Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 april 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 8 april 2014

Wie draagt schuld aan chagrijn over Europa?

Het succes van het Front National vorige week in Frankrijk en van de eveneens anti-Europese en nationalistische Jobbik-partij gisteren in Hongarije, is een voorbode van de winst die eurosceptische partijen eind volgende maand waarschijnlijk zullen boeken bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het Front National zou wel eens in Frankrijk de meeste stemmen kunnen krijgen. In Groot-Brittannië doet de Independence Party (UKIP) van Nigel Farage het goed in de peilingen, net als de Ware Finnen en het Griekse Syriza. In Nederland zou de PVV op eenvijfde van de stemmen kunnen rekenen. De FPÖ haalde bij de laatste Oostenrijkse parlementsverkiezingen meer dan 20 procent van de stemmen.

Regiodinsdag, 8 april 2014

Gereformeerde scholen Blije en Haulerwijk dicht

Haulerwijk/Blije | De gereformeerde basisscholen De Rank in Haulerwijk en De Opbouw in Blije gaan na dit schooljaar dicht. Dat laat de gereformeerde scholenkoepel Noorderbasis weten. De twee scholen zijn te klein om nog zelfstandig door te kunnen gaan.

Regiodinsdag, 8 april 2014

Blessum spaarde twaalf mille voor restauratie kerk

Alde Fryske Tsjerken

Regiodinsdag, 8 april 2014

Fryslân scoort veel beter dan het Noorden

Leeuwarden | In de provincie Fryslân is in het eerste kwartaal van 2013 bijna de helft (46 procent) minder bedrijven failliet gegaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal faillisementen daalde van 123 naar 66. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde gegevens van de website Faillisementsdossier.nl. Fryslân doet het daarmee beduidend beter dan Noord-Nederland als geheel, waar 23 procent minder bedrijven bankroet gingen.

Regiodinsdag, 8 april 2014

Verduistering klap voor eilandparochie

Ameland/Groningen | De penningmeester van de H. Clemens-parochie op Ameland heeft tienduizenden euro’s verduisterd. Dat hebben het bisdom Groningen-Leeuwarden en de Amelander parochie gisteren bekendgemaakt. De 40-jarige man was sinds 2006 de kasbeheerder op Ameland. Inmiddels heeft hij ,,een aanzienlijk deel” teruggestort op de rekening van de parochie.

Sportdinsdag, 8 april 2014

Nominatie Lodeweges voor coach van het jaar

Voetbal

Sportdinsdag, 8 april 2014

Recensie | Biografie Bale is verzameling krantenknipsels

Sport in druk


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties