Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 december 2016.

Economiedonderdag, 8 december 2016

Bodem valt weg onder noodplan fosfaatreductie

Heerenveen - Drie van de dertien leden van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) nemen afstand van het maatregelpakket fosfaatreductie voor 2017. Eerder lieten DOC Kaas en kaasmakerij Henri Willig, met vestiging in Heerenveen, al weten het plan niet meer te steunen. Nu heeft ook A-ware zich teruggetrokken.

Hoofdartikeldonderdag, 8 december 2016

Alleen asfalt lost fileprobleem niet op

De burger merkt de economische opleving aan den lijve: het fileprobleem neemt toe. Dagelijks staat er gemiddeld vierhonderd kilometer file. Er zijn grote uitschieters naar boven en naar beneden, afhankelijk van dag van de week en de weersomstandigheden. De vertragingen voor de automobilisten bij elkaar opgeteld kosten vele honderden miljoenen per jaar aan arbeidsuren.

Regiodonderdag, 8 december 2016

Sluiting dreigt voor zwembad Buitenpost

Personeel van zwembad De Kpe in Buitenpost vreest dat het zwembad per 1 januari dicht moet. Het bestuur moest uiterlijk 1 december een goedgekeurd zwembadplan overhandigen. De gemeente heeft de plannen maandag echter (opnieuw) afgekeurd. Wethouder Jouke Spoelstra heeft wegens het uitblijven van een deugdelijk toekomstplan gedreigd de subsidie over 2016 terug te vorderen en de subsidie voor 2017 en 2018 niet toe te kennen.

Regiodonderdag, 8 december 2016

Met 5G-internet kom je er niet op het platteland

Leeuwarden - Supersnel draadloos internet is geen oplossing voor huishoudens die nu geen toegang hebben tot het glasvezelnet. Dat zegt Jaap Bosma van coperatie De Fryske Marren op Glas. Ook de provincie Frysln ziet het zogenaamde 5G-netwerk niet als alternatief voor de aanleg van glasvezel op het platteland, waar zo’n 25.000 Friese huishoudens geen goede verbinding met het internet hebben.

Regiodonderdag, 8 december 2016

Gedichten voordragen onder de douche voor het FeRstival

Heerenveen Gean mar even yn de Mountain Pose stean", zegt Froukje Bekius tegen Mare van der Heide, Famke Deelstra, Sylke Bik en Klaske Stilma. De docente Nederlands wendt zich zelfs tot yoga om haar leerlingen goed voor te bereiden op de finale van het FeRstival. De meiden staan rechtop naast elkaar. ,,Dit is in krftige hlding wrby’st goed troch de bk sykhellest."

Sportdonderdag, 8 december 2016

Rijk geeft meer lokale invloed groene energie

Leeuwarden - Overheden en netwerkbedrijven krijgen een grote rol in de lokale overgang van fossiele naar groene energie. Dat blijkt uit de Energieagenda die minister Henk Kamp van Economische zaken gisteren presenteerde. In die agenda geeft Kamp aan hoe voor 2050 de CO2-uitstoot is te verbannen uit de Nederlandse samenleving.

Sportdonderdag, 8 december 2016

Aris Leeuwarden is Rotterdam de baas

Rotterdam - De basketballers van Aris Leeuwarden hebben gisteravond de uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam eenvoudig met 77-100 gewonnen. Halverwege de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen al twaalf punten (40-52) in het voordeel van de Leeuwarders. Even had Rotterdam na rust hoop dat het nog terug kon komen in de wedstrijd, maar het verschil liep uiteindelijk op tot 23 punten. Daarmee achterhaalde Aris de Rotterdammers op de ranglijst.

Sportdonderdag, 8 december 2016

Van Groningen naar Wageningen: niets is beslist

Groningen - De eerste etappe van de WK-match tussen Roel Boomstra en Jan Groenendijk is na vier partijen ten einde gekomen. Speelstad Groningen, de thuisstad van Boomstra, bracht zeker het gewenste spektakel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties