Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 augustus 2014.

Economievrijdag, 8 augustus 2014

Op Skylge is nog tijd voor de sikkel

Terschelling | ,,Sikkels klinken; Sikkels blinken; Ruischend valt het graan.” Het oogstlied van dichter Anthony Christiaan Winand Staring wordt tegenwoordig niet meer gezongen op het graanveld, maar bij dorsvereniging Helpt Elkander op Terschelling wordt nog steeds gewerkt op de manier die Staring beschrijft. Ouderwets zichten en dorsen, puur voor het plezier.

Hoofdartikelvrijdag, 8 augustus 2014

Mentaliteit bevolking kan veranderen

Het aantal automobilisten dat met te veel alcohol in het bloed wordt aangehouden, wordt minder. Dat ligt, zo verzekert de politie, niet aan minder controles of andere meetmethoden, maar aan het simpele feit dat er echt minder automobilisten zijn met te veel drank op.

Regiovrijdag, 8 augustus 2014

Friese asielzoekerscentra zitten overvol

Drachten | De landelijke extra instroom van asielzoekers van de laatste maanden is ook merkbaar in Fryslân. De drie asielzoekerscentra in Fryslân zitten tot de nok toe vol. Ook andere instellingen moeten hierop anticiperen.

Regiovrijdag, 8 augustus 2014

Mfa Holwerd: nu al een veelbesproken plek

Holwerd - Tweeënhalf jaar lang hebben er meer dan tweehonderd vrijwilligers meer dan twintigduizend uur aan gewerkt: de mfa in Holwerd. Nu al zijn mensen geïnteresseerd in de totstandkoming van de multifunctionele accommodatie: want zo veel vrijwilligers, dat is toch uniek.

Regiovrijdag, 8 augustus 2014

Geldverstopper wil mensen eropuit laten gaan in Leeuwarden


Regiovrijdag, 8 augustus 2014

Bolsward is vandalisme op sportpark beu

Bolsward | Opnieuw hebben vandalen vernielingen aangericht op sportpark Het Bolwerk in Bolsward. De schade is groot, vermoedelijk rond de vierduizend euro. De voetbalvereniging en de korfbalclub zijn het meer dan zat. ,,Dit loopt de spuigaten uit”, zegt Tonny de Vries, bestuurslid van SC Bolsward en PvdA-raadslid in Súdwest-Fryslân. Zijn partij kaart de kwestie aan bij het college van B en W.

Regiovrijdag, 8 augustus 2014

Herbouw kaasfabriek is al in volle gang

Gerkesklooster | De brand die vorige week dinsdag een groot deel van de kaasfabriek van FrieslandCampina in Gerkesklooster verwoestte, levert sloop- en bouwbedrijven uit de regio veel werk op. Op het terrein aan de Verlaatsterweg - een van de negen kaasproductielocaties van FrieslandCampina - werken inmiddels meer dan honderd mensen van externe bedrijven aan de herbouw van de fabriek. Ook de 135 eigen personeelsleden van de zuivelfabrikant worden volop ingezet.

Sportvrijdag, 8 augustus 2014

Cambuur-verzorger Piet Adema overleden

Leeuwarden | Piet Adema, oud-verzorger van SC Cambuur, is gisteren plotseling overleden. De club heeft dat bevestigd. Adema, afkomstig van Ameland, was bij de club uit Leeuwarden tientallen jaren de vaste verzorger bij het eerste elftal. De club heeft al laten weten dat morgenavond een minuut stilte voor Adema zal worden gehouden voor aanvang van het eerste competitieduel met FC Twente. Cambuur zal tijdens de wedstrijd bovendien rouwbanden dragen.

Sportvrijdag, 8 augustus 2014

Wouter Boekel heeft veel te vieren deze Sneekweek

Vrijheid-zeiler Wouter Boekel uit Scharnegoutum is de laatste weken in de feeststemming. Hij werd twee weken geleden voor de tweede maal vader, verzekerde zich op de Hardzeildag van zijn derde Sneekweektitel en haalde gisteren op zijn 38e verjaardag het felbegeerde blauwe wandbord op. ,,Dat is reden voor een extra mooi feestje”, vertelt Boekel, die eerder in 2004 en 2008 wist te winnen in de Vrijheid. Afgelopen jaar was hij dicht bij de eindzege, maar werd hij op de voorlaatste dag op de meet geklopt door de latere winnaar Anne Halma.

Sportvrijdag, 8 augustus 2014

Column Ten Rouwelaar: Eén wedstrijd en meteen prijs

Voor ploegen als Ajax of PSV is het normaal: het seizoen beginnen met een prijs. Hoe vaak startten zij wel niet aan een eredivisieseizoen met de Johan Cruijff Schaal op zak?

Sportvrijdag, 8 augustus 2014

Sneekweek kent dit jaar vijftien Friese winnaars

Kolmeersland - De 79e Sneekweek was goede reclame voor de zeilsport, oordeelde wedstrijdleider Beer van Arem. ,,Je hoeft geen topzeiler te zijn om deel te nemen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Zo leuk kan het zeilen zijn. Er wordt gestreden om de eerste plaats, maar ook om een mooie plek in de middenmoot. Dit was een goede uitnodiging voor de 80e jubileumeditie volgend jaar. Dat wordt groot feest.”

Sportvrijdag, 8 augustus 2014

Van der Wal springt in IJlst naar Fries vrouwenrecord

IJlst | Fierljepster Marrit van der Wal heeft gisteren in IJlst een nieuw Fries vrouwenrecord gesprongen. Van der Wal reikte in haar laatste sprong tot 16,57 meter en scherpte daarmee de vorige topafstand van Hilianne van der Wal (16,47) met tien centimeter aan. Hoewel concurrente Klaske Nauta derde werd met 15,18 meter, had de ljepster uit IJlst ook wat te vieren. Zij verbeterde het twee jaar oude nationaal klassementsrecord van ‘Hollandse’ Dymphie van Rooijen van 108,56 naar 108,59 meter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties