Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 maart 2011.

Achtergronddinsdag, 8 maart 2011

De toekomst van een culturele erfenis

Als we het Waddengebied reduceren tot een terrein waarin we de natuur en economie meten en wegen, vergeten we de belangrijkste factor: de mens. Het gebied wordt beheerd en is deels gemaakt door mensen, stelt Otto S. Knottnerus. De omgang met de culturele erfenis die daaruit voortvloeit, zal de toekomst van het Waddengebied bepalen.

Hoofdartikeldinsdag, 8 maart 2011

Oman: Wilders, Van Gent...

In de Tweede Kamer heerst onbegrip over de privéreis van de koningin naar Oman. Daar wordt ze vanavond ontvangen door de sultan, die de alleenheerser is van dit economisch en strategisch belangrijke land. Het onbegrip van de Kamer zit vooral in de wisseling van staatsbezoek naar privéreis. Of is er iets anders aan de hand?

Regiodinsdag, 8 maart 2011

Pastoor gaat voor stadstoren Sneek

Sneek - Het plan voor de bouw van een toren bij de rooms-katholieke Sint Martinuskerk aan de Singel in Sneek is weer tevoorschijn gehaald. Tien jaar geleden wilden de parochianen van de Sint Martinuskerk niet aan een toren beginnen. Pastoor Leo van Ulden doet een nieuwe poging en hoopt de parochianen nu wel achter zich te krijgen. ,,We geven niet zo gauw op.”

Regiodinsdag, 8 maart 2011

‘Maak van Parnas Kunstplein’

Leeuwarden - Het met opheffing bedreigde centrum voor de kunsten Parnas in Leeuwarden heeft een eigen plan om te ontkomen aan de ondergang. Met ingang van 2013 wil het centrum zich omvormen tot een Kunstplein, met lagere kosten, zonder te besparen op het aanbod van activiteiten.

Regiodinsdag, 8 maart 2011

Vereniging: zelfonderzoek borsten is wél belangrijk

Leeuwarden - ‘Ken je lijf’, is het motto dat de Marina de Bree van Borstkankervereniging Friesland wil meegeven aan Friezinnen. De vereniging houdt zaterdag in het Toon Hermanshuis in Leeuwarden een lezing over zelfborstonderzoek. Nut en noodzaak van de controle op knobbeltjes wordt door sommige onderzoeken in twijfel getrokken, maar de vereniging vindt het belangrijk dat vrouwen toch af en toe een check-up doen.

Regiodinsdag, 8 maart 2011

Links roept op tot een ‘Friese Lente’ in PS

Leeuwarden - De provinciale fracties van SP, GrienLinks en D66 slaan de handen ineen in de hoop de PvdA te verleiden tot een links georiënteerd college van Gedeputeerde Staten. De fractievoorzitters willen een progressieve coalitie en gaan dit bepleiten bij informateur Margreeth de Boer. ,,De Friese lente is begonnen”, stellen zij.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 maart 2011

Scholiere duikt in hogepriesterschap

Zuidhorn - Ze bracht heel wat uurtjes door in de universiteitsbibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen en het Qumran Instituut. De zeventienjarige Lianne Dijkstra koos een ongebruikelijk onderwerp voor haar profielwerkstuk: de strijd om het hogepriesterschap in de Tweede Tempelperiode in Israël. Ze dingt met het werkstuk mee naar de prijs voor het beste profielwerkstuk van de RUG.

Sportdinsdag, 8 maart 2011

Drie noordelijke titels De Wâldhoek

Purmerend Boksschool De Wâldhoek uit Twijzelerheide leverde bij de noordelijke kampioenschappen boksen in Purmerend drie kampioenen. Alle vier de deelnemers bereikten de eindstrijd. Zwaargewicht Jan Smid (De Westereen) pakte in de categorie tot 91 kilogram de titel ten koste van Oktay Er. Bij de nieuwelingen tot 69 kilogram ging de winst naar zijn plaatsgenoot Jehonnes van der Heide door in de halve finale Danny Glotzbach te verslaan en in de finale bleef hij Kaj Dekker door opgave de baas. Auke Jagersma (Gerkesklooster) was in de categorie tot 75 kilogram in de finale niet opgewassen tegen Boy Kalteren. Bij de junior nieuwelingen pakte Jilles Bijlstra (De Triemen) de titel door een zege op punten.

Sportdinsdag, 8 maart 2011

Oud-international Kooistra stopt

Zwolle Joost Kooistra stopt na afloop van het seizoen als professioneel volleyballer. De in Appelscha geboren 34-jarige oud-international, nu nog aanvoerder van de Zwolse club Landstede, heeft besloten voorrang te geven aan zijn maatschappelijke carrière. Kooistra, die tevens talentvolle spelers begeleidt, is als passer-loper zeventien jaar actief geweest op het hoogste niveau. Hij gaat ‘afbouwen’ in het tweede team van Animo’68 uit Assen. ,,Mijn halve leven heb ik in de A-League gespeeld. Nu is het tijd om iets nieuws aan te pakken.” Kooistra won onder andere vijf keer de nationale beker, twee keer het landskampioenschap en vijf keer de Supercup.

Sportdinsdag, 8 maart 2011

Het kan niet op voor shorttracker Itzhak de Laat

Leeuwarden - Het kan dit seizoen niet op voor shorttracker Itzhak de Laat. De pas zestienjarige Leeuwarder vertrekt morgen met de nationale ploeg naar Sheffield waar vanaf vrijdag het WK shorttrack wordt gehouden. Het zoveelste hoogtepunt voor de B-junior van Trias uit de Friese hoofdstad. De kans dat hij op de individuele afstanden in actie komt is klein, maar De Laat hoopt met de aflossingsploeg zijn kunsten te kunnen vertonen te midden van de crème de la crème van het mondiale shorttrack.

Sportdinsdag, 8 maart 2011

Cambuur plat op z’n smoel bij Telstar

Velsen - Cambuur heeft zichzelf gisteravond in de strijd om de play-off plaatsen lelijk in de voet geschoten. Het was, uit bij Telstar, meteen de enige keer dat Cambuur überhaupt raak schoot, want de Leeuwarders misten in Velsen kans na kans. De onnodige nederlaag zorgde voor ergernis. ,,Dit is slecht. Dit is níet goed genoeg.” Door Gerard Bos.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties