Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 december 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 8 december 2017

Jeruzalem struikelblok voor vrede M-Oosten?

Met een woede die niet misplaatst was geweest als het om de oorlog in Jemen of Syrië zou gaan, is wereldwijd gereageerd op de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. In één adem door werden ook de motieven van Trump verdacht gemaakt. Hij zou de omstreden stap hebben genomen om zijn rechts-christelijke en conservatief-joodse achterban te behagen. Alsof dat niet mag. Het zou meer verwondering wekken als Trump de belangen van zijn kiezers niet zou behartigen. Overigens beloofden zijn voorgangers Barack Obama, George Bush en Bill Clinton ook Jeruzalem te erkennen, alleen kwamen zij, anders dan Trump, hun verkiezingsbelofte niet na.

Regiovrijdag, 8 december 2017

Cultuursector eist meer samenwerking

Leeuwarden - De provincie moet stoppen met het op eigen houtje maken van plannen voor de culturele sector, en de organisaties daar nu bij gaan betrekken. Dat is de kern van de oproep van meer dan vijftig culturele instellingen die het manifest Tijd voor Cultuur ondertekenden.

Regiovrijdag, 8 december 2017

Veel meer aanrijdingen in Fries verkeer

Leeuwarden - Het aantal verkeersongevallen is het afgelopen in Fryslân harder gestegen dan in alle andere provincies. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. In deze provincie werd bij de verzekeraars ruim 18 procent meer schadeclaims na aanrijdingen ingediend. Sipke van der Meulen van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân kon desgevraagd geen verklaring geven voor die forse stijging.

Regiovrijdag, 8 december 2017

Combinatie VVD-GroenLinks verrast raad Súdwest-Fryslân

IJlst - Voor het eerst is de nieuwe gemeenteraad van Súdwest-Fryslân gisteren bijeengekomen, om te praten over het coalitieadvies dat deze week is gepresenteerd. FNP en D66 toonden zich teleurgesteld, en de combinatie van VVD en GroenLinks leidde tot veel vraagtekens.

Regiovrijdag, 8 december 2017

Ouders halen hun kinderen vaak snel van een sluitende basisschool

Leeuwarden - Welke basisschool kreeg er leerlingen bij, welke zag kinderen vertrekken? Vandaag in het Friesch Dagblad het jaarlijkse overzicht met de ontwikkeling in leerlingenaantallen op Friese basisscholen.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 december 2017

Kerstsamenzang: achter het orgel in een dienende rol

De traditionele Kerstsamenzangavond in de Grote Kerk in Leeuwarden is op dinsdag 19 december. In aanloop daar naartoe wordt vooruitgeblikt met betrokkenen. Vandaag deel 1: organist Theo Jellema.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties