Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 maart 2017.

Economiewoensdag, 8 maart 2017

Overstap naar biologisch boeren kan ook hier goed uitpakken

Leeuwarden - Biologische landbouw is dan wel beter voor het milieu, maar men vreest lagere opbrengsten en banenverlies. Uit onderzoek blijkt dat de overstap in KroatiŽ en WalloniŽ goed heeft uitgepakt. Nu volgt onderzoek in Nederland.

Hoofdartikelwoensdag, 8 maart 2017

Wel of geen extra geld voor ouderen?

Henk Krol van de ouderenpartij 50Plus heeft het geweten. Hij is hardhandig aangepakt over zijn berekening van de kosten bij het terugbrengen van de AOW-leeftijd naar 65 jaar. Wat hij zei, bleek niet helemaal te kloppen. De oplossingen die de partij had voor de kosten van een lagere AOW-leeftijd waren op onderdelen zelfs tamelijk lachwekkend. Wat te denken van de oplossing om de kosten mee te laten financieren door belastingopbrengst van legale wietteelt?

Regiowoensdag, 8 maart 2017

Gebiedsclub Gaasterland boos op de provincie

Leeuwarden - Vier van de zes leden tellende gebiedscommissie Gaasterland zijn opgestapt. Ze verwijten de Provincie Frysl‚n, die de commissie in november vorig jaar heeft ingesteld, zich niet te houden aan afspraken. Het gaat om twee leden van de LTO afdeling Gaasterland en twee leden van de Vereniging van Agrarisch- Particulier- en Landschapsbeheer Bosk en Greide. Ze maakten hun besluit gisteren per brief aan de provincie bekend.

Regiowoensdag, 8 maart 2017

Fries bedrijf door de overheid gedupeerd

Boijl - Het Friese bedrijf Solaroilsystems uit Boijl is volgens directeur Hein Aberson vijf jaar geleden in grote financiŽle problemen gekomen door toedoen van de Nederlandse overheid.

Regiowoensdag, 8 maart 2017

Smallingerland hoopt op uitstel van vaarwegbesluit

Drachten - Bij het provinciale onderzoek naar de toekomst van de vaarweg naar Drachten, is ten onrechte niet gekeken naar de gevolgen voor milieu, recreatie en veiligheid op het water. Het overgrote deel van de raad van Smallingerland steunde gisteren een brief aan Provinciale Staten met deze strekking. De raad hoopt op uitstel van besluitvorming.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties