Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 april 2003.

Bijschriftdinsdag, 8 april 2003

Vrucht

Nooit ete meer iemand vrucht van u

Economiedinsdag, 8 april 2003

Spelregels voor ruimtelijk beleid

Het ruimtelijk beleid is een onderwerp waar veel bestuurders, zowel lokaal als landelijk, zich mee bezig houden en willen profileren. Gemeenten hebben soms het gevoel in keurslijven geperst te zijn, opgehangen aan de contingenten die ze van de provincie toegewezen krijgen voor woningbouw die de provincie op haarbeurt weer van het rijk toegewezen krijgt.

Economiedinsdag, 8 april 2003

‘Vrouwelijke consument anders benaderen’

Makkum – It’s a man’s world. Tenminste, dat is nog steeds de hardnekkige beeldvorming. In de praktijk bepalen vrouwen echter veel meer dan mannen het aanschafbeeld. ,,Vrouwen hebben bij de aanschaf van een dienst of product in tachtig procent van de transacties een doorslaggevende stem, zo blijkt uit onderzoek’’.

Hoofdartikeldinsdag, 8 april 2003

Militairen, pers…

De kritiek op de militairen van de VS is verstomd: de Amerikanen zitten in hartje Bagdad en zijn heer en meester. Vorige week nog was er sprake in de internationale pers van ‘oponthoud’, van een gevechtspauze en van tegenvallers. De Amerikaanse generaals die al deze kwalificaties tegenspraken, werden niet geloofd.

Regiodinsdag, 8 april 2003

Harde jacht op zendpiraten

Drachten – Piratenzenders in het noorden en oosten van Nederland worden het komende jaar hard aangepakt. Het Agentschap Telecom heeft het aantal controles opgeschroefd en heeft inmiddels 37 illegale zenders uit de lucht gehaald, waaronder Manuel FM uit Surhuizum en De Vliegende Bierdop uit Zwaagwesteinde.

Regiodinsdag, 8 april 2003

Teleurstelling, maar begrip voor sluiting

Wolvega – Ouders van de leerlingen van de te sluiten locatie van het Bornegocollege in Wolvega hebben gisteravond ‘begripvol’ gereageerd op de sluiting. Dat zegt waarnemend rector G. van Lonkhuyzen.

Regiodinsdag, 8 april 2003

Project Pantera in Afrika

Nijeberkoop - De Stichting Pantera uit Nijeberkoop bouwt in Zuid-Afrika een reďntroductiecentrum voor leeuwen. Dat heeft voorzitter A. van der Valk van Pantera gisteren laten weten. De provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika heeft de bouwvergunning verleend voor het centrum van waaruit in Europa geboren leeuwen zullen worden uitgezet.

Regiodinsdag, 8 april 2003

Woonlasten nauwelijks gestegen

Leeuwarden – De woonlasten zijn de afgelopen vijf jaar nauwelijks gestegen als ze worden afgezet tegen de groei van de gezinsinkomens. Van alle Friese gemeenten is de inwoner van Leeuwarderadeel het duurste uit (704 euro per jaar) en die op Ameland het goedkoopst (387 euro per jaar).

Regiodinsdag, 8 april 2003

Fries wordt Urk met de Urkers

Urk - ,,€žAls je het drie jaar uithoudt op Urk ben je daarna voor iedere functie binnen de politie inzetbaar.’’€ť Dat kreeg de Fries-om-utens Johannes Spoelstra (58) te horen toen hij aan het begin van de jaren zeventig begon als agent op het voormalige Zuiderzee-eiland in de Noordoostpolder. De drie jaar werden er 31. Bij zijn afscheid, zaterdag, werd hij koninklijk onderscheiden.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 april 2003

Balkon kan orgel weer dragen

O ppenhuizen - Dat 30 april 1909 zo’n feestelijke dag zou worden, had de hervormde gemeente van Oppenhuizen niet verwacht: precies op de dag van de ingebruikname van haar nieuwe orgel baarde koningin Wilhelmina haar eerste en enige kind, prinses Juliana.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 april 2003

‘Paulus’ in Leeuwarden

Leeuwarden - Hij woont in de straat met de naam Luilekkerland, maar echte rust vond hij pas bij God. Leeuwarder Harry de Graaf (29) leeft letterlijk voor en vanuit het Evangelie. De laatste twee jaar evangeliseert hij onder buitenlandse studenten die tijdelijk in Fryslân zijn. ,,Ik ben niet bijzonder, ik dóe.’’

Sportdinsdag, 8 april 2003

‘Schep in Drachtster grond voor wielerparcours’

Buitenpost – Wielervereniging Drachten e.o. hoopt dat nog deze zomer de schep in de grond gaat voor een eigen wielerparcours. Volgens waarnemend voorzitter Sake van der Wal is de gemeente Smallingerland bijna door de bocht, zo vertelde het bestuurslid van de wielerclub maandagavond tijdens de teampresentatie in Buitenpost.

Sportdinsdag, 8 april 2003

Haulerwijkse Boys heeft zich al neergelegd bij degradatie

Haulerwijk – Het begint er heel sterk op te lijken dat Haulerwijkse Boys na drie seizoenen derde klasse dit jaar weer een stap terug moet doen. De formatie van trainer Sjoerd Rozema verzuimde zaterdag tegen het op de voorlaatste plaats staande CSL de laatste strohalm te grijpen. Voor de hekkensluiter in de derde klasse B lijkt er niets anders op te zitten dan zich neer te leggen bij de onvermijdelijke degradatie.

Weerdinsdag, 8 april 2003

Ruimte voor zon

Vanavond blijft het droog en vannacht zijn er opklaringen, waardoor het kwik kan zakken tot rond -2 graden. Morgen is er ruimte voor zon en het wordt ongeveer 7 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten tot noordoosten. Er is kans op een buitje.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties