Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 juli 2005.

Bijschriftvrijdag, 8 juli 2005

Met twee voeten bidden

De aanhef van het gebed dat Jezus ons leert, begint met ‘Onze Vader die in de hemelen zijt’.

Cultuurvrijdag, 8 juli 2005

Verrassend orgelconcert

Superieur en verrassend. Zo mag het spel van Harm Hoeve uit Rouveen tijdens het concert gisteravond in de Bovenkerk van Kampen worden omschreven. Daarbij verloochende hij zijn muzikale oorsprong - groot gebracht met het orgelgeslacht Zwart - trouwens niet, maar plaatste die wel in een relativerend en historisch kader.

Economievrijdag, 8 juli 2005

Friese dealers afwachtend voor Chinese auto

Autodealers reageren afwachtend op het nieuws dat een importeur uit het Brabantse Erp Chinese terreinwagens tegen een ‘prikkie’ op de markt brengt. Sommigen vrezen klandizie te verliezen. Anderen reageren minder negatief. ,,Ze moeten zich eerst maar eens bewijzen’’, zegt R. Jonkman van het Leeuwarder autobedrijf Tolman & Oomen. ,,Pas wanneer er tien- tot twintigduizend auto’s op de Nederlandse markt zijn, dan moeten we de concurrentie serieuzer nemen.’’ Importeur P.Bijvelds heeft de afgelopen week tweehonderd zogenaamde Landwinds ingevoerd. In september volgt een lading van vijfhonderd exemplaren.

Hoofdartikelvrijdag, 8 juli 2005

Aanslagen in Londen…

De vijand is onder ons. Die werkelijkheid hebben de Londenaren gisteren moeten beleven. En die ervaring heeft levens gekost en betekent veel, heel veel menselijk lijden.

Regiovrijdag, 8 juli 2005

Hulp voor Friese hei en bos

Bakkeveen - Terwijl de Schotse hooglanders rustig aan het grazen zijn, is een groepje jongeren tussen de achttien en dertig jaar druk bezig met het omver zagen en -trekken van bomen. De heidevelden en dobben op het Mandefjild bij Bakkeveen dreigen dicht te groeien. Door de kleine boompjes te verwijderen, blijven de zonnedauw, de dop- en kraaiheide hier bewaard.

Regiovrijdag, 8 juli 2005

Kollumerland trekt horecavoorstellen in

Kollum – De gemeenteraad van Kollumerland heeft gisteravond geen besluit genomen over de nieuwe sluitingstijden van horecabedrijven. Het college van B en W trok haar voorstel aan de raad in, na protesten van horecaondernemers. Bovendien bleek de raad ernstig verdeeld over het voorstel.

Regiovrijdag, 8 juli 2005

Politie informeert wijk over zedenzaak

Leeuwarden – De politie verwacht binnenkort te kunnen beginnen met de verhoren van de vier jongens die verdacht worden van seksueel misbruik van minderjarigen in de wijk Camminghaburen in Leeuwarden. De verhoren van de mogelijke slachtoffers zijn bijna afgerond. Dat is gisteravond bekend gemaakt na afloop van een informatieavond voor wijkbewoners.

Regiovrijdag, 8 juli 2005

Mogelijk ook leger en politie op schietbaan

Leeuwarden – De belangstelling in Fryslân voor de schietsport groeit. De provincie telt nu achthonderd schutters; de stichting Indoor Schietbaan in Leeuwarden gaat ervan uit dat dit aantal de komende vijf jaar met 50 of zelfs 100 procent zal groeien. Landelijk is het ledenaantal de laatste jaren juist stabiel, aldus de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie.

Regiovrijdag, 8 juli 2005

Korenmolen in Sloten bestaat 250 jaar

Sloten - Wie vroeger aan de Heerenwal in Sloten kwam te wonen, kon er op rekenen dat op een gegeven moment een vertegenwoordiger van de Vereniging tot Behoud van de Korenmolen en andere monumenten voor de deur stond met het verzoek bestuurslid te worden. De Heerenwal grenst aan de molen en een van de tradities was dat de bestuursleden in deze straat woonden.

Regiovrijdag, 8 juli 2005

Lagere straffen in zaak-Fetter

Het Openbaar Ministerie beschouwt de zaak niet als doodslag maar als moord en eiste twee weken geleden achttien jaar cel tegen de 26-jarige hoofdverdachte en tien jaar voor het medeplegen van moord tegen de 27-jarige.

Regiovrijdag, 8 juli 2005

Friese huisarts speelt snel in op akkoord

Heeg – De Friese huisartsen gaan zo snel mogelijk met zorgverzekeraar De Friesland en andere verzekeraars om tafel, nu er een akkoord ligt met minister Hoogervorst over het nieuwe zorgstelsel. Ze zijn niet bijster tevreden met de overeenkomst, maar concentreren zich nu op de vraag hoe voorkomen kan worden dat er na 1 januari een chaos ontstaat.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 juli 2005

Terschellingse op zoek naar ‘geluk’ in Bangladesh

Terschelling - Marin Zorgdrager (17) uit Formerum gaat vanaf volgende week zondag drie weken naar Bangladesh. Ze is een van de dertien reisgenoten die meedoet met het jongerenproject Factor Tien, een pilot op gezamenlijk initiatief van ICCO, kerkinactie en de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 juli 2005

Evangelisatie in de leeshoek

Leeuwarden - De plannen lagen er al twee jaar, maar dit najaar is het zo ver. De Gereformeerde Gemeente in Leeuwarden opent een inloophuis aan Achter de Hoven. De nieuwe evangelist S. de Visser zal voor een belangrijk deel het gezicht worden van de nieuwe loot aan de evangelisatiepost.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 juli 2005

Burgumer kerken vormen Protestantse Gemeente

Burgum - Met ingang van 1 juli is er een hechte samenwerking vastgesteld tussen de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente te Burgum in de vorm van een federatie. Dat hebben de beide kerken bekendgemaakt.

Weervrijdag, 8 juli 2005

Buiig 

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en valt er regelmatig regen of enkele buien, mogelijk met een slag onweer. Het wordt 19 ŕ 20 graden en er waait een zwakke, later op de dag tot matig toenemende noordoostenwind. Morgen is het met 22 graden warmer, er is zon, maar ook nog een bui. |


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties