Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 juli 2004.

Bijschriftdonderdag, 8 juli 2004

Sambal bij?

Een dag later word je wakker en je laat het gesprek van de vorige dag aan je voorbijtrekken en opeens weet je... dát had ik moeten zeggen.

Economiedonderdag, 8 juli 2004

Met je eigen bedrijf handelen in oplossingen

Oosterwolde - Oplossingen bedenken om industriële processen nog beter te laten verlopen: dat was voor Wietze Jongsma bij enkele grote werkgevers in de voedingsmiddelenindustrie altijd dé grote uitdaging. Toch kon hij er zijn ei niet altijd helemaal kwijt.

Hoofdartikeldonderdag, 8 juli 2004

Generaals en hoofddoeken

De Turkse staat mag hoofddoeken verbieden op openbare scholen. Tot die conclusie kwam het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vorige week.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 juli 2004

Pater (56) in klooster Berg en Dal doodgestoken

Berg en Dal - Een 56-jarige pater is in de nacht van woensdag op donderdag in een klooster in het Gelderse Berg en Dal doodgestoken. Dat liet de politie donderdag weten.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 juli 2004

Geheim van avondmaallinnen uit de doeken

Deinum - Een overzichtstentoonstelling van avondmaallinnen zoals dat in de Friese protestantse kerken wordt gebruikt. Zo typeert Tine Oosterbaan de expositie die vanaf dinsdag te zien is in de Sint-Janskerk in Deinum. Het is het sluitstuk van een driejarig onderzoek dat Oosterbaan deed in honderd gemeenten in Fryslân.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 juli 2004

De herberg wordt ‘nachtverblijf’

In veel brochures over De Nieuwe Bijbelvertaling staat dat het vertaalproces in alle openheid is uitgevoerd, alle kritiek op de vertaling serieus genomen is en met veel kritiek iets gedaan is.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 juli 2004

Herberg terug in nieuwe bijbel, nu als nachtverblijf

Leeuwarden – Het woord ‘Herberg’ komt niet terug in De Nieuwe Bijbelvertaling , maar wordt vervangen door ‘het nachtverblijf’ in het kerstverhaal in Lucas 2:7. De aanpassing is door het vertaalteam van De Nieuwe Bijbelvertaling doorgevoerd, mede naar aanleiding van de publicatie in het Friesch Dagblad . Vorig jaar december werd bekend dat het woord ‘kribbe’ en ‘herberg’ ontbraken in de NBV, die 27 oktober uitkomt. Dat leverde veel kritiek op. ,,Er is nu gekozen voor een neutraler woord: ‘het nachtverblijf’.’’, vertelt Rieuwerd Buitenwerf vandaag in de wekelijkse NBV-column.

Sportdonderdag, 8 juli 2004

Magere prestaties tijdens werpwedstrijd Horror

Sneek - Goede prestaties waren woensdag met een lantaarn te zoeken tijdens de werpwedstrijd van Horror in Sneek.

Sportdonderdag, 8 juli 2004

Elma de Vries wint Klim van Steenwijk

Steenwijk – Elma de Vries uit Haule heeft woensdagavond in wind en regen de skeelerklassieker Klim van Steenwijk op haar naam geschreven.

Sportdonderdag, 8 juli 2004

De Zilveren Stenen Man behoort toe aan Chris Wassenaar

Harlingen – Het strakke regime waarmee Chris Wassenaar regie voert over het kaatsen is nergens ongemerkt voorbijgegaan, én zeker niet op de Harlinger Ouwe Seunen partij. Voor het derde achtereenvolgende jaar pakte de viervoudig winnaar van het puntenklassement woensdag de koningstitel, waardoor de Zilveren Stenen Man blijft waar hij stond: op de schoorsteenmantel in huize Wassenaar in de landerijen tussen Minnertsga en St. Jacobiparochie.

Sportdonderdag, 8 juli 2004

Heerenveen scoort op Ameland onder de maat

Nes-Buren – De storm raasde met een kracht van acht, negen over het veld, maar stormachtig was het optreden van SC Heerenveen in het derde oefenduel tegen Geel Wit woensdagavond niet. De formatie van trainer Gertjan Verbeek scoorde slechts vier keer tegen de nieuwbakken tweedeklasser van Ameland, eerlijk verdeeld over beide helften, waarbij doelman René de Jong met fantastische reddingen een hoofdrol vertolkte.

Weerdonderdag, 8 juli 2004

Onweersbuien

Vanmiddag loopt de temperatuur op tot rond 22 graden, later vanmiddag en vanavond komen er onweersbuien. Morgen opnieuw onweersbuien; deze zouden wel eens een flinke plens water kunnen opleveren. Morgen ongeveer 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties