Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 juli 2003.

Bijschriftdinsdag, 8 juli 2003

Integriteit

Een mens is integer als hij trouw is aan zichzelf, aan zijn eigen overtuigingen en aan het leven.

Economiedinsdag, 8 juli 2003

Betere melk door zuiver bronwater

Drachten – Naar schatting veertig procent van de Friese boeren betrekt het water voor de boerderij niet uit het waterleidingnet, maar uit een eigen bronwaterinstallatie. Bronwater is voor hun namelijk aanzienlijk goedkoper dan leidingwater. De benodigde machinerie wordt in veel gevallen geleverd door Mezutec uit Drachten, een van de vier leidende bedrijven in de branche.

Economiedinsdag, 8 juli 2003

Plusfood Oosterwolde sluit Udense vestiging

Oosterwolde – Verwerker van kip- en kalkoenvlees Plusfood, met als hoofdvestiging Oosterwolde, gaat haar productielocatie in Uden sluiten. Dat maakte algemeen directeur R. Hamster maandag bekend.

Economiedinsdag, 8 juli 2003

Onduidelijkheid over strafkorting mkz-ruimingen

Ee - De eerste bezwaarschriften tegen de strafkortingen bij de mkz-ruimingen in 2001 zijn gegrond verklaard. Voor het veehouderijbedrijf van de familie Prins uit Ee moet er nog duidelijkheid komen.

Hoofdartikeldinsdag, 8 juli 2003

De printerinkt…

Wie thuis een printer heeft, weet hoe het zit: de aanschaf van zo’n apparaat kost in verhouding weinig geld, maar het gebruik ervan is duur. De patronen waarin de inkt zit, kosten enkele tientallen euro’s. Daarmee wordt het printen thuis een behoorlijk dure aangelegenheid.

Regiodinsdag, 8 juli 2003

De teloorgang van de typeles

Damwoude – Ooit had Hugo de Groot (68) uit Beetsterzwaag zo’n zevenhonderd leerlingen aan Instituut De Groot in Damwoude. Een maand terug waren dat er nog vijftig. Per 1 juli heeft het instituut in Damwoude de deuren gesloten.

Regiodinsdag, 8 juli 2003

‘Gele-steentjesgebouw’ IJlst in de luwte verder

IJlst – Mag het betonnen gebouw van de voormalige Nooitgedagt-fabriek in IJlst wel of niet worden gesloopt? Het is een vraag die menig IJlster, en in ieder geval het gemeentebestuur en de politiek in Wymbritseradiel, bezighoudt.

Regiodinsdag, 8 juli 2003

Twee maanden respijt voor musici Drachten

Drachten – Ze hebben nog twee maanden tijd gekregen om een oefenruimte te vinden. Daarna staan de leden van de christelijke show- en drumfanfare Smalena uit Drachten écht op straat.

Regiodinsdag, 8 juli 2003

Bluescafé voor mensen in de blues

Drachten - Hans Zwier zegt het wel eens gekscherend: ‘Ik heb 250 kinderen en ik ben met iedereen blij’. Als ze problemen hebben die hij kan oplossen, dan doet hij dat.

Regiodinsdag, 8 juli 2003

Fryslân heeft weinig hoger opgeleiden

Leeuwarden - In Fryslân wonen weinig hoogopgeleide mensen in vergelijking met andere Nederlandse provincies. Een op de drie Friezen van 25 tot 64 jaar is laag opgeleid. De meeste hoogopgeleiden wonen in Utrecht.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 juli 2003

CSFR-studenten bijeen rond ‘Rome-Reformatie’

Lemelen – In Lemelen is maandag de zomerconferentie van de CSFR geopend. De koepel van reformatorische studentenverenigingen is tot en met vrijdag bijeen rond het thema ‘Weg van Rome’. De conferentie heeft tot doel dat studenten de rooms-katholieke geloofsbeleving op haar waarde leren schatten.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 juli 2003

‘Christenen zijn pacifisten’

‘Christelijk geloof en geweld’ is het thema van de vijfde conferentie die het International Reformed Theological Institute (IRTI) organiseert. De conferentie vindt tot zondag plaats in de Indonesische plaats Kinasih, even ten zuiden van Jakarta. Het thema heeft een bijzondere actualiteit in landen waar geweld wordt gebruikt tegen christenen en de vraag rijst hoe daarop mag en moet worden gereageerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 juli 2003

Vierdaagse wandelen met God

Zwolle - Het nuttige met het aangename verenigen. Dat wil Sietske Bolt, met een aantal medestanders, tijdens de komende Vierdaagse van Nijmegen, van 14 tot 18 juli. Zij lopen de tocht in een T-shirt met de tekst: ‘Ik wandel met God’. ,,Wij hopen dat het mensen uitdaagt om te vragen wat er met die tekst wordt bedoeld’’, zegt de 24-jarige verpleegkundige.

Sportdinsdag, 8 juli 2003

Snelvaarbeleid voor rechter

Leeuwarden - Waterskischool H&D Speed in Hoorn sleept Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân voor de rechter. De eigenaar van de waterskischool heeft bezwaar gemaakt tegen het snelvaarverbod dat de provincie op het Bergumermeer heeft ingesteld. Door dat verbod is de kans groot dat hij zijn waterskischool moet verkopen.

Sportdinsdag, 8 juli 2003

Ambities drijven Visser naar Weert

Deinum - Onverwacht is VC Sneek toch nog een belangrijke speelster kwijtgeraakt voor het komende seizoen. Sanna Visser heeft alsnog besloten over te stappen naar VC Weert.

Sportdinsdag, 8 juli 2003

Heerenveen loot in Amstel Cup Putten, Cambuur tegen ACV

Leeuwarden – SC Heerenveen moet voor de eerste ronde van de Amstel Cup op bezoek bij zaterdaghoofdklasser SDC Putten. Cambuur Leeuwarden lootte maandag een uitwedstrijd tegen hoofdklasser ACV in Assen.

Sportdinsdag, 8 juli 2003

Heerenveen krijgt veel zaterdagen toegewezen

Leeuwarden – SC Heerenveen start de voetbalcompetitie 2003/2004 op zondag 17 augustus met een uitwedstrijd tegen promovendus Volendam. Dertien van de zeventien thuiswedstrijden werkt de Friese eredivisionist op een zaterdag af.

Sportdinsdag, 8 juli 2003

Friese Fierljeppers teveel bezig met Hollanders

Burgum - Nog maar één keer werd er dit seizoen een sprong van achttien meter gehaald en de Friese fierljeppers realiseren zich dat ze daarmee een onvoldoende scoren. In Burgum werd er niettemin opnieuw teleurstellend gesprongen.

Weerdinsdag, 8 juli 2003

Vrij zonnig

Vanmiddag is nog er zon, geleidelijk aan volgt meer bewolking en later op de dag kan er enige regen dan wel een paar buitjes vallen. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. Morgen is het droog en 21 graden, bij een matige noordwestelijke wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties