Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 juni 2011.

Cultuurwoensdag, 8 juni 2011

Jacob Slagter dirigeert repetitie Fries Jeugd Harmonie Orkest

Leeuwarden - De Friese tophoornist Jacob Slagter gaat het Fries Jeugd Harmonie Orkest (FJHO) leiden tijdens een repetitie in de Rinkelbom in Heerenveen. De repetitie vindt plaats op 18 juni als voorbereiding op de City Proms in Leeuwarden. Het FJHO zal optreden tijdens het klassieke festival dat plaatsvindt op 24, 25 en 26 juni.

Cultuurwoensdag, 8 juni 2011

Friese kustlijn op groot panoramadoek vastgelegd

Terschelling - De Friese kustlijn zal worden vastgelegd op schilderdoek. Dat gebeurt in het kader van het project Ku(n)stwerken van Stichting XXL Art.

Economiewoensdag, 8 juni 2011

Pand voor starters stapje dichterbij

Leeuwarden - De bouw van het pand voor starters op de kenniscampus in Leeuwarden is een stapje dichterbij. Het College van Gedeputeerde Staten heeft ingestemd met een bijdrage van 310.000 euro. Er is ruimte voor tientallen startende bedrijven. Aanvrager Ontwikkelbedrijf Leeuwarden wil ook een bijdrage van de Leeuwarden en Europees geld. Het Ontwikkelbedrijf steekt zelf ook twee miljoen in het project. De bouwkosten zijn 3,1 miljoen.

Hoofdartikelwoensdag, 8 juni 2011

Leiding Europa node gemist in EHEC-crisis

Paniek rond voedselveiligheid blijkt moeilijk te beteugelen. De besmettingen in Duitsland met de EHEC-bacterie heeft de markt voor landbouwproducten in Europa zware klappen toegebracht.

Regiowoensdag, 8 juni 2011

Minder toezicht op gemeentearchief

Leeuwarden - De betrouwbaarheid van gemeentelijke archieven staat op de tocht door een wetswijziging die de Tweede Kamer volgende week in behandeling neemt. Dat is de strekking van een brandbrief die de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland (KVAN) met de Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland (BRAIN) naar Den Haag heeft gestuurd.

Regiowoensdag, 8 juni 2011

Dwangsom voor exploitant bad It Paradyske in Kollum

Kollum Zwembad It Paradyske in Kollum moet voor 27 juni de oude openingtijden in ere herstellen. Zo niet, dan legt de gemeente Kollumerland een dwangsom op van vijfhonderd euro per dag aan exploitant Optisport. De exploitant heeft moeite het bad rendabel te houden en heeft de zwemtijden van het bad onlangs ingekort van 41 naar dertig uur per week. Zwemmers die onverwacht voor een dichte deur kwamen te staan hebben daarop hun beklag gedaan bij de gemeente.

Regiowoensdag, 8 juni 2011

Rapport: opheffen Parnas helpt Diks niet aan besparing

Regiowoensdag, 8 juni 2011

Roep om hulp voor bedreigde scholekster

Ameland - Als er niet snel maatregelen worden genomen, zal de scholekster uitsterven. Dit stelt vogelonderzoeksinstituut SOVON Nederland na onderzoek in opdracht van Vogelbescherming Nederland. Vogelbescherming dringt er bij de politiek op aan om snel in te grijpen.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 juni 2011

Drie nieuwe locaties In de Bres in het Noorden

Drachten - GGZ In de Bres uit Drachten, een christelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg, opent per 1 september drie nieuwe vestigingen in Groningen, Assen en Lelystad. Sinds 2004, het moment dat In de Bres erkend werd door de overheid, is de organisatie sterk gegroeid. Van heinde en ver komen cliŽnten naar Drachten, zegt directeur Anne Jan Kok. Telde In de Bres in 2004 nog vijfhonderd cliŽnten, inmiddels zijn het er jaarlijks tweeduizend. In die tijd is het aantal medewerkers gegroeid van twaalf naar honderd.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 juni 2011

Rechtszaken tegen Harold Camping kansloos

Minnesota - Dat 21 mei niet het einde der tijden is gekomen, is inmiddels wel duidelijk. Maar de naweeŽn van de enorme campagne van Harold Camping zijn nog niet voorbij. Veel mensen hebben geld gegeven voor de campagne van Camping op radio, tv en billboards, sommigen hebben zelfs hun spaargeld gedoneerd en hun baan opgezegd, bij elkaar is er een schade van vele miljoenen. De Bijbel garandeerde immers dat de Dag des Oordeels inderdaad op 21 mei zou plaatsvinden? Volgens Camping dan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties