Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 april 2010.

Cultuurdonderdag, 8 april 2010

Maritieme expositie in De Scheepskamer

Heeg - De Scheepskamer van Heeg toont voor het tweede jaar werk van maritieme kunstenaars van de Royal Society of Marine Artists. Zes kunstenaars die zijn aangesloten bij de prestigieuze schildersvereniging hebben zich voor de tentoonstelling laten inspireren door het thema Nederland waterland.

Cultuurdonderdag, 8 april 2010

Bewoners hebben inspraak in openbare kunst

Leeuwarden - Stichting Kunst in de Openbare Ruimte Leeuwarden (SKORL) gaat buurtbewoners van Bij de Put in Leeuwarden vragen welk nieuw kunstwerk op het pleintje Bij de Put moet komen te staan.

Cultuurdonderdag, 8 april 2010

Wereldpremière Soli Brass met werk Shostakovich

Leeuwarden - Brassband Soli Brass uit Leeuwarden heeft in september de wereldpremière van de Symfonie for Brassband van Dmitri Shostakovich (1906-1975). De beroemde Russische componist schreef het werk in 1960 in Dresden waar hij de puinhopen van de bombardementen door de geallieerden zag. Hij schreef het strijkkwartet ‘ter nagedachtenis van de slachtoffers van fascisme en oorlog’.

Cultuurdonderdag, 8 april 2010

Geen SLeM op Oerol 2010

Leeuwarden - Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM) neemt een jaar rust van het Oerolfestival. Dat heeft initiatiefnemer Bruno Doedens gisteren gezegd. SLeM verzorgde de afgelopen vijf jaar interactieve landschapsinstallaties op het Terschellings festival, waaraan de bezoekers vaak actief konden deelnemen. ,,In overleg met de Oerolorganisatie hebben we besloten dat het goed is even pauze te nemen. We willen reflecteren op wat we tot nu toe hebben gedaan. Wij gaan uit van het experiment en je moet niet in een bepaald ritme vervallen”, aldus Doedens.

Hoofdartikeldonderdag, 8 april 2010

Snijden in bestuur...

Nu bijna alle verkiezingsprogramma’s bekend zijn, vallen vooral de verschillen op. Er moet flink bezuinigd worden en dat betekent dat er heldere keuzes gemaakt moeten worden. Die zijn sterk ideologische gekleurd en dus maakt vrijwel elke partij andere keuzes. Het opvallende is dat er een punt is waar alle partijen elkaar kunnen vinden en dat is snijden in de overheid.

Regiodonderdag, 8 april 2010

Bijna elke Burumer heeft er wel eentje: een bijnaam

De 63-jarige Froukje Scheeres-Stel uit Burum besloot er een boek over te schrijven, samen met echtgenoot Leo Scheeres (63) en oud-Burumer Jan Bremer (65) uit Workum.

Regiodonderdag, 8 april 2010

Ontmoeting en gezelligheid is ook elkaar zegenen

Drachten - De afdeling Fryslân van de Christelijke Plattelandsvrouwenbond is nog altijd springlevend, bleek gisteren op de jaarlijkse Biningsdei in Drachten. Dat het thema ‘Er zit nog altijd muziek in’ een waarheid als een koe is, werd overduidelijk.

Regiodonderdag, 8 april 2010

Zeearenden broeden in Lauwersmeer

Lauwersoog - De zeearend (seeearn), de grootste arend van Europa, doet een broedpoging in het Lauwersmeergebied. Staatsbosbeheer is opgetogen dat de zeearend zich nu ook definitief in het gebied lijkt te vestigen.

Regiodonderdag, 8 april 2010

Rol provincie bij herindelen onduidelijk

Leeuwarden - Provincies hebben een te onduidelijke rol bij gemeentelijke herindelingen. Dat bleek gisteren bij het debat in de Tweede Kamer over de herindeling van Súdwest-Fryslân en zes andere gemeenten in Nederland. Staatssecretaris Bijleveld (Binnenlandse Zaken) gaat onderzoeken of het anders moet.

Regiodonderdag, 8 april 2010

Kamer vindt ‘Súdwest’ wel heel erg groot

Den Haag - De Tweede Kamer is nog niet akkoord met de komst van de nieuwe gemeente Súdwest-Fryslân. Het debat over de wet tot samenvoeging van Sneek, Bolsward, Wûnseradiel, Wymbritseradiel en Nijefurd kon gisteren bij lange na niet worden afgerond, zoveel vragen en bedenkingen hadden de parlementariërs.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 april 2010

Melders misbruik krijgen brief over klachtprocedure

Utrecht - De bijna 1300 mensen die een melding van misbruik hebben gedaan bij de rooms-katholieke instelling Hulp & Recht, ontvangen nog deze week een brief waarin staat hoe hun klacht verder wordt behandeld.

Sportdonderdag, 8 april 2010

Kansen op WK stijgen voor Vonk

Johannesburg - Er is nog een kleine kans dat Hans Vonk deze zomer in en namens zijn geboorteland Zuid-Afrika voor de derde keer in zijn carrière meedoet aan een wereldkampioenschap voetbal. De 40-jarige oud-doelman van sc Heerenveen, die niet in de plannen voorkwam van bondscoach Parreira, wordt wellicht toch nog opgeroepen nu doelman Emile Baron - beoogd eerste keus van Parreira - het WK vanwege een schouderoperatie mist.

Sportdonderdag, 8 april 2010

KV Drachten in kwartfinale beker

Roden - De korfballers van Drachten hebben zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinale van de Jan Mulderbeker. In Roden won de overgangsklasser in de achtste finales met 17-22 van eerste klasser Noordenveld. Het betrof een inhaalduel omdat de scheidsrechter op 10 oktober vorig jaar niet was komen opdagen in Roden.

Sportdonderdag, 8 april 2010

Heerenveen A1 uit de beker

Heerenveen - De A-junioren van sc Heerenveen/FC Emmen zijn er gisteravond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de bekerstrijd. FC Utrecht toonde zich op sportpark Skoatterwâld met 2-3 te sterk voor de ploeg van trainer Brugt Bergsma.

Sportdonderdag, 8 april 2010

Voorverkoop nacompetitie Cambuur begint

Leeuwarden - De voorverkoop voor de play off duels van SC Cambuur begint morgen bij het stadion. De seizoenkaarthouders krijgen voorrang bij de verkoop.

Sportdonderdag, 8 april 2010

Abe Lenstra was niet toevallig ook een hele goede dammer

Groningen - Voetballegende Abe Lenstra speelde jarenlang aan het eerste bord bij damclub Heerenveen. Topdammer Ton Sijbrands was jeugdspeler bij Ajax. Toeval? Bert Dollekamp beweert van niet. ,,Het blijkt dat de basisprincipes van het damspel veel lijken op die van gewone sporten als voetbal.” Daarmee wordt ook de stelling dat (top)voetballers dom zijn onderuit gehaald, zegt Dollekamp.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties