Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 augustus 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 8 augustus 2015

Navolging als beeld van Christus

In alle eeuwen van de kerkgeschiedenis zijn bewegingen zichtbaar die een zeker verzet als basis hebben. De reformatie van bijna vijfhonderd jaar geleden is daarvan een sterk voorbeeld. In veel publicaties die verschijnen ter gelegenheid van de reformatieherdenking worden de gronden van dat verzet besproken. Oppervlakkig gezegd: de misstanden in de Rooms-Katholieke Kerk zijn een concrete reden voor het optreden van Luther. Hoe waar deze uitspraak op zichzelf ook is, er zijn veel andere factoren die de omstandigheden hebben geschapen waarin de reformatie zo kon uitgroeien.

Regiozaterdag, 8 augustus 2015

Proef met kleine azc-locaties in Drachten

Drachten - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) begint in Fryslân een proef met de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv-jongeren) buiten het asielzoekerscentrum. De opvangorganisatie wil vanaf volgend jaar zestig jongeren (vijftien tot achttien jaar) opvangen in drie kleine woongroepen rond Drachten. De jongeren verblijven nu nog in het azc in deze plaats.

Regiozaterdag, 8 augustus 2015

Duitslandtrip steeds minder in trek bij Friezen

Leeuwarden - Duitsland raakt steeds minder in trek als vakantiebestemming onder Friezen. Het land verloor in twee jaar ruim 30 procent van het aantal Friese vakantievierders. Vorig jaar stond voor de eerste keer Frankrijk op nummer één onder Friezen die naar het buitenland op vakantie gaan.

Regiozaterdag, 8 augustus 2015

De geboortezorg in Fryslân is in vijf jaar aanzienlijk verbeterd

De ambitie was hoog vijf jaar geleden: de babysterfte rondom de geboorte moest worden gehalveerd in Fryslân. Die doelstelling is niet gehaald, maar er is wel veel verbeterd in de geboortezorg. -

Geloof & Kerkzaterdag, 8 augustus 2015

Theologencursus over 'Leauwe yn Fryslân'

Jorwert - Geloven in Fryslân is anders dan in andere provincies. Dat vindt althans Stifting Krúspunt. Daarom komt ze vanaf september met een cursus geloven in de Friese context, voor dominees en pastores in Fryslân: 'Leauwe yn Fryslân'.

Sportzaterdag, 8 augustus 2015

Voor 't eerst famkes bij FK fierljeppen, maar nu al een hit

Winsum - Het zal vandaag even wennen zijn bij de Friese kampioenschappen fierljeppen in Winsum. Want niet in de tot dit jaar gebruikelijke vier, maar in vijf categorieën wordt een titel vergeven. Een extra krans dus, een extra plek ook op het ereschavot in het zandbed. Dat is te danken aan de invoering van de zogeheten famkescategorie. Met het debuutseizoen al bijna achter de rug, rijst de vraag of de nieuwe categorie een succes is. Van toegevoegde waarde? Of gevalletje leuk idee, maar uitvoering minder? Twee kenners aan het woord.

Sportzaterdag, 8 augustus 2015

Heerenveen heeft aanvalslinie rond

Heerenveen - Met het aantrekken van Mitchell te Vrede en Luka Zahovic heeft sc Heerenveen de aanvalslinie voor dit seizoen rond. Het tweetal tekende gisteren voor respectievelijk twee en drie jaar in Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties