit Drachten maakt het ontwerp voor het drie bouwlagen tellende gebouw voor de nieuwe bouwschool in Heerenveen. ,,De locatie is nog niet bekend. De bouw wordt gedeeltelijk door de leerlingen uitgevoerd”, vertelt directeur Fred de Jong van Praktijkopleiding Bouw. ,,We hopen dat er in zowel Heerenveen als Leeuwarden een soort bouwcampus ontstaat. De uitstraling van de bouwscholen moet meerdere partijen uit de sector aanspreken zodat die ook bij het initiatief aansluiten.” Volgens De Jong is bijzonder dat er in een tijd waarin de bouwsector het economisch gezien lastig heeft, juist vanuit de aannemers, de SBF, fors in de toekomst wordt geďnvesteerd. In totaal kost het project 7,7 miljoen euro.

Economiedonderdag, 8 september 2011

Crisisoverleg bij C1000 gaat gewoon door

Jubbega - De geplande actie van werknemers van de supermarkt C1000 in Jubbega aanstaande zaterdag gaat gewoon door. De eigenaar zei deze week geen behoefte te hebben aan de bijeenkomst met FNV Bondgenoten en de pers voor het behoud van werkgelegenheid. Die opmerking legt het personeel naast zich neer. De banen van de huidige werknemers staan op de tocht omdat de loonkosten te hoog zijn. Met kostenbesparingen willen de werknemers hun baan behouden.

Economiedonderdag, 8 september 2011

Twee Sneker bedrijven genomineerd

Groningen - Twee ondernemers uit Sneek en een uit Gorredijk zijn doorgedrongen tot de finale van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2011. Het gaat om Bas Hollenberg van Grand café De Walrus en Chantal Hoever-Prins van Lobstar Label, allebei uit Sneek, en om Jolanda Duijnker van het bedrijf Peduzzi Interieur & Design in Gorredijk. Tot de finale drongen in totaal negen ondernemers door. De winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt op 22 november.

Hoofdartikeldonderdag, 8 september 2011

De problemen van de rechterlijke macht

De rechtspraak in Nederland heeft te kampen met een aantal negatieve ontwikkelingen. Zo daalt door bezuinigingen in de rechtspraak het aantal rechters in opleiding. Bij de opleiding voor juristen met een ruime werkervaring (rio) zijn dit jaar slechts tien plekken beschikbaar gekomen, terwijl dat er nog niet zo lang geleden bijna honderd waren. Ook de rechtersopleiding voor recent afgestudeerden (raio) krimpt. Vanaf volgend jaar is er nog maar één klas met 25 studenten. Nu zijn het er twee per jaar met ongeveer dertig elk.

Regiodonderdag, 8 september 2011

Prinses Margriet naar het Woudagemaal

Lemmer - Koningin Wilhelmina opende in oktober 1920 het ir. D.F. Woudagemaal, kleindochter prinses Margriet zal op 4 oktober het nieuwe bezoekerscentrum bij het stoomgemaal in Lemmer openen. Dat heeft Wetterskip Fryslân bekendgemaakt.

Regiodonderdag, 8 september 2011

Zes verdachten ontkennen betrokkenheid dood Redmar

Leeuwarden - De zes mannen (19 tot en met 21 jaar) die worden verdacht van openlijke geweldpleging waaraan de zestienjarige Redmar Smedema uit Burgum overleed, ontkennen schuld. Dat bleek gisteren tijdens de eerste zittingsdag over deze zaak bij de Leeuwarder rechtbank.

Regiodonderdag, 8 september 2011

Elke woensdag twee uur huiswerk maken in het buurthuis

De Leeuwarder Valeriuswijk krijgt een Buurtacademie. Een plek waar kinderen van de groepen vijf tot en met acht uit het basisonderwijs dit jaar nog terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding.

Regiodonderdag, 8 september 2011

Glasvezel niet langer optie voor alle Friezen

Leeuwarden - Het is niet langer het doel om bijna alle Friese huishoudens in 2017 aangesloten te hebben op snel internet via een glasvezelnetwerk. Gedeputeerde Staten (GS) stelden dat eerder dit jaar nog voor, maar willen nu toe naar een mix van glasvezel, kabel en een draadloos netwerk. Bovendien is de kans groot dat inwoners van de onrendabele ‘witte buitengebieden’ fors in de buidel moeten tasten als ze over een goede internetverbinding willen beschikken.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 september 2011

Gezocht: jonge studenten theologie voor universiteit

Utrecht - Het is hoe dan ook noodzakelijk dat meer jonge mensen kiezen voor een studie theologie. Dat zei dr. Henk van der Sar, voorzitter van het Collega van Bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) woensdag in Utrecht bij de opening van het academisch jaar.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 september 2011

Bisschoppen: richtlijnen rond uitvaart na euthanasie

Utrecht - De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft woensdag richtlijnen naar buiten gebracht over pastoraat rond een verzoek om euthanasie of zelfdoding. Een nota over dit thema is al in 2005 opgesteld.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 september 2011

De Korte: hart moet worden geraakt

De meest oecumenische bisschop van Nederland sprak woensdagmiddag de protestanten van de universiteit van de PKN toe. De Korte pleitte voor geloofsgemeenschappen met een gastvrije orthodoxie.

Sportdonderdag, 8 september 2011

Harkemase Boys: zaterdag doet Van Bunderen mee

Leeuwarden - Harkemase Boys maakte in vier duels drie goals en smacht naar doelpunten. Hoewel zijn transfer twee weken geleden al werd gemeld is de komst van spits Rob van Bunderen (28) nog steeds niet afgerond. De KNVB moet nog dispensatie verlenen voor de overgang na de transferdeadline voor amateurvoetballers. Desondanks is voorzitter Spinder hoopvol: ,,We gaan er vanuit dat hij er zaterdag bij is.”

Sportdonderdag, 8 september 2011

Vandenbussche speelt 150e duel tegen FC Groningen

Heerenveen - Doelman Brian Vandenbussche neemt zondag in de noordelijke derby voor de 150e keer plaats onder de lat in een competitieduel voor sc Heerenveen. De 29-jarige Belgische sluitpost bereikt de mijlpaal in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Sportdonderdag, 8 september 2011

‘Voor een serieuzer imago van de sport, moet ‘fierljeppen’ als naam verdwijnen’

Fierljeppen is als sport de laatste jaren populairder en professioneler geworden. Maar om nog serieuzer genomen te worden, moeten er zaken veranderen. Dat stelt Henk Schievink, actief ljepper en bestuurslid van het Frysk Ljeppersboun.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties