Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 mei 2013.

Cultuurwoensdag, 8 mei 2013

Draaiorgelfestival in Leeuwarden gaat door

Leeuwarden | In de Prinsentuin in Leeuwarden vindt op 19 mei weer het jaarlijkse Draaiorgelfestival plaats. Het festival stond op losse schroeven, omdat de gemeente geen subsidie meer wilde geven. Die is alsnog toegekend. Daardoor kan het festival toch doorgaan, aldus de Kring van Draaiorgelvrienden.

Cultuurwoensdag, 8 mei 2013

Ook in 2014 kalender van it Skriuwersboun

Leeuwarden | Vanwege het succes van de Skriuwerskalinder van dit jaar komt it Skriuwersboun volgend jaar opnieuw met een kalander in een oplage van drieduizend stuks. Het thema is dan volksverhalen.

Cultuurwoensdag, 8 mei 2013

Iris Kroes toert in 2014 langs de theaters

Leeuwarden | Zangeres Iris Kroes gaat in het voorjaar van 2014 een tournee maken langs de theaters in Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de winnares van The Voice of Holland in 2012 gemeld.

Economiewoensdag, 8 mei 2013

Fikse uitbreiding in Sneker vouwkartonnage

Drukkerij De Vries Vouwkartonnage in Sneek heeft in de afgelopen maanden miljoenen geďnvesteerd in nieuwe drukpersen. Het aantal opdrachten uit binnen- en buitenland neemt sterk toe, en daarmee ook het personeelsbestand.

Hoofdartikelwoensdag, 8 mei 2013

Een systeem zonder fraude en wantrouwen

De fraude door Bulgaarse oplichters die nu staatssecretaris Weekers in de problemen heeft gebracht, vindt zijn oorsprong in goede bedoelingen. Namelijk het tegengaan van bureaucratie. De fraude die wordt gepleegd, betreft allerlei toeslagen die burgers via de Belastingdienst kunnen ontvangen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag.

Regiowoensdag, 8 mei 2013

Thialf kost weer meer geld

Heerenveen | De grote verbouwing van ijsstadion Thialf in Heerenveen valt voor de provincie Fryslân opnieuw duurder uit. De provincie moet voor die verbouwing, zoals bekend, twee derde van de aandelen van het stadion overnemen van Essent en Aegon. Deze overname kost Fryslân nog eens vier miljoen euro, bovenop de vijftig miljoen voor de verbouwing van het stadion.

Regiowoensdag, 8 mei 2013

Smallingerland dringt aan op gerechtelijk onderzoek

Drachten | De gemeente Smallingerland zal bij de andere aandeelhouders van de sociale werkvoorziening Caparis aandringen op een civiel rechterlijk onderzoek naar de ex-directeur Wilko de Vreeze van het bedrijf.

Regiowoensdag, 8 mei 2013

Meer geweld in Friese bussen en treinen

Geloof & Kerkwoensdag, 8 mei 2013

Presentatie geloofsboek Arjan Plaisier

Utrecht | Geloven is een minimalistisch gebeuren geworden. Dat schrijft dr. Arjan Plaisier in zijn boek Overvloed en Overgave dat op 7 juni gepresenteerd wordt. Voor de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, is het geloof echter ‘een bruisende overvloed, een overstroming van licht en waarheid’.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 mei 2013

Geen concurrentiestrijd, maar samen bouwen aan Gods koninkrijk

De drie Friese evangelisatiefeesten maken zich op voor opnieuw duizenden bezoekers met Pinksteren en op Hemelvaartsdag. Ze werken steeds meer samen. ,,Er is geen concurrentiestrijd om wie het mooiste feestje houdt.”

Sportwoensdag, 8 mei 2013

'Djuricic heeft laatste Heerenveen-duel waarschijnlijk gespeeld'

Heerenveen | Spelmaker Filip Djuricic heeft zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen waarschijnlijk gespeeld. De technisch begaafde Serviër blijkt in de thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen FC Utrecht (2-4) een rib te hebben gebroken. Hij kwam toen in botsing met doelman Ruiter. Djuricic mist de laatste competitiewedstrijd zondag bij Roda JC. De kans is ook aanwezig dat hij in de eventuele play-offs niet meer in actie komt. Djuricic verkast na dit seizoen naar Benfica.

Sportwoensdag, 8 mei 2013

Gebroeders Krul: Tour-carričre van Schlecks is droom

Tjalleberd | Nicolas en Laurent Jalabert, Eric en Roger de Vlaeminck, Miguel en Prudencio Indurain: eigenlijk wisten Stef (17) en Harmen Krul (15) niet eens dat er nog zoveel andere fietsende broers bestonden. ,,Wij volgen de profsport pas sinds een paar jaar.”

Sportwoensdag, 8 mei 2013

Aris maakt pas op de plaats in Den Bosch

Aris Leeuwarden mag morgen opnieuw opzoek naar een finaleplaats in de landelijke play-offs. Gisteren zat er zand in de motor bij de Leeuwarder basketballers bij een ontketend Den Bosch (103-63).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties