Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 juni 2012.

Cultuurvrijdag, 8 juni 2012

Ingrid Funcke wint DJ Knock Out Leeuwarden

Leeuwarden | Ingrid Funcke uit Leeuwarden mag als dj Funck-I op 8 juli draaien tijdens Dancetour Leeuwarden. Funcke won woensdag de finale van DJ Knock Out Leeuwarden, een wedstrijd voor dj’s uit de regio Leeuwarden, met een plekje op Dancetour als prijs. Funcke nam het op tegen drie andere finalisten.

Cultuurvrijdag, 8 juni 2012

Noordpoolorkest krijgt opnieuw 15.000 euro

Drachten | Het Noordpoolorkest krijgt voor 2012 nog eenmaal een voortgezette startsubsidie van vijftienduizend euro. Dat heeft het college van B en W van de gemeente Smallingerland besloten. Het geld komt uit de pot voor cultuurontwikkeling.

Cultuurvrijdag, 8 juni 2012

Financiële problemen Harmonie Weidum

Weidum | De muziekvereniging Harmonie Weidum verkeert in zwaar weer. Verandert de financiële situatie niet, dan valt volgend jaar het doek voor het korps. De fanfare heeft een tekort aan leden.

Economievrijdag, 8 juni 2012

Geen bescherming via wet oneerlijke handelspraktijk

Leeuwarden | Ondernemers dragen zelf de grootste verantwoordelijkheid in de strijd tegen acquisitiefraude. Het is niet wenselijk een ondernemersgedeelte toe te voegen aan de wet oneerlijke handelspraktijk, die consumenten beschermt.

Hoofdartikelvrijdag, 8 juni 2012

Het treurige falen van OM en rechters

Drie mannen en drie vrouwen hebben hoogstwaarschijnlijk ten onrechte jarenlang vastgezeten voor de moord op een vrouw in de keuken van een Chinees restaurant in Breda in 1993. De Hoge Raad kreeg deze week van de procureur-generaal het verzoek de veroordeling van de ‘Zes van Breda’ te herzien. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis vraagt niet een advocaat of de veroordeelde zelf om een herziening, maar doet het OM dat. Overigens niet uit zichzelf, maar nadat prof. dr. Peter van Koppen, hoogleraar rechtspsychologie, met zijn studenten had gewezen op de vele gebreken in de bewijsvoering.

Regiovrijdag, 8 juni 2012

Tien nieuwe leden bij jubileum Aald Hielpen

De folkloristische zang- en dansgroep Aald Hielpen wil andere wegen inslaan. Telde de honderdjarige vereniging in de jaren negentig nog vijftig leden, nu zijn dat er 25.

Regiovrijdag, 8 juni 2012

Vierdaagsespeld voor rolstoelers uit verpleeghuis

Heerenveen | ,,Als wij het kunnen, dan moeten meer verpleeghuizen dit kunnen. Wij laten hier zien dat dit mogelijk is.” Activiteitenbegeleidster Suus Terpstra uit Joure is maar wat trots dat er gisteravond zo’n vijftig rolstoelgebonden bewoners van verpleeghuis Anna Schotanus de laatste avond meededen aan de Avondvierdaagse in Heerenveen. Met dank aan meer dan zestig vrijwilligers.

Regiovrijdag, 8 juni 2012

Woudsend in rouw na gezinsdrama Italië

Woudsend/Conversano | ,,Het nieuws kwam als een mokerslag bij de inwoners binnen.” In Woudsend is volgens voorzitter Loek Hogenhout van Dorpsbelangen met verslagenheid gereageerd op het bericht dat een gezin uit het dorp om het leven is gekomen in de Zuid-Italiaanse plaats Conversano. De slachtoffers, Bernardo Vitto (31), Welmoed Schotanus (33) en hun zoontje Gianni van achttien maanden bevonden zich in een pand dat gisterochtend instortte na vermoedelijk een gasexplosie.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 juni 2012

Paus hoopt op eerlijke vreugde tijdens EK voetbal

Rome | Paus Benedictus XVI heeft bij het begin van het EK voetbal gewezen op de positieve punten van voetbal. Een teamsport als voetbal is ook ,,een school, waar men respect voor anderen, ook tegenstanders in de sport, en persoonlijke offers voor het welzijn van de groep leert”, schreef Benedictus aan de Poolse bisschoppenconferentie.

Sportvrijdag, 8 juni 2012

Zeinstra grensrechter bij Ierland - Kroatië

Poznan | Assistent-scheidsrechter (grensrechter) Erwin Zeinstra uit Dronryp zal zondag voor het eerst optreden tijdens het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De Fries zal actief zijn bij het duel in groep C tussen Ierland en Kroatië in het Poolse Poznan. De leiding is in handen van Björn Kuipers en de tweede assistent-scheidsrechter is Sander van Roekel.

Sportvrijdag, 8 juni 2012

Bouwmeester valt bij opstekende wind terug

Weymouth | Marit Bouwmeester is op de vierde dag van het wereldbekertoernooi Sail for Gold op de olympische locatie in Weymouth in de Laser Radial-klasse teruggevallen naar de zesde plaats. De zeilster uit Warten had veel moeite met de opstekende wind aan de Zuid-Engelse kust en wist in beide races geen rol van betekenis te spelen.

Sportvrijdag, 8 juni 2012

Weening verliest plek in Critérium du Dauphiné

Bourg-en-Bresse | Pieter Weening is er gisteren niet in geslaagd zijn hoge positie in het Critérium du Dauphiné vast te houden. In de vierde etappe, een individuele tijdrit over 53,5 kilometer, verloor de Harekiet bijna vier minuten op de winnaar en klassementsleider Bradley Wiggins.

Sportvrijdag, 8 juni 2012

Švec vervolgt loopbaan bij Slovan Bratislava

Heerenveen | Michal Švec (25) speelt komend seizoen bij Slovan Bratislava. De Slowaakse club neemt hem transfervrij over van Heerenveen.

Sportvrijdag, 8 juni 2012

Sjoerd Hamburger houdt hoop voor de Holland Acht


Sportvrijdag, 8 juni 2012

Het seizoen gaat als een nachtkaars uit voor Lemmer

De Blesse | Als laatste Friese amateurclub is gisteravond ook het seizoen voor zondagderdeklasser Lemmer geëindigd. De ploeg van trainer Germ Huitema verloor in De Blesse in de herkansingen met 4-0 van Beilen. Die ploeg strijdt zondag in De Knipe samen met Noordster uit Oude Pekela, dat Stadskanaal met 5-2 versloeg, om één plaats in de tweede klasse. De extra plaats in de tweede klasse was opengevallen nadat DIO Groningen zich halverwege dit seizoen uit de hoofdklasse terugtrok, waardoor de voetbalbond KNVB zich genoodzaakt zag in de twee klassen daaronder tot een herschikking te komen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties