Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 juli 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 8 juli 2014

Gauck zwengelt debat aan over afluisteren

Het boek 1984 van George Orwell wordt zesduizend maal meer verkocht dan een paar jaar geleden. Het vermoeden bestaat dat de hernieuwde belangstelling voor deze bittere satire op een politiek systeem dat zijn onderdanen tot in de haarvaten bespioneert, heeft te maken met de publieke verontwaardiging over het NSA-afluisterschandaal. De Amerikanen blijken op een grotere schaal dan Big Brother voor mogelijk zou hebben gehouden, burgers en politici af te luisteren in bevriende landen onder het mom van de strijd tegen het terrorisme.

Regiodinsdag, 8 juli 2014

CDA niet blij met extra coffeeshop

Leeuwarden - Het CDA is niet blij dat er een nieuwe coffeeshop in Leeuwarden mag komen. Op dit moment loopt de procedure voor ondernemers die in aanmerking willen komen voor een gedoogverklaring voor een coffeeshop.

Regiodinsdag, 8 juli 2014

Geen papieren kaartje meer, wel veel vragen

Leeuwarden - Nog een laatste dag kan het gebruikt worden: het papieren treinkaartje. Vanaf morgen geldt in de trein alleen nog de ov-chipkaart als geldig vervoersmiddel.

Regiodinsdag, 8 juli 2014

Rijk geeft geld voor snelle trein naar Duitsland

Groningen - Het ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt zeventien miljoen euro bij aan een rechtstreekse spoorverbinding tussen Groningen en het Duitse Leer/Bremen. Dat maakte verantwoordelijk staatssecretaris Wilma Mansveld gisteren bekend.

Regiodinsdag, 8 juli 2014

120 banen weg bij GGZ Friesland

Leeuwarden - Bij GGZ Friesland verdwijnen tot 2018 zo'n 120 banen. De instelling moet bezuinigen en zet het mes in ondersteunende functies. ,,Iedere afdeling levert iets in aan mankracht. Van huisvesting tot communicatie en ICT", licht woordvoerder Louwra Weisfelt van GGZ Friesland toe. Op zorgpersoneel wordt eerst niet bezuinigd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties