Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 maart 2018.

Hoofdartikeldonderdag, 8 maart 2018

Aaisykjen lijkt iets van het verleden

Het eerste kievitsei dat dit jaar in Fryslân gevonden wordt, mag niet naar het provinciehuis gebracht worden. Het sympathiek aandoende idee van de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) om dit jaar een uitzondering te maken op het raapverbod voor het allereerste ei dat in de provincie gevonden wordt, strandde nog voordat het uitgewerkt kon worden. Natuurorganisaties willen er niet aan meewerken, maakte voorzitter Rendert Algra vorige week bekend tijdens de ledenvergadering van de BFVW. En hun medewerking was een voorwaarde om hiervoor een procedure te starten.

Regiodonderdag, 8 maart 2018

Mossel doet het uitstekend in de Waddenzee

Leeuwarden - De omvang van de mosselbanken op droogvallende platen in de Waddenzee is in een jaar tijd verdubbeld. In de afgelopen jaren werd er op de platen zo’n 1500 tot 2000 hectare aan mosselbanken gevonden, in het voorjaar van 2017 was dat bijna 4000 hectare.

Regiodonderdag, 8 maart 2018

Langweer wordt eindelijk verlost van rotte kies

Langweer - Het voormalige hotel De Wielen aan de Stevenshoek in Langweer wordt momenteel gesloopt. Dat gebeurt in opdracht van Schutte Bouw en Ontwikkeling uit Zwolle en projectontwikkelaar Stevenshoek bv.

Regiodonderdag, 8 maart 2018

Ook na 21 maart vooral mannen in gemeenteraad

Leeuwarden - Krap een op de vijf lijsttrekkers (19,6 procent) die op 21 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Fryslân is vrouw. In Dantumadiel en op Schiermonnikoog staat bij geen enkele partij een vrouw op één. In de veertien gemeenten waar gestemd wordt is in totaal 31,7 procent van de kandidaten vrouw, zo blijkt uit een analyse van de kandidatenlijsten door het Friesch Dagblad. Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf steken boven dat gemiddelde uit, met ieder bijna 40 procent vrouwelijke kandidaten.

Regiodonderdag, 8 maart 2018

Wethouder Deinum overleeft motie van afkeuring

Leeuwarden - Wethouder Henk Deinum heeft gisteravond een motie van afkeuring overleefd. In het debat over de miljoenen tekorten bij de verbouwing van de Blokhuispoort dienden ijst058, de VVD, de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren en de FNP een motie van afkeuring in om omdat ze vinden dat wethouder Deinum de raad niet op tijd en niet juist heeft geïnformeerd over de problemen. De motie kreeg echter niet de steun van een meerderheid van de raad.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties